Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kalifornie. Normální všední den. Obyčejný student jménem Leland Fitzgerlad (Ryan Gosling) spáchá zdánlivě nesmyslnou a nevysvětlitelnou vraždu a všechno se najednou změní. Pro Lelanda, jeho rodinu, přátele i učitele. Ve vězení pro mladistvé se Leland setkává s vězeňským učitelem Pearlem Madisonem (Don Cheadle), který se snaží najít odpověď na spoustu sžíravých otázek. Proč se syn slavného spisovatele Alberta Fitzgeralda (Kevin Spacey), mladík se slibnými vyhlídkami, dopustil něčeho takového? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

Radiq 

všechny recenze uživatele

To je tak smutné, zabít retarda. I když to udělal Gosling. Ale položme si ruku na srdce - vy byste je někdy nechtěli zabít? Samozřejmě mluvím ironicky. Svět podle Lelanda bere všechno strašně pesimisticky a negativně - ať jde o samotnou vraždu, o vztah s otcem, o učitelovu nevěru, drogovou závislost té holky nebo skomírající lásku její ségry s jejím bojfrendem. Prostě pokud si chcete projít nějakou depku, tenhle film se vám bude hodit. Mě to ale nějak nenadchlo, žádnej zážitek - jen jsem se na to díval a díval a to je celé... ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ryan Gosling. Kvůli němu jsem se namáhal si tohle zapomenutý utlumený drama doplnit a on byl i při shlédnutí tím, co tu táhlo především. Odevzdaný náctiletý podivín s neobvyklým vnímáním světa kolem je i s odstupem 15 let (a hvězdnou kariérou) jedna z jeho nejlepších rolí. I když to není žádná lehká látka k přebrání, vyznění lehce depresivní, pár věcí by se vytknout dalo, ta postava mi byla blízká a se zvláštním pocitem doporučím. ()

Reklama

Tomco 

všechny recenze uživatele

vynikajuci ryan gosling podava opat raz zivotny vykon. vyborne mu nahrava don cheadle, ale najvacsim plusom, ak neratam prijemnu pomalu hudbu je krasny pribeh, ktory kladie tisice otazok, poukazuje na ludsku krehkost, na to, ze kazdy moze chybit.. strasne dobre sa do toho vsetkeho dalo vzit a aj preto plne hodnotenie. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Většinou když vidím dobrý film napadají mě miliony věcí co k tomu napsat, většinou si právě říkám, že to je zbytečné a snažím se přijít na co nejjednodušší způsob, jak do komentáře napsat- to nejdůležitější o filmu,abych si to později mohla vybavit, nebo aby to pomohlo udělat si obrázek člověku co si komentář přečte. Ale po vidění tohohle filmu nemám co napsat, prostě mě nenapadá nic, jak by se dala jednoduše vystihnout ta atmosféra, nebo co to vlastně je s tím filmem, že se mi tolik líbil. Jen snad to, že Ryan Gosling se vážně předvedl a myslím, že by měl brát více podobných rolí a méně těch v romantických komediích i když netvrdím, že by mi v nich nějak vadil :) a teď snad jen několik citátů z filmu. ----"Člověk stráví kus života tím,že pláče a modlí se k Bohu, aby zrušil to, co už se jednou stalo. Jestli chcete něco vědět, Ďábel má pro mě větší smysl než Bůh. Přinejmenším chápu, proč se po něm všichni pídí. Jsme rádi, když je někdo komu můžeme přičíst všechno zlé."----"Žádné "proč", žádná zloba, lítost, modlitby ani slzy. Nic nemůže vrátit zpátky to, co se už stalo. Nemůžeš to smazat, ale to nemůže nikdo. A že jsi udělal něco špatného ještě neznamená, že máš vzdát život.- Vy víte, že toho lituju, Pearle?" - "Ano, vím to"."Nic to nezmění, ale lituju."--- ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Naivní a šablonovitá forma, obsah hrající si na něco, čím není. Přesto se mi to svým způsobem celkem líbilo. Vyskytuje se zde pár zajímavých myšlenek, problém je ale v tom, že se jim nedaří posouvat děj kupředu. Spousta věcí zůstává nedořečena, veškerá filozofie je omezena na povrchní lingvistické šťárání se ve všech možných interpretacích pravdy s malými tendencemi dostat se k jádru věci. Hlavní hrdina, jenž se sám nedokáže vyrovnat se svými city a sociálními rolemi, leč je natolik zužován pocity druhých, že "z lítosti" zabije člověka, bude ukazovat napříč lidskou rasou a klást oduševnělé otázky, které ovšem "stejně nic nezmění"..? Co že se to vlastně tento film snaží říct?! Že si potřebuji najít odpověď, abych ji mohl vzít a strčit do kartotéky? - Asi jo. This is exactly what I am doing. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme sa od svojho raného detstva postava syna (Lelanda) nikdy nestretla so svojím otcom (Albertom). Rovnako ani počas natáčania sa nikdy nestretli ich predstavitelia, Ryan Gosling a Kevin Spacey. (MikaelSVK)
  • Ryan Gosling o svojom rozhodnutí nakrútiť film povedal: "Tak veľmi som chcel robiť na tomto filme, pretože som mal pocit, že Leland je taký iný. Práve tento druh postáv sa vo filmoch veľmi často nevyskytuje – postavy, ktoré sú emocionálne odpojené po celý film – takže je zložité sa do nich vcítiť.“  (Arsenal83)

Reklama

Reklama