Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kalifornie. Normální všední den. Obyčejný student jménem Leland Fitzgerlad (Ryan Gosling) spáchá zdánlivě nesmyslnou a nevysvětlitelnou vraždu a všechno se najednou změní. Pro Lelanda, jeho rodinu, přátele i učitele. Ve vězení pro mladistvé se Leland setkává s vězeňským učitelem Pearlem Madisonem (Don Cheadle), který se snaží najít odpověď na spoustu sžíravých otázek. Proč se syn slavného spisovatele Alberta Fitzgeralda (Kevin Spacey), mladík se slibnými vyhlídkami, dopustil něčeho takového? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

Krouťák 

všechny recenze uživatele

'' You have to believe that life is more than the sum of its parts, kiddo...'' Tohle je přesně ten typ filmu, u kterého Vám mozek šrotuje na plné otáčky. Kvůli kterému si musíte klást otázky, hledat ''v tom všem'' smysl. Otázky na které neznáte odpovědi, doufáte v jejich nalezení po skončení titulků, nebo se prostě smíříte s tím, že na některé z nich prostě odpovědi neexistují. Po skončení filmu se ve mně mísila celá řada pocitů, ale v něčem mám jasno. Perfektní soundtrack, výborný Gosling (kam se v posledních letech poděl ?) a stejně tak obsazení vedlejších rolí. Tohle je jeden z těch zážitků, na který budu hodně dlouho myslet - 90%. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek s dobře vybranými herci. Myšlenka filmu byla pro mě skutečně originální, nepamatuju si film s podobným námětem. Don Cheadle se mi zde opět líbil. Ryan Gosling, kterého jsem viděl prvně, mě hned přesvědčil, že si pořídím jeho další filmy :) Chris Klein mě opět nezklamal, stejně tak Kevin Spacey (o něm ale není třeba pochybovat). 75% ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Svět podle Lelanda jsem si koupila kvůli Kevinu Spaceymu, jehož filmy typu Svět podle Prota nebo Život Davida Galea mám hodně ráda. Šok číslo jedna: Kevin Spacey v tom vlastně vůbec nehraje a pokud se na obrazovce objeví dohromady na pět minut, možná přeháním. Šok číslo dva: Svět podle Lelanda se sice tváří jako mix obou předchozích filmů a možná ještě Americké krásy, to tolik důležité kouzlo všech předchozích snímků mu ale chybí. Děj plný filosofických úvah, které scénárista radši nechá postavy dvakrát slovo od slova zopakovat (abychom si je my, blbci, zapamatovali), už někde v první třetině jednoduše ztrácí ten tolik důležitý drajv. Leland stále dokola opakuje několik bezvýznamných příhod svého života a já chvíli sedím a pozoruju ho, pak si začnu kreslit a v závěru ještě surfovat po internetu... Že by se mi to stávat u filmu nemělo? Souhlasím. Na druhou stranu nutno dodat, že závěr je moc hezký. Přesně takový, jaký byste čekali od filmu, který vám nějakou dobu má uvíznout v hlavě. Je jenom škoda, že si scénárista trochu víc nepohrál s dějem. Nápad ani výborné herecké obsazení totiž tomuhle filmu rozhodně nechybělo. ()

Anchi 

všechny recenze uživatele

Nemůžu najít správná slova pro vyjádření pocitu, který právě cítím. Možná ani žádná nejsou potřeba, snad jen, že občas se cítím jako on. Spousta myšlenek mě hluboce zasáhla. // There're two ways u can see the world. Either see the sadness that's behind everything. Or u choose to keep it all out. Your heart can't break if u don't let the worrld touch it. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě nesmyslnou a nevysvětlitelnou vraždou to pro mě zůstává pořád. Strašně mě nebavily ty stejné tváře celý film, bez změny nálady a jméno "Perla" (to je i v originále? Pokud ano, děs). Přiznávám, že to má alespoň slušnou vedlejší linii a dobrý scénář. Tak jako tak, Svět podle Lelanda zůstane bohužel jen dalším dramatem z mnoha. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Alternatívnym názvom filmu bolo aj označenie State of Mind. (MikaelSVK)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v kalifornskom meste Los Angeles. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama