Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kalifornie. Normální všední den. Obyčejný student jménem Leland Fitzgerlad (Ryan Gosling) spáchá zdánlivě nesmyslnou a nevysvětlitelnou vraždu a všechno se najednou změní. Pro Lelanda, jeho rodinu, přátele i učitele. Ve vězení pro mladistvé se Leland setkává s vězeňským učitelem Pearlem Madisonem (Don Cheadle), který se snaží najít odpověď na spoustu sžíravých otázek. Proč se syn slavného spisovatele Alberta Fitzgeralda (Kevin Spacey), mladík se slibnými vyhlídkami, dopustil něčeho takového? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* tohle americké psychodrama přináší spoustu otázek a díky nimž udržuje po celou dobu napjatou atmosféru. Příběh pomalu plyne a flashbackově nás seznamuje se všemi protagonisty a vztahy mezi nimi. Jestli se dostane i na odpověď proč Leland spáchal vraždu to neprozradím, ale film donutí k zamyšlení především o upřímnosti a otevřenosti mezi lidmi. Ke 4 hvězdičkám to u mě zatím nedosáhl, ale je zajímavý a třeba budu mít ještě někdy náladu na zopakování. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 0 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Ak.žena 

všechny recenze uživatele

U podobných filmů prostě vždycky mívám pocit, že je ostatní špatně pochopili, a nutkání regovat na všechny komentáře a "uvádět věci na pravou míru". Tohle nutkání ztěžka přemáhám, to je možná příčina poněkud zmateného komentáře. Film, který neklade otázky, nýbrž nabízí prostředí pro to, abychom si je kladli sami. A už vůbec na otázky neodpovídá (určitě neobhajuje Lelandovo jednání), pouze nás nutí uvědomit si zájem o ně. Stejně jako v Donniem Darkovi se zvláštní, tajemný a charismatický hrdina chová pro okolí nepochopitelně, avšak v zájmu jistého "vyššího principu". V Donniem je tento princip přenesen do jakési jiné dimenze, do fantaskní roviny, kdežto v tomhle filmu není nijak ukotven, ohraničen, definován. V tom pro mě spočívá hlavní (a jedna z mála) chyba na kráse. To, co mi v Donniem připadalo neukončené schválně, mi tady přišlo nedotažené (vedlejší dějové linie, charaktery, pohnutky, souvislosti). Na vlasatého Ryana Goslinga se dívá vskutku příjemně a i když je celý film vlastně o něm (o jeho postavě), paradoxně mu nebyl věnovám dostatečný prostor. Jena Malone ZASE jako dívka, která se líbí "těm divnejm" (Donnie Darko, Dům života). ()

Reklama

Bachy 

všechny recenze uživatele

Působivé. Zajímavé a silné rozhodně. Leland je natočen hodně ve stylu Americké krásy. Ne tak příběhem, ale stylem točení a jednotlivým vybarvováním postav. Nudit jsem se začít nestihl a jelikož mě dialogy mezi jednotlivými figurkami opravdu bavili, začal jsem se divit, proč zde nemá film více procent. No, přišel "srdceryvný" konec a už se nedivím ničemu. Celou dobu mě každá postava zajímala a každý dialog či monolog prozrazoval něco nového, nad čím se dalo přemýšlet. Jenže konec - lehký spoiler - na vás přímo řve:"Teď ho lituj a pokud nelituješ, alespoň velmi přemýšlej!". Takhle na talíři s příborem já to nerad. Přesto vynikající snímek a skvělá postava Dona Cheadla. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

I přes vynikající výkon Goslinga a účast mého oblíbeného Spaceyho, bylo pro mne uchopení tématu zavraždění retardovaného chlapce chlapcem taktéž trošku zvláštním, poněkud nedostačující. Nevadily mě skoky v ději, vadila mi plošnost ostatních postav a to, jak jsou prakticky všichni v klidu a já naslouchám jen vyprávěným pocitům. Sice někdy zajímavým, ale velmi subjektivním. Bohužel. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek s dobře vybranými herci. Myšlenka filmu byla pro mě skutečně originální, nepamatuju si film s podobným námětem. Don Cheadle se mi zde opět líbil. Ryan Gosling, kterého jsem viděl prvně, mě hned přesvědčil, že si pořídím jeho další filmy :) Chris Klein mě opět nezklamal, stejně tak Kevin Spacey (o něm ale není třeba pochybovat). 75% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v kalifornskom meste Los Angeles. (MikaelSVK)
  • Alternatívnym názvom filmu bolo aj označenie State of Mind. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama