Reklama

Reklama

Ford představí svou vizi nového odvážného příběhu. Dolores se díky Bernardovi a Muži v černém konečně vyrovná s tím, kým skutečně je. Maeve dává do pohybu svůj plán na osvobození, zatímco Westworld čelí velkému převratu. (HBO Europe)

Recenze (38)

alisa.upir 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Otázka kde a jak přesně vzniká "consciousness" je něco, čím si částečně zabývá dnešní neurologie. Je úžasný sledovat jak se vyvíjí Dolores, jak přichází na to, že hlasy v její hlavě jsou vlastně její. Mind blowing je zjištění, že vlastně celý tý dějový linie se pořád a pořád opakují, protože po posledních Arnoldových updatech před 35 lety začali hosts postupně nabývat vědomí. Jenže to nikdo nechce, na druhou stranu nikdo kvůli tomu nechce park nadobro zavřít, a proto při jakýmkoliv náznaku, že host nabývá consciousness, bude úplně vymazán. Případně aspoň jeho hlava, jako v případě Dolores. Jsem fakt zvědavá, jak se to dál bude vyvíjet, protože být v bdělém stavu, a být opravdu člověkem, jsou dvě naprosto různé věci. Cesta od základních pudů k lásce a soucitu je strašně daleko. a Dolores čeká strašně dlouhá cesta, pokud se tam jednou chce dostat. Navíc jsem zvědavá, jak to vlastně je s Fordem, to byl určitě nějakej další masterplan, zvlášť když ke konci prohlašoval "Beethoven, Mozart, and Chopin never died, they simply became music." No a konečně otázka jestli se vše odehrává v realitě, nebo v nějaké další simulaci simulace - opravdu můžou hosts pozavraždit lidi? Jako dost mi to v tý hlavně šrotuje po shlédnutí, jsem nadšená. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nakonec vše vysvětlili. Půlka seriálu je tedy jen mišmaš 30 let starejch vzpomínek a vše co se děje se už dříve x krát stalo. Každopádně vzpoura strojů pokračuje a misky vah s obětmi na straně lidí a výtvorů se začínají přehoupávat na druhou stranu. Osobně mám obavy o pokračování, neboť jak jsem zmínil v úvodu, vše již bylo vysvětleno a tento seriál těží hlavně z neznáma a jeho odhalování. ()

Reklama

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to máme konečně za sebou. Asi by se čekalo, že zvolám "Voala!! To teda bylo překvapení a ten hluboký podtext."A já si řílám je, proč jsem proboha musela čekat 10 zmatených dílů a prokokousávat se tak dlouho omáčkou s knedlíkem, když omáčku ani knedle nemám ráda a pustila bych si nejradši hned do masa. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A je to tady, na závěr jsme se dočkali velkého rozuzlení příběhu, který ještě překvapil v podobě E. Harrisa, nutno dodat, že náznaky byly a různé scény mě zarážely v jeho příběhu a hlavně v příběhu E. R. Wood, leč rozhodně mě nenapadl takový konec. .. Samozřejmě zvratů bylo více a nevyhlo se ani postavě A. Hopkinse. Nebudu to zde rozepisovat, na to je nelepší zhlédnout seriál. .. Jinak konec naznačil, že 1 série je první a poslední, leč pokud ne, bůh ví co z toho vznikne a hlavně o čem bude. .... HODNOCENÍ: 91% (5*) ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V první řadě byla vypravěčská spletitost s filosofickými úvahami o povaze vědomí nebo o umělé inteligenci. V druhé řadě popohánějí tvůrci příběh více dopředu. Stále je zde ale několik paralelních dějových linií. Mizí také nahota a objevuje se více krve. Scénárista se například brání před svým výtvorem utrženou lidskou nohou. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Po titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (powda)
  • V závěru epizody během Fordova (Anthony Hopkins) projevu hraje úprava písně „Exit Music (For a Film)“ od Radiohead. Tato píseň byla původně napsána pro film Romeo a Julie (1996). (Rejfa)

Reklama

Reklama