Reklama

Reklama

Will Smith září ve filmu Diagnóza: Šampión, dramatickém thrilleru, který vznikl na motivy neuvěřitelného skutečného příběhu nigerijského přistěhovalce, doktora Benneta Omalu. Geniální forenzní neuropatolog jako první objevil chronickou traumatickou encefalopatii, onemocnění mozku, které často postihuje profesionální hráče amerického fotbalu. Ti díky ní po konci kariéry trpí depresemi a často páchají sebevraždu. Upozornit na takové nebezpečí v zemi, která je fotbalem doslova posedlá, ale nebude vůbec snadné. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (198)

angel74 

všechny recenze uživatele

Námět je sice zajímavý, ale provedení už tak slavné není. Režie působí příliš sterilně, děj se nezáživně táhne, napínavější či emotivnější scénu bych tady asi hledala marně. Zkrátka mi to nesedlo, i když filmy podle skutečných událostí mám jinak docela ráda. Dokonce ani tolik opěvovaný herecký výkon Willa Smithe mě nějak extra neoslnil. (45%) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Will Smith zase jednou dokazuje, že může být velkým hercem a nemusí hrát jen v mainstreamových trhácích. Ten snímek nemá pořádné finále, trochu mizí do ztracena, a to hlavní je pak řečeno v závěrečných titulcích, ale pořád je to velmi povedený náhled na to, jak vlastně funguje kapitalismus. Ano, těch pár mrtvých nevadí, protože podporujeme charitu a pomáháme ostatním. Nakonec, který debil, by se nechal takhle mlátit do palice? ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Tak moc jsem se těšil a tak veliká byla moje očekávání. Ve výsledku je pro mě Concussion obrovské zklamání. Další nálepka "Based on True Story" a rozbíhá se drama o nemocničním spor(t)u. Na Smitha jsem se opravdu těšil ve sportovním dramatu. Ale jeho podivínský doktor se silným přízvukem mě většinu času spíš iritoval, než bavil. Ano uznávám, že hrát odlišnou postavu zvlášť celou dobu se silným přízvukem není snadné. Pro mě ale ve výsledku je ten přízvuk otravný. Dvouhodinový příběh mě taky nezaujal. Místo, aby to bylo skvělé drama ze sportovního prostředí, tak z toho režisér udělal druhý Moneyball (2011). Absolutně nezáživnou interakci jednoho doktora a radu NFL. Pořád mi nejde do hlavy ani český překlad. Jednoduše mě film nebavil a nevyvolal ve mě jedinou emoci. Nebyl jsem smutný ani z chování lidí, nebyl jsem dojatý z rodinné tragédie, já byl pouze naštvaný, že to má dvě dlouhé nezáživné hodiny a film, u kterého jsem si myslel, že dám pět hvězdiček, tak stěží dosáhnul na dvě. (40 %) ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Jako příběh zajímavý, je určitě dobré, že Dr. Bennet Omalu zjistil tuto nemoc a dokázal jí prezentovat veřejnosti (i přes veškerý odpor NFL). Ale toto zfilmování bylo celkem nudné, moc mě to nebavilo a dokoukal jsem to jenom proto, že jsem chtěl vědět, jak to dopadne, když je to podle skutečné události. Will Smith zahrál dobře, ale filmu fakt uškodila ta přepálená stopáž. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ministerstvo zdravotnictví varuje: Hraní fotbalu vážně škodí zdraví." Tak to pozor, tady končí legrace. To by pak někdo mohl klidně tvrdit, že třeba kouření škodí zdraví. Já tedy nemám lékařskou kvalifikaci z Nigerijské university, atestaci z Kolumbijské univerzity, magisterské tituly z veřejného zdraví ani epidemiologie, certifikaci pro forenzní, klinickou ani anatomickou patologii, neuropatologii a vlastně ani nejsem černoch, ale přesto si dovolím odborně souhlasit s kolegou doktorem Bennetem Omalu, že neustálé údery do hlavy by teoreticky mohly mít nějaký drobný vliv na zdraví amerického fotbalisty. No to je ale tak šokující novinka, že na víc se tento snímek nezmohl. To je škoda, protože doktorovy rozhovory s mrtvolami mě celkem bavily a představení NFL jako největšího odborníka na neurologii mě upřímně rozesmálo. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Filmování probíhalo v Pittsburghu ve státě Pensylvánie. (Dio_Padre)
  • Film je založen na článku časopisu GQ vydaném v roce 2009. (Dio_Padre)
  • V rámci prípravy na film herec Will Smith spolu so scenáristom a režisérom Peterom Landesmanom pozorovali viaceré pitvy vrátane dvoch, ktoré vykonal sám Dr. Bennet Omalu. Rovnako aj Alec Baldwin v rámci prípravy na film vyhľadal a pozoroval viacerých prominentných lekárov v Pittsburghu. (MikaelSVK)

Související novinky

Kdo rozveselí Willa Smithe?

Kdo rozveselí Willa Smithe?

12.02.2016

Diagnóza: Šampión k nám dorazí v březnu a v srpnu Willa Smithe uvidíme v comicsovce Sebevražedný oddíl. Tím ale jeho letošní nadílka nekončí, na konci prosince by měl totiž dorazit ještě v dramatu… (více)

Uprchlík Will Smith

Uprchlík Will Smith

20.02.2015

Už příští týden vtrhne do kin podfukářská krimi Focus, v níž se naplno vrací Will Smith. Bývalý Fresh Prince se v posledních letech věnoval hlavně kariérám svých dětí, teď si ho ale konečně užijeme i… (více)

Reklama

Reklama