Reklama

Reklama

Will Smith září ve filmu Diagnóza: Šampión, dramatickém thrilleru, který vznikl na motivy neuvěřitelného skutečného příběhu nigerijského přistěhovalce, doktora Benneta Omalu. Geniální forenzní neuropatolog jako první objevil chronickou traumatickou encefalopatii, onemocnění mozku, které často postihuje profesionální hráče amerického fotbalu. Ti díky ní po konci kariéry trpí depresemi a často páchají sebevraždu. Upozornit na takové nebezpečí v zemi, která je fotbalem doslova posedlá, ale nebude vůbec snadné. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (198)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Drama, které si neosvojilo umění obezřetné chůze kolem horkých pokrmů, potažmo kaší. Vypráví o střetu vědecky podložené pravdy a nejen BYZNYSOVÝCH, ale i vpravdě NÁRODNÍCH priorit. Americký fotbal je jejich zosobněním - tvrdá a přímočará americká hra jako stvořená pro tvrdé a přímočaré americké muže ... jedna z mnoha tváří amerického snu. Kam až zápletka dojde - a jaká bude bilance jejích ztrát a nálezů, to už budete muset posoudit sami. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Já myslel, že budu koukat na nějaký doják o tom, jak šikanovaný fotbalista se stane americkou hvězdou, ale ono to skoro o fotbalu ani nebylo. To téma je prostě super, pokud nemáte ponětí, o čem to bude, tak jen dobře pro vás. Šel jsem si lehnout a myslel jsem, že zatuhnu, ale vydržel jsem dlouho do noci tento film dokoukat. Snad jedinou výtku bych měl k těm kecům o Bohu a Americe jako nějaké svaté země. Jinak ale velmi působivý film. Ještě mrazivější je si číst wikipedii a jiné články, že všechno ve filmu je pravda a skutečnost je ještě horší a navíc nic není uzavřeno. To je síla !!! ()

Reklama

Tosi 

všechny recenze uživatele

Zestárnuvší Will Smith se vydal na další záchrannou misi, tentokrát hráčů amerického fotbalu. Na to, že je otřes mozku prevít, přišel zřejmě z vlastní zkušenosti už při natáčení Muhammada Aliho, takže se do boje proti větrným mlýnům, konkrétně NFA, pustil s vervou študovaného nigerejského doktora. Jako dramatický thriller to funguje jen tak tak, světlem je rozhodně výkon Willa, povedlo se mu totiž zahrát zajímavý a soucitný charakter, ale pokud měl film oslovit diváka kritickým poselstvím, dopadlo to tak za tři a půl hvězdičky. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Původně jsem plánoval si pustit tenhle film jen jako podkres k jiné práci, ale stalo se to, co se mi v takových chvílích stává skoro pravidelně. Práce musela být odložena a film si ukradl mou plnou pozornost. Zajímavé sportovní téma, o kterém američani mluví jen neradi (podobně je na tom hokej). Pěkně zahrané, jen ten falešný přízvuk Willa Smithe mě nebavil, i když jeho pointu chápu. Stojí za podívání. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Tak moc jsem se těšil a tak veliká byla moje očekávání. Ve výsledku je pro mě Concussion obrovské zklamání. Další nálepka "Based on True Story" a rozbíhá se drama o nemocničním spor(t)u. Na Smitha jsem se opravdu těšil ve sportovním dramatu. Ale jeho podivínský doktor se silným přízvukem mě většinu času spíš iritoval, než bavil. Ano uznávám, že hrát odlišnou postavu zvlášť celou dobu se silným přízvukem není snadné. Pro mě ale ve výsledku je ten přízvuk otravný. Dvouhodinový příběh mě taky nezaujal. Místo, aby to bylo skvělé drama ze sportovního prostředí, tak z toho režisér udělal druhý Moneyball (2011). Absolutně nezáživnou interakci jednoho doktora a radu NFL. Pořád mi nejde do hlavy ani český překlad. Jednoduše mě film nebavil a nevyvolal ve mě jedinou emoci. Nebyl jsem smutný ani z chování lidí, nebyl jsem dojatý z rodinné tragédie, já byl pouze naštvaný, že to má dvě dlouhé nezáživné hodiny a film, u kterého jsem si myslel, že dám pět hvězdiček, tak stěží dosáhnul na dvě. (40 %) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • V součastné době je v NFL hráč, který inkasoval extrémně tvrdý úder na hlavu, podroben vyšetření a pokud jsou u něj shledány příznaky otřesu mozku, není mu povoleno pokračovat v utkání. (Patriot.X)
  • V rámci prípravy na film herec Will Smith spolu so scenáristom a režisérom Peterom Landesmanom pozorovali viaceré pitvy vrátane dvoch, ktoré vykonal sám Dr. Bennet Omalu. Rovnako aj Alec Baldwin v rámci prípravy na film vyhľadal a pozoroval viacerých prominentných lekárov v Pittsburghu. (MikaelSVK)
  • Filmování probíhalo v Pittsburghu ve státě Pensylvánie. (Dio_Padre)

Související novinky

Kdo rozveselí Willa Smithe?

Kdo rozveselí Willa Smithe?

12.02.2016

Diagnóza: Šampión k nám dorazí v březnu a v srpnu Willa Smithe uvidíme v comicsovce Sebevražedný oddíl. Tím ale jeho letošní nadílka nekončí, na konci prosince by měl totiž dorazit ještě v dramatu… (více)

Uprchlík Will Smith

Uprchlík Will Smith

20.02.2015

Už příští týden vtrhne do kin podfukářská krimi Focus, v níž se naplno vrací Will Smith. Bývalý Fresh Prince se v posledních letech věnoval hlavně kariérám svých dětí, teď si ho ale konečně užijeme i… (více)

Reklama

Reklama