Reklama

Reklama

Gabriel a Elias se u smrtelného lože svého otce dozví, že jsou adoptovaní. Jejich biologickým otcem je Evelio Thanatos, odborník na výzkum kmenových buněk. Po příjezdu na ostrov Ork bratři zjistí, že mají další tři sourozence – velmi neortodoxní sourozence. Jako zkultivovat trio neotesaných buranů, kteří chodí spát se slepicemi a pro ránu nejdou daleko? Uznávaný mistr černých severských komedií se po desetileté režijní pauze vrací s filmem o vejcích, která padla daleko od stromu. (Film Europe)

(více)

Videa (10)

Trailer 4

Recenze (212)

mchnk 

všechny recenze uživatele

O zvířeti v nás, o tom, jak ho (ne)dokážeme zkrotit. Velmi odvážné, bezpochyby bizarní (úchylné), nicméně stále na důstojné úrovni bez patetických, umělých emocí či záměrné přehnanosti, film nemá totiž daleko k realitě. Addams family a ostrov dr. Moreau na dánský způsob s humorem, ke kterému je potřeba spousta svíček. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Anders Thomas Jensen asi nebude mojim obľúbeným režisérom a musím priznať, že občas mi jeho čierny humor sedí, ale občas zase nie. Pri tomto filme som asi opäť v kategórii, kde mi to nepasovalo. Pár dobrých hlášok vo filme padlo a myslím si, že niektoré scénky stáli za to, ale musím povedať, že počas sledovania filmu si človek môže pomaly ale isto niektoré časti pospájať a začne to zvláštne dávať zmysel. Keby to len bolo trošku prekvapivejšie. Úprimne môžem povedať, že sa mi páčila špinavosť a autentickosť, ktorú film zobrazoval, ale občas mi to prišlo trošku pritiahnuté za vlasy a miestami až nepríjemné. Určite to nie je film, ktorý by som chcel niekedy vidieť znova a určite by som to ani nekategorizoval do filmov, ktorý na mňa príjemne zapôsobil. Jeho kvality sú trošku inde, no asi nie som dosť zrelý na podobné filmové témy. Hodnotenie: C+ ()

Reklama

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Banda narušených bratrů, kteří zjistí, že jsou kříženci lidí a zvířat. Už jsem viděl leccos, ale tohle byla totálně bizarní záležitost v podání A. T. Jensena. Opravdu jsem nevěděl, co si do poslední chvíle myslet. Film mě pobavil v pasážích, kde se prostě řezali hlava nehlava úplně směšnými předměty. Zas na druhou stranu mě i dost nudil v dialozích. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Znáte takové ty srdce zahřívající filmy o lidech co náhle zjistí, že mají někde nikdy nepoznané příbuzné, vydají se je hledat a i když si ze začátku vůbec nerozumí, tak je postupně stmelí nastálé útrapy a oni si uvědomí, že krev přeci jen není voda? Tak to je přesně tento případ, tedy za předpokladu, že vám nevadí vycpaná labuť používaná jako zbraň, zmutovaná domácí zvířata a nebo Mads Mikkelsen v roli naprostého magora, pořád však ještě působícího nejnormálněji oproti zbytku nových sourozenců, proti nimž jsou i Addamsonovi nudnou středostavovskou famílií. Pro mě osobně jen další potvrzení obzvlášť drsného a ujetého severského smyslu pro humor. A mně se to k vlastnímu údivu docela i líbilo. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem se na to dívala se zvednutým obočím, jakože co to proboha je, ale minuty přesto ubíhaly. Když z nádvoří zchátralého sanatoria vyběhla skupinka čehosi skoro retardovaného, vydržela jsem. Oni totiž všichni hráli jako o život a úplně poslední scéna filmu mě odrovnala. Absurdní hořkosladce, černočerně komediální snímek s podtónem toho, že všichni mají nárok na život, ať už jim šílený taťka, genetický inženýr, dal do vínku cokoliv. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Detský hlas použitý na začiatku a na konci filmu patrí režisérovej dcére Karen Marie Jensen. (Hnacik)
  • Budova v ktorej sa odohráva dej filmu je bývalé sanatórium v meste Beelitz, neďaleko Berlína. Počas prvej svetovej vojny sa sanatórium používalo ako vojenská nemocnica v ktorej sa liečil aj Adolf Hitler. Toto sanatórium bolo tiež použité vo filmoch Pianista (2002 )a Valkýra (2008). (Hnacik)

Související novinky

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

14.01.2017

Třetí ročník přehlídky současného severského filmu Scandi představí v kinech nové tituly i tvůrce. Skandinávský rodinný film, komedie, současné i historické drama, horory i detektivky. Zástupci všech… (více)

Scandi II – horký severský koktejl filmů

Scandi II – horký severský koktejl filmů

12.01.2016

Druhý ročník festivalu Scandi nabídne od 13. do 19. ledna přehlídku špičkových severských filmů v komplexním distribučním „cloudu": 13 filmů v deseti českých kinech, 41 VOD titulů na portálech… (více)

Reklama

Reklama