Reklama

Reklama

Gabriel a Elias se u smrtelného lože svého otce dozví, že jsou adoptovaní. Jejich biologickým otcem je Evelio Thanatos, odborník na výzkum kmenových buněk. Po příjezdu na ostrov Ork bratři zjistí, že mají další tři sourozence – velmi neortodoxní sourozence. Jako zkultivovat trio neotesaných buranů, kteří chodí spát se slepicemi a pro ránu nejdou daleko? Uznávaný mistr černých severských komedií se po desetileté režijní pauze vrací s filmem o vejcích, která padla daleko od stromu. (Film Europe)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (212)

Radko 

všechny recenze uživatele

Ľudia si často kladú základné otázky: Kto som? Odkiaľ pochádzam? A kam idem (zmysel života)? Hrdinovia tohto geneticky modifikovaného groteskne smutného filmu sa o sebe dozvedia až kruto úprimne veľa. Nie cestou ľahkou a bezbolestnou, no napokon nájdu zmierenie so sebou i svetom okolo. Originálne a napokon i dojemne končiace dobrodružstvo života, ktoré takmer po celý čas vyzeralo, že žiadne východisko ani riešenie nemá.  Poznámka: Filozof, básnik a spisovateľ Egon Bondy v jednej svojej úvahe raz poznamenal, že ľudstvo bude vtedy slobodné, keď si uvedomí, že každý má právo na dôstojné celoživotné zabezpečenie, nech sa rozhodne robiť čokoľvek, čo ho baví. Za predpokladu, že fyzicky a psychicky netýra svojou pasiou iných. Ako príklad spomenul človeka, ktorý sa rozhodne po zvyšok života sa venovať neustálej onanii. Keď ho to baví, nik nemá právo nútiť ho do práce alebo iných spoločensky myseľ a telo zotročujúcich aktivít. Nuž a presne taký je jeden z hrdinov filmu. Neustále si mastí pipíka. Kde to len ide honí si, brat mu  dáva aj autopauzy, keď to na neho príde. Nevyčíta mu to, žije a napokon ho, po vysvetlení toho, kto sme a čo sme, aj necháva žiť. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jedna z najlepších čiernych komédií akú som kedy videl. Jensen to tu rozohral parádne na všetkých frontoch. Podarilo sa mu vytvoriť tak nádherne charakterovo karikatúrne postavičky, aké sa len tak nevidia. Skrátka originál nad originál. Dramatické miesta sa tu precízne účelovo striedajú s čiernym humorom, ktorý navyše často zachádzal až do bizarnosti (nie však prehnanej). Čo sa týka hercov, páčili sa mi všetci, ale nad všetkými samozrejme kraľoval Mads Mikkelsen, ktorý sa v tomto snímku po hereckej stránke doslova vybúril. Svojim výkonom mi pripomenul iný Jensenov úlet, a síce Rezníci (2003), ktorý bol v mnohých smeroch veľmi podobný, aj keď s iným námetom. Ale toto bolo ešte o level vyššie, rozhodne odporúčam, hlavne tým, ktorí majú radi tohto herca. Už len letmý pohľad na neho vám privodí kŕče v bruchu. ()

Reklama

ibeh 

všechny recenze uživatele

Bizarní, absurdní, ujetý, černohumorný horůrek v podání nejlepších dánských herců, kteří si to opravdu užívali a donutili nás smát se i scénám, které byly často na hraně všeho, o čem se mi naštěstí ani nezdá. Originalita se seveřanům skutečně upřít nedá a Jensen se stává po několika filmech, které jsem od něj už viděla, mým dalším oblíbeným režisérem a scénaristou (do hlavy bych mu však radši nahlížet nechtěla). Jenom doufám, že v Dánsku podobné týpky jako ve filmu nepotkám, ale na druhou stranu zmutovaný čáp se mi moc líbil ;-) SCANDI festival 2017 ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Vtipná európska ujetina, od ktorej som ale čakal aj nejaký sociologický presah. Že sa tvorca k niečomu vyjadrí. A ono nič. Presvedčiť škandinávsku hereckú elitu, aby si pred kamerou s takým gustom vychutnala vtelenie do buranských zhovadilcov, ale bez vyššieho cieľa, iba pre rozčerenie vôd filmového bizáru, mi príde trochu ako plýtvanie talentov. Hoci pozoruhodné a nikde inde nevidené. Hlavne Mikkelsen je k nepoznaniu. ()

Bush13 

všechny recenze uživatele

Dánsko je nudně plochá země, ale plodí rozhodně neploché filmy... O kuřatech a lidech je více než příjemná bizarnost parafrázující klasické dílo Ostrov doktora Moreaua, načernalá komedie, ve které to sekne Mikkelsenovi v roli další z řady podivínů, tentokrát se značně groteskním přesahem. Úžasná atmosféra a prostředí obydlené postavami pohybujícími se mezi genialitou a naprostou idiocií. Obsahuje parádní scény i dialogy, díky nimž je místy očekávatelný děj podružný. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Budova v ktorej sa odohráva dej filmu je bývalé sanatórium v meste Beelitz, neďaleko Berlína. Počas prvej svetovej vojny sa sanatórium používalo ako vojenská nemocnica v ktorej sa liečil aj Adolf Hitler. Toto sanatórium bolo tiež použité vo filmoch Pianista (2002 )a Valkýra (2008). (Hnacik)
  • Detský hlas použitý na začiatku a na konci filmu patrí režisérovej dcére Karen Marie Jensen. (Hnacik)

Související novinky

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

14.01.2017

Třetí ročník přehlídky současného severského filmu Scandi představí v kinech nové tituly i tvůrce. Skandinávský rodinný film, komedie, současné i historické drama, horory i detektivky. Zástupci všech… (více)

Scandi II – horký severský koktejl filmů

Scandi II – horký severský koktejl filmů

12.01.2016

Druhý ročník festivalu Scandi nabídne od 13. do 19. ledna přehlídku špičkových severských filmů v komplexním distribučním „cloudu": 13 filmů v deseti českých kinech, 41 VOD titulů na portálech… (více)

Reklama

Reklama