Reklama

Reklama

Příběh popisuje události na plovoucí vrtné plošině Deepwater Horizon, která se v dubnu 2010 potopila následkem exploze a způsobila největší ropné zamoření v americké historii. (Freeman Ent.)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (598)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dobrej test začíná na nule, probíhá na nule, končí nulou." Ovšem tohle je vrt na prd, o čemž se pracovníci několikrát vtipně zmíní ještě před výbuchem. A pak to přijde - rána a akce. Jenže já jsem viděl už dost katastrofických filmů na to, abych se mezi tím zmateným pobíháním nezačal rychle nudit. Proto jsem přestal kličkovat mezi padající ocelí, poletujícím sajrajtem a praskajícím potrubím a začal jsem se věnovat filozofickým otázkám typu: Proč uhořet, když se můžu pohodlně utopit? Odpověď jsem tradičně nenašel, ale jsem si jistý tím, že nebýt v akci "sympatičtí kravaťáci" od BP, tak bych přišel o jedinou emoci, kterou ve mně snímek vyvolal - touhu poškádlit jejich tělesné schránky šroubovákem a kladivem. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Vy nás ale zásobujete, pane Berg. V krátkém časovém horizontu, v témže roce 2016, přichází dvojka Wahlberg/Berg podruhé s tragickou událostí natočenou podle skutečnosti, k níž došlo v roce 2010, celkově už se jedná o jejich třetí spolupráci na autentické látce, další společné projekty určitě ještě přijdou. Oba zřejmě rajcují tragické události, ke kterým došlo na jaře a v dubnu. A Wahlberg, který vydatně tyto filmy produkuje, se sebestředně obsazuje do hlavních rolí v přesvědčení, že je skutečným žijícím postavám od nerozeznání podobný. A samozřejmě jim vůbec není podobný. A tak nutně muselo dojít k poklesu kvality, neboť už to trochu připomíná sériovou výrobu. Ale ne, tak hrozné to není, jen si stačí odmyslet kvalitní technické zázemí a máme zde televizní film jak vyšitý. Na postavách divákovi nezáleží, jedinou, o které něco málo víme, je právě Mike Williams, kterého ztvárnil Mark Wahlberg. Ten má rodinu, cácorku a atraktivní ženu, kterou patrně líže ihned po použití toalety. Kate Hudson se tam zavlní na okamžik v kalhotkách, po zbytek filmu je jen okrasou do titulek. Z hereckého hlediska neměl nikdo nejmenší šanci zazářit, i když je k mání Kurt Russell i John Malkovich, všichni stejně jen čekali, až to bouchne, a celé ropné partě poteče ropa i ušima. Pokud se rádi necháváte poučit o technických záležitostech kolem provedení vrtu a tak, úvodní třičtvrtěhodina je vaše. A pokud o události něco víte, tak k nehodě došlo večer. Takže až to bouchne, prskne a všechno všude lítá a hoří, je to z vizuálního hlediska ukryté v tmavých obrazech. Najde se pár drastických záběrů, ti, co mají slabost pro zaklíněné nohy a střepy v nich, si zkrátí nudu. A jsme u toho, film je to celkově tak nějak nudný, natočený bez napínavých sekvencí a tak nějak průměrně vyvedený. Tragické osudy postav na mě nijak nedolehly. Závěr filmu tlačí všemožně na slzné kanálky, uzříme skutečného Mike Williamse a za tklivých tónů si prohlédneme na fotografiích tragicky zesnulé oběti. Peter Berg si natočil slabší opus hraničící svým vyzněním s rozmáchlým televizním filmem. 5/10 ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Příjemné nahlédnutí na to, jak to vlastně funguje na plovoucí vrtné plošině. Je k nevíře, kolik bezpečnostních opatření se vynechá, když vás tlačí čas. Katastrofě žalostně scházelo více epičnosti. Nějak to postrádalo větší koule. V ději jsem postrádal jakýkoli závan emocí. Strašně mě nebavily rodinné Skype vsuvky. Nicméně povětšinou děj pěkně odsýpá a hlavně příliš nenudí. Solidní večerní jednohubka, která neurazí. Tedy pokud si ji pustíte z pohodlí domova. Do kina asi úplně nepatří. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Bavil ma Mark Wahlberg a hlavne Peter Berg, ktorý nám naservíroval až prekvapivo drsnú záchranu. Skutočne som nečakal takúto drsnú jazdu, ale samotná záchrana ma akosi nestrhala. Postavy mi prišli akési bez života. Wahlberga mám rád, ale nevedel som sa vžiť do ich situácie tak, aby mi to ponúklo ešte o kus lepší zážitok. Tak či tak som milo prekvapený a nenudil som sa. Rozhodne lepšie ako nevýrazná záchrana vo filme The Finest Hours. 75% - 4* ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno budeme kverulovat. Nechci vám tu brát všeobecné nadšení, já sám jsem před sepsáním tohohle komentu půldruhé hodiny zvažoval jak, že se mám k tomuhle spektáklu vlastně postavit. I když jsem se cestou z kina snažil přesvědčit sám sebe, že to tak špatný nebylo, tak zklamání převládá. Ovšem těžko se odstřeluje film na kterej se člověk upřímně těšil a byl přesvědčený, že ho nemůže zklamat, takže asi zachovám neutralitu, ovšem kritika bude převládat. Kámenem úrazu je nekonečný a nevýrazný rozjezd kdy za první polovinu filmu je největší akcí na plátně, to že do vrtulníku kterým se hrdinové dopravují na plošinu narazí pták. Jako já neříkám, že by mi nějak vadilo hlubší seznámení se z postavami a příprava na to finální peklo a pochopil bych ten téměř hodinový rozjezd u dvě a půl hodiny dlouhého filmu, ale nepřijde mi adekvátní u snímku který má bez závěrečných titulků necelých 100 minut. To katastrofické peklo které tu všichni vyzdvihují se pak sice dostaví a neříkám, že je to špatně natočeno, efekty jsou naprostá špička a dynamičtější kamera v tomto případě nevadí, spíš vtahuje diváka přímo do dění, ale když si to člověk začne konečně pořádně užívat, tak je najednou konec. Holt ta půlhodina destrukce tu hodinu keců a snahu o budování charakterů nevytrhne. Ano jsou tu fajn herci můj oblíbenec Wahlberg a starý pardál Russell jsou držáci po všech stránkách a katastrofická stránka věci je opravdu drsná a realistická, ale nějak to nestačí. Nemluvě o tom, že další skvělý herec Malkovich je tady totálně mimo a hraje roli do které se vůbec nehodí. Uff tak co s tím? Tak teda slabá trojka, ale čekal jsem kurevsky víc! 50% ()

Galerie (71)

Zajímavosti (17)

  • Režisér Peter Berg ztvárnil v tomto snímku vedlejší postavu - pana Skipa. (Yardak)
  • Kate Hudson zverejnila na Instagrame fotografiu s jej nevlastným otcom, Kurtom Russellom, s príspevkom, že sa jedná o prvý film, na ktorom budú spoločne pracovať. (figliar)

Související novinky

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

21.12.2014

Čtyřka Transformers sice neposbírala moc nadšených reakcí, protože se ale jedná o nejvýdělečnější film roku, pokračování nás nemine. V minulých měsících se hojně spekulovalo o tom, jestli ságu… (více)

Reklama

Reklama