Reklama

Reklama

Příběh popisuje události na plovoucí vrtné plošině Deepwater Horizon, která se v dubnu 2010 potopila následkem exploze a způsobila největší ropné zamoření v americké historii. (Freeman Ent.)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (597)

InJo 

všechny recenze uživatele

První hodinu se tam hádají bodří drsní dělňasové (btw Kurt Russell bude macho grande asi i na smrtelné posteli) s hamižnými (jak jinak, že?) kravaťáky o tom, zda vrtat, či nevrtat. Zbylou cca půlhodinu už pochopitelně probíhá od začátku očekávané (digitální) ropné peklo, které ovšem postrádá památné momenty a místo do extrému hnaného napětí a nervozity vsází (bohužel) hlavně na zběsilé tempo. Tím naštěstí disponuje i dlouhá dialogová expozice, která by jinak byla kvůli nebývale nadměrnému využívání odborných termínů (karotáž, cementace a mraky dalších pro laika podivných slov) patrně k nepřežití. Dobrá sezónní jednohubka, žánrové vrcholy však raději hledejte jinde. 60 % ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Bavil ma Mark Wahlberg a hlavne Peter Berg, ktorý nám naservíroval až prekvapivo drsnú záchranu. Skutočne som nečakal takúto drsnú jazdu, ale samotná záchrana ma akosi nestrhala. Postavy mi prišli akési bez života. Wahlberga mám rád, ale nevedel som sa vžiť do ich situácie tak, aby mi to ponúklo ešte o kus lepší zážitok. Tak či tak som milo prekvapený a nenudil som sa. Rozhodne lepšie ako nevýrazná záchrana vo filme The Finest Hours. 75% - 4* ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dobrej test začíná na nule, probíhá na nule, končí nulou." Ovšem tohle je vrt na prd, o čemž se pracovníci několikrát vtipně zmíní ještě před výbuchem. A pak to přijde - rána a akce. Jenže já jsem viděl už dost katastrofických filmů na to, abych se mezi tím zmateným pobíháním nezačal rychle nudit. Proto jsem přestal kličkovat mezi padající ocelí, poletujícím sajrajtem a praskajícím potrubím a začal jsem se věnovat filozofickým otázkám typu: Proč uhořet, když se můžu pohodlně utopit? Odpověď jsem tradičně nenašel, ale jsem si jistý tím, že nebýt v akci "sympatičtí kravaťáci" od BP, tak bych přišel o jedinou emoci, kterou ve mně snímek vyvolal - touhu poškádlit jejich tělesné schránky šroubovákem a kladivem. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Ano, ve všech směrech lehce nadprůměrný katastrofický film, který v mnohem připomíná nejlepší klasiky 80. a 90. let. Na druhou stranu se od nich v ničem neposunul. Máme tady povinné úvodní vykecávání, partu dobráků a partu magnátů, co ošidí bezpečnost, máme tady nadsazené reálné základy a nějaký seskok z vybuchující plošiny... A to je asi tak vše. :) 6/10 ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

42 rokov pred Deepwater Horizon bolo nakrútené Sklenené peklo. Aj keď nie je celkom korektné porovnávať oba katastrofické filmy, ten skôr nakrútený vyhráva na celej čiare. Tie novodobé monštrá nazývané plávajúce plošiny sú budované preto, aby sa nielen zo zeme, ale aj z morského dna vyťažila všetka dostupná ropa, aby si dôležití panáci mohli lietať za dôležitými stretnutiami, aby kdekto si mohol svoju riť vyvážať sám v dvojtonovom autiaku a aby takmer všetkým bolo úplne jedno za akých podmienok sa palivo dostáva do ich auta. A keďže ide o veľký kšeft naháňajú sa termíny, prehliadajú sa bezpečnostné pravidlá, čo pri takých komplikovaných výtvoroch, akým je plávajúca plošina, môže byť fatálne. Film nepovažujem za vydarený. Začiatok namiesto nenásilného vytvárania predstavy diváka, akým obrovským a komplikovaným dielom je plávajúca plošina, bol vyplnený nezáväzným tliachaním chlapákov od fachu. Samotná havária bola zmesou ničivých efektov, pričom málokedy bolo zrejmé kde a prečo sa to, či ono deje.  Od zničenia plávajúcej plošiny už uplynulo dosť rokov a nemyslím si, že by v hľadaní ložísk, ťažbe ropy, či racionálnej spotrebe produktov z nej vyrobenej došlo k nejakým povšimnutiahodným zmenám. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (17)

  • Režisér Peter Berg ztvárnil v tomto snímku vedlejší postavu - pana Skipa. (Yardak)
  • Producenti filmu kontaktovali Marka Wahlberga s požiadavkou, že hlavnú rolu bude predstavovať mužská dvojica, konkrétne jeden mladší a jeden starší herec. Wahlberg preto začal kontaktovať niektorých starších hercov, ktorých pozná, napríklad jedným z nich bol aj Jack Nicholson. Avšak na jeho prekvapenie, producenti chceli, aby Wahlberg bol ten starší z dvojice a jeho hereckým kolegom sa stal Dylan O'Brien. (figliar)

Související novinky

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

21.12.2014

Čtyřka Transformers sice neposbírala moc nadšených reakcí, protože se ale jedná o nejvýdělečnější film roku, pokračování nás nemine. V minulých měsících se hojně spekulovalo o tom, jestli ságu… (více)

Reklama

Reklama