Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1945: Spojenecká armáda podniká závěrečný postup na německé území. Jedinou překážkou je strategický most přes řeku Rýn, který je ještě v rukou nacistů. Obě strany mohou touto bitvou mnoho získat: Němci životy 50 000 vojáků, kteří jsou na špatné straně mostu, a Spojenci rychlé ukončení války a méně zmařených životů. I když budou obě armády bojovat statečně, pouze jediná může ve strhující bitvě o most u Remagenu zvítězit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (152)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Most přes vodní příkop chránící srdce Hitlerova Německa. Má být padací..? Nemá být padací..? Jedna strana v tom má jasno, ta druhá, už dobře si vědoma, že na vítězství to ani napodruhé nebude, je na vážkách. Přišel čas cti a odvahy snadno zaměnitelné za ztrátu ostražitosti.. Z části natočeno na naší straně železné opony, bez zbytečného patosu, s vcelku plastickými postavami a „wire cuttery“ na armádních džípech. Toť časem už tuctový příspěvek k tématu, že válka je nesmyslné svinstvo, bez kterého bychom nevěděli, co je to mír.. Apropo, další osud mostu připomíná historku, kdy ve ´44 bojovali o kus lesa partyzáni s wehrmachtem. V pondělí wehrmacht donutil partyzány k ústupu, ti je však v úterý zatlačili zpět. Ve středu byla úspěšná protiofenzíva wehrmachtu, ovšem na druhý den partyzáni po lítém boji získali své pozice nazpátek. No a v pátek přišel myslivec a vyhnal je všechny.. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Na svojí dobu kvalitně odvedený film. Jediné, co je pro mě dost zvláštní, je to prostředí středních Čech, které má představovat Porýní. To je úplně jiná krajina. Spoustu míst znám, ale úplně jinak. To se docela nechalo čekat, že si to tvůrci upraví. Každopádně dobrá a pořádná proce válečného filmu, jak by mělo být. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Velmi atraktivní snímek vcelku s jednoduchým příběhem od režiséra Johna Guillermina (Skleněné peklo) nás diváky zaujme především skutečností, že se natáčel na Barrandově a exteriéry někde v Davli, později přes politické komplikace v roce '68 byl dotočen v Itálii a Německu. Nechybí ani čeští herci - Vít Olmer nebo Rudolf Jelínek, ještě jsem si všiml Jana Mareše. Nenechte se mýlit datem výroby filmu - i dnes snímek udržuje vysoké tempo a mimořádné napětí. Patří k nejlepším válečným snímkům, tedy alespoň z těch známých..Velkou předností tohoto snímku jsou především velké a zdařilé bitevní scény, kterých je tu bezpočet a působí skoro dokumentárním dojmem, dobré ukázky samotných bojů i vojenské techniky a především silná kamera a skvělá Bernstainova hudba..Z herců nikdo vyloženě nevybočuje, ale kdybych přece jen měl někoho mírně vyzdvihnout, tak asi zlatokopa Benna Gazzaru (Seržant Angelo). ()

Mol 

všechny recenze uživatele

HERR MAJOR, I REGRET VERY MUCH! OURS OR THEIRS? ENEMY PLANES, SIR! BUT WHO IS THE ENEMY?! Jeden ze zatraceně nejlepších válečných snímků, jaký jsem měl kdy tu možnost shlédnout. Ani na vteřinu jsem se nemohl odtrhnout, skoro jako by obrazovka byla okvětní plátek přetékající sladkým pylem a mé oči dva nadržení čmeláci po dlouhé zimě. I bych si tipnul, že major Barnes v MASH je podle ťulpase z tohoto filmu. Plukovník je set sakramentsky dobrej chlap a se svojí jednotkou, která chcípá jak kuřata na jatkách mu držíte palce až do úplného konce. I z Angela se nakonec stal dobrej kluk COME ON. YOU CAN ROB HIM LATER! Na druhé straně mostu u těch zlých hochů však vynikající major Kreuger, který si se sympatiemi nezadá se zmiňovaným poručíkem. Spousta akce, české lokace a myslím, že dvě jediné vady na kráse jsou: Němci nemluví německy a tanky při výstřelu z kanónu zní jako kulka odražená od kovového předmětu. Pro fanoušky 2.světové naprostá povinnost vidět. NOT YET, YOU BASTARD. WAIT TILL I'M DEAD! ()

Myrreczech 

všechny recenze uživatele

Skvělý válečný film, ve kterém mě nejvíce zaujal koncept pohledu obou válčících stran a také poznávání různých míst z nedaleké Davle. Také se mi líbilo vcelku velké množství vojenské techniky oproti klasickému "zapůjčíme vám na natáčení jeden tank a zbytek si udělejte jak chcete". Herecky a akcí průměrné, příběhem a zpracováním pecka. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (27)

  • Ve filmu použité tanky jsou lehké tanky M24 Chaffee. (mi-ib)
  • Podľa britskej tlače štáb ušetril až £833,000 z celkového rozpočtu £2,100,000 tým, že sa rozhodli natáčať v Československu namiesto Západného Nemecka. (Real Tom Hardy)
  • Oním slavným mostem ve filmu je tzv. "Davelský most". Aby byl co nejvíce vizuálně přiblížen tomu u Remagenu, byl doplněn věžemi a do skály za ním byla dokonce vyražena část tunelu dlouhá 30 metrů navazující na mostovku. Po ukončení natáčení byla vyražená část sice zavezena, ale zbytky vstupního portálu jsou do dnes v Davli patrné. Zahlédnout je možné úsek např. také v dokumetárním cyklu ČT Tajemství železnic (od r. 2013), v části "Vlakem na dno Želivky", v kapitole "Posázavský pacifik". (ceskyhonza)

Související novinky

Zemřel herec George Segal

Zemřel herec George Segal

24.03.2021

Ve věku 87 let zemřel v kalifornské Santa Rose americký herec George Segal. Zprávu médiím oznámila jeho manželka Sonia s informací, že příčinou úmrtí byly komplikace po operaci srdce. Držitel dvou… (více)

Reklama

Reklama