Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1945: Spojenecká armáda podniká závěrečný postup na německé území. Jedinou překážkou je strategický most přes řeku Rýn, který je ještě v rukou nacistů. Obě strany mohou touto bitvou mnoho získat: Němci životy 50 000 vojáků, kteří jsou na špatné straně mostu, a Spojenci rychlé ukončení války a méně zmařených životů. I když budou obě armády bojovat statečně, pouze jediná může ve strhující bitvě o most u Remagenu zvítězit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (152)

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1794. hodnocený film: Jak skvělý filmy se dřív točily. Stačilo mít jen nápad. V tomhle případě mě ale ještě víc zaujal ten fakt, že film, který se snaží mapovat boj o most u Hamburku během druhé světové války a pro jehož účely natáčení bylo jako místo natáčení zvoleno Československo, mohl posloužit jako jeden z vylhaných důvodů pro obsazení Československa vojsky varšavské smlouvy. Je to až k nevíře, když si člověk zjistí zajímavosti k tomuto filmu. Jinak herecké výkony byly luxusní, kostýmy také a ten maličký podíl naší domoviny se také u mě podepsal na celkovém hodnocení 5*. Skvělý film, jsem rád, že jsem na něj narazil aspoň při zmínce úmrtí herce George Segala. 5* ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Počas celého dlhého filmu som hľadal nejakú zvláštnosť, niečo, čím by som ho v pamäti odlíšil od podobných (a lepších) filmov, akým bol napr. Príliš vzdialený most. Zbytočne. Vyzdvihovať, že Robert Vaughn vyniká nad ostatnými by bolo tvrdením, že jeden herec robí vojnový veľkofilm. Ani účasť českých hercov filmu nepomohla. Nakoniec u mien, ako Olmer a Jelínek, to nikto ani nemohol očakávať. Takže výsledné hviezdičky sú ocenením iba toho, že som napriek nábehu na spánok, celý film absolvoval v bdelom stave, i keď ma to stálo nemálo síl. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Poctivá vojnová dráma s prvkami dobrodružnosti, ktorá na to, že obsiahla iba deň či dva, pôsobila veľmi vieryhodne. Na akcii sa nešetrilo, vojnové scény napr. v meste Remagen boli na jednotku a očákal by som ich skôr u 20 rokov novších filmoch. Vaughn aj Segal viac než dobrí, ale po vzore podobných vojnových snímkov by som privítal bohatšie zastúpenie hviezdnych hercov. Film aj téma by si to určite žiadali. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Když pominu špetku vlastence v mé duši (účast Čechoslováků ve filmu, most v Davli, ...), tak jde o průměrný válečný film. V mém případě tomu neprospěl ani dabing (já vím, já vím!), ale postavy, které mi byly po většinu děje naprosto ukradené. Větší vazba na diváka by jim slušela, stejně jako menší pocit určité hry na jistotu bez špetky odvahy se odvázat, což dokládá nedostatek 5* hodnocení. ()

Slimak 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý válečný film...kolikrát si říkám že John Guillermin umí točit své filmy dosti nadčasově...to není úplně případ Remagenu...který by sice dnešní válečné filmy mohl ještě strčit do kapsy ale nahlodal ho trochu zoubek času... ale opravdu jen tak drobátko...ale je to třeba případ jeho Skleněného pekla které nestárne vůbec...Robert Vaughn snad ve své nejlepší roli... ()

Galerie (78)

Zajímavosti (27)

  • Ve filmu použité tanky jsou lehké tanky M24 Chaffee. (mi-ib)
  • Sověti obsazením Československa zněmožnili natáčení. Protože ale američtí filmaři pohrozili Československému filmu finančním postihem za nedodržení smlouvy, mohlo být několik důležitých záběrů v Davli pod sovětským dohledem přece jen dotočeno. Zbytek filmu byl pak dokončen v Itálii a Německu. (Stegman)
  • Časti filmu, keď je ostrelované mesto a domy padajú ako podťaté stromy, boli natáčané v českom meste Most, kde zároveň natáčali sovieti veľkofiml Osvobození. Českí kaskadéri, ktorí účinkovali v obidvoch filmoch, mohli porovnávať úroveň filmovej techniky oboch politických táborov. (andykovac)

Související novinky

Zemřel herec George Segal

Zemřel herec George Segal

24.03.2021

Ve věku 87 let zemřel v kalifornské Santa Rose americký herec George Segal. Zprávu médiím oznámila jeho manželka Sonia s informací, že příčinou úmrtí byly komplikace po operaci srdce. Držitel dvou… (více)

Reklama

Reklama