Reklama

Reklama

Bunkr

  • Velká Británie The Bunker (více)
všechny plakáty
Trailer

Ustupující zdecimovaná německá četa nachází úkryt na německo-belgické hranici. Objekt se zdá být ideální i velmi rozsáhlý. Jenomže nic není tak, jak na první pohled vypadá. To, že bunkr není nejen vhodný, ale velmi rychle se z něho může stát past, na sebe nenechá dlouho čekat. Německá jednotka se sice ukryla před nepřáteli, kteří zemi osvobozují, ale skutečný nepřítel se skrývá jinde. (PROCESOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Nakoniec som sa rozhodla, že dám 4*. Pretože ako už uznali mnohí predo mnou, Bunker disponuje výbornou atmosférou, neohranými tvárami i správnym profilovaním postáv. Navyše kombináciu hororu a vojnovej psychologickej drámy (aj keď v tomto ohľade je scenár rozhodne slabší) som ešte nevidela. Tento film má rozhodne viac do seba, než by sa mohlo zdať podľa tu ukázaného posteru, ktorý skôr pripomína počítačovú hru pre násťročných. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem bohužel sehnal jen s českým dabingem, čímž vzala atmosféra za své hned v prvopočátku, no ale myslím, že ani originální znění by to nezachránilo. Kromě podařené úvodní přestřelky a následného napínavého očekávání, co že se to v katakombách pod bunkrem vlastně skrývá, je celý film vlastně strašně nudný. Po obsahové stránce totiž čpí prázdnotou, mysteriózní prvky jsou nedodělané a vůbec celé to nějak nedává smysl. Za občasné náznaky solidní atmosféry, která snad v originále za něco stála, dávám dvě hvězdy, i když mě osobně to teda ukrutně nebavilo. ()

Reklama

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Spojenie hororu a druhej svetovej vojny vždy veľmi rád vítam, pretože ako labužník oboch žánrov, si to nemôžem nechať újsť. Čakal som viac B-éčkovejší film, ale nakoniec som bol milo prekvapený, kamerou, hereckými výkonmi a celkovým dojmom filmu. Trochu mi tam k dokonalosti chýbali strašideľnejšie scény, a žáner vojnový prevládal nad tým hororovým. ()

Tjaden 

všechny recenze uživatele

Jestliže jsem dal 4* Mrtvé hlídce, tak tady musím hodnotit stejně. Filmy jsou skutečně velmi podobné (stačí vyměnit druhou světovou za první a bunkr za zákopy), ale i tak tady pár rozdílu přece jen je. Bunkr má tajemnou atmosféru, solidní herecké obsazení a díky přiměřené délce dokáže zpříjemnit nudný večer. Najde se zde několik chybek, jako například neustálé a nelogické myšlenkové pochody vojáků, že za všechno můžou Američani. Konec mohl být také lepší a prozradit o celé záhadě mnohem víc, ale zas mi nevadí tolik, jako ostatním uživatelům. ()

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Zasadní věc na Bunkru je absurdita toho mít za hlavní hrdiny Němce. Jak se s nimi mám ztotožnit? To se mám bát o jejich životy?! Jenom jsem si přál ať je co nejdřív někdo hodně brutálně zmasakruje a ani to se mi nesplnilo. A navíc všichni mluví anglicky, někdy se silným britským přízvukem. Celá tato základní pointa je na hlavu a hrozně mě štvala. Ale k samotnému filmu. Tomu vévodí absence alespoň náznaku těžké atmosféry a naprosto zmatené vyprávění, které nedrží pohromadě, a prakticky jsem se v něm nedokázal orientovat. Postavy byly zcela zaměnitelné (se dvěma výjimkami) a jejich motivace nulová. Zdálo se mi jako bych se většinu času díval na dadaistický film, kde kdokoliv může udělat cokoliv a divák to má přijmout, nebo v jeho jednání dokonce najít nějaký smysl. Po většinu času jsem netušil kdo je kdo, kde, s kým a proč. Scény vzpomínek na mě vůbec nijak nezapůsobily a se závěrečným záběrem na nůž jsem si říkal že mi muselo něco uniknout, protože jsem vůbec netušil proč má být zrovna tento nůž natolik významný. Původně jsem dal 2*,ale když se mi to rozleželo v hlavě tak mi došlo že už dlouho mě žádný film tak neštval prakticky od začátku do konce. A nechápu údajnou podobnost s Dead Snow - tady žádní zombie náckové nejsou! Ty filmy nemají nic společného. A že by to mělo být jako Blair Witch, jak tady někdo psal? To jsme asi každý viděli jiný film. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Protitankové překážky kolem bunkru pocházejí z Československa. Jedná se o rozcocháče, známé též jako „české ježky“. (Matej.Krajci)
  • Natáčelo se ve Velké Británii a v Kanadě. (Terva)

Reklama

Reklama