Reklama

Reklama

Krysař Willard

Trailer

Obsahy(1)

Vidíme dům a v něm muže. Není to obyčejný dům ani obyčejný muž. Jmenuje se Willard Stiles (Crispin Glover), nosí černý, dvacet let starý oblek a ulízané vlasy mu rámují bledý obličej. Není divu, že nemá přátele ani dívku - celý svůj život strávil pod taktovkou dominantní, nyní již poněkud trouchnivějící matky a ulisného šéfa, co ho drží ve firmě jen proto, že jí kdysi vedl s Willardovým otcem. Jednoho večera matka přikáže Willardovi, aby ve sklepě vyhubil krysy. Willard se o to zpočátku pokouší, ale když se mu podaří první chytit, naopak jí pustí a začne si s ní hrát a povídat. Po čase se skamarádí s celou krysí koloníí obývající sklep (a že jich není málo) a než se naděje, dokáže si Willard všechny ochočit. Vzhledem k tomu, že stovky krys se prakticky prokoušou čímkoliv, jsou velice inteligentní a Willarda poslouchají na slovo, stáva se z nich velice účinná zbraň, kterou její majitel často a rád použije proti těm, kdo se mu postaví... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

akisha 

všechny recenze uživatele

Pozor, tohle není Hon na myš 2, jak mi taky během filmu došlo. Odstartovalo to jako černá komedie říznutá trochu dramatu o lůzrovi pod nadvládou matky a během děje se střídaly ještě polohy hororu (snad?), takže ve výsledku nebylo ani jedno dost silný, aby z toho mohl bejt dobrej zážitek. Protože ty jednotlivý "složky" nebyly až zas tak špatný, snad až na tu hysterickou matku, ta mi přišla i na tenhle film moc přeprsklá. Moje první setkání s větší rolí Glovera taky nezklamalo, sice se v některejch scénách klepal a potil až příliš, ale hrál dobře. No je to prostě divnej film s divným hrdinou, kterýho hraje divnej herec, takže asi tak no, pokud jste taky divný nebo se vám divný filmy líbí nebo máte rádi krysy, tak je Willard tím pravým pro vás. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

K filmu mě přivedl Gilles Deleuze, který jej požil pro ilustraci pojmu "stávání se zvířetem" (devenir animal / becoming animal). Přestože komentuje starší verzi (Daniel Mann, 1971), je to pro tento účel asi jedno. Willard je subdominantní osobnost (ve vztahu k matce, nadřízenému, později se ukáže, že i k ženám a k Benovi). Veškeré jeho libé pocity se soustřeďují na Sokrata (ve filmu bílý potkan). Když si uvědomí průraznou sílu krys/potkanů, zatouží, a na určitou dobu se stává, alfa samcem, velitelem hlodavců, a pomocí nich vykoná svůj akt spravedlnosti. Poté, co udělá několik chyb (především je využívá pro svoje účely), se ale střetne s přirozeným vůdcem, obrovským potkanem Benem. Willard definitivně mění myšlení a podobu. Stává se potkanem. - Takže pozor, jak říká autor knižní předlohy Stephen Gilbert (The Ratman's Notebook.): "I když spatříte jen jednu (krysu), může jich tu být víc, které nevidíte." ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Tento film vůbec nemá čím zaujmout. Za čistokrevný horor se to označit nedá, protože s hororovými atributy pracuje dost nudně a spíše si z hororu jen určité prvky vypůjčuje. Nezaujme ani herecké obsazení, i když čítá herce, kteří hrát dovedou, ale tentokrát nepředvedli zhola nic. Slabý film po všech stránkách. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Solídny mix hororu, čiernej komédie a psychologickej prehliadky na tému "Mamy a ich vplyv na život dospelých synov". Vidieť, že filmári (tvorcovia Nezvratného osudu) si dali záležať na pôsobivej atmosfére (napriek mizernému rozpočtu), takže výprava, kamera a hudobný sprievod, sú na úrovni. Rovnako tak je ozdobou výkon slabošského Crispina Glovera, práca s krysami a sadistický šéf R. Lee Ermey, ale inak žiadna sláva. Na strane druhej, keby som porovnával s KRYSI ÚTOČIA... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 2/10 Děj 5/10 Hudba 2/10 Efekty 1/10/// +v hlavní roli Crispin Glover, poutavý námět -je však špatně zpracován, špatné herecké výkony, slabá hudba, většinou se odehrává ve tmě, bez správné atmosféry a razance/// Film jsem dlouho vyhledával a dokonce mi utekla i VHSka, nakonec jsem film zhlédl v TV. Jistou představu o filmu jsem měl a námět je to dost dobrej, i když bych něco poupravil. Hlavní představitel (mohli jste ho např. vidět jako záporáka v Charlieho andílcích) je celkem přesvědčivej, bohužel se to nedá řict o ostatních. A to co bylo nastíněno v první třetině bohužel nebylo využito naplno. Mohl to být slušnej masakr, ale není, což je velká škoda./// Celkem 30%/// ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Hlavní krysí roli Bena hrála krysa obrovská nebo také gambijská krysa, která může dorůst až do velikosti kočky. (akisha)
  • Okolo pětiset krys bylo před začátkem filmování podrobeno tréninku. (Pumiiix)
  • Všechny krysy měly na spodní straně ocasu namalované čísla, aby je mohli filmaři a trenéři sledovat. (hladass)

Reklama

Reklama