Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bůh existuje. Žije v Bruselu. A je to pěkně nesnesitelný morous, který nosí ponožky do pantoflí a celé dny tráví vymýšlením absurdních zákonů a znepříjemňuje lidem život. Je to trochu jiný příběh, protože tenhle Bůh má kromě syna Ježíše ještě manželku a malou dceru, která ho nemůže vystát a jednoho dne pošle na truc všem lidem na světě SMS s datem jejich smrti. Co se asi stane, když se někdo dozví, že mu do konce života zbývá měsíc, nebo naopak 62 let? (Aerofilms)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (389)

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

strašný mišmaš a hrozná troškovina. Film využívá z 90% hrozně přímočarého a jednoduchého humoru, až jsem se cítil jak na nějaké třeskuté komedii. Vysvětlování životů jednotlivých apoštolů je hrozně zdlouhavé a mnohem raději bych sledoval útrapy malé Eai. Chvílema sranda a chvílema divné násilí. K přihlédnutí k neustálému smíchu diváků jsem byl asi jediný, kterému se film nelíbil. Kdybych věděl, že to točil režisér filmu Mr. Nobady, tak utíkám hned ze sálu do Prahy pěšky. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Když tady čtu čerstvé komentáře z dnešní ČSFD projekce v kině Scala - čertu s věřícími, kteří "nerozdýchají tohle alternativní zobrazení Nejvyššího", aspoň nám nebudou krást kyslík, no ne. Dormaelův nejnovější počin filmařinou hodně připomíná staršího Pana Nikdo, způsob časových narací, hudební motivy, nadsázka. Pro mě je to ale vyzrálejší dílo, ačkoliv hranice mezi hurónským smíchem (velmi časté) a smutnou realitou (smrtelno, velmi procítěné a hluboké a všeobklopující) je křehká a propustná a snímek může snadno působit depresivně. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

(50th KVIFF) Dobrá úleťácká zábava. Dormael je sice tak trochu kýčař, který hodně obětuje všeobecné líbivosti (ať už jde o některé zdejší humory či imitování jezera hlubokých životních pravd, ačkoli se spíš brodí v kaluži), ale Zbrusu Nový zákon má naštěstí tolik bizarních nápadů a s nekorektností koketujících fórů, že mi to nezabránilo si projekci užít. Kdyby se z filmu vypustily všechny ty rádoby oduševnělé kecy o vnitřní hudbě atp., mohlo se jednat o opravdu pamětihodný snímek. I tak ale spokojenost - divácky rozhodně jeden z nejpřístupnějších a nejpříjemnějších (přitom současně ne hloupých) zážitků festivalu. 75 % ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Hravý typ inteligentnej komédie, v ktorej sa často bizarným, no pritom aj láskavým a humorným spôsobom vysvetlí veľa vecí. Napríklad to, prečo padá chlieb na zem zásadne namastenou stranou alebo prečo v obchode postupuje vedľajší rad pri pokladni rýchlejšie.... Film si z ničoho nerobí ťažkú hlavu, robí si satiru a srandu z hocičoho, dokonca aj sám zo seba. Obdivujem ako si napríklad C. Deneuve dokázala zo seba vystreliť a zaľúbiť sa do gorily a maznať sa s ňou v posteli, pričom scénu keď príde manžel domov a nájde ju s ňou pod perinou budem mať ešte dlho v pamäti. Spôsob ako sa možno zo začiatku kontroverzná vec zmení na čistú komédiu, a to i za cenu bizarnosti a surreálneho vyznenia, je naprosto perfektný. Samozrejme, našli by sa tu aj hluché, nudnejšie pasáže, ale našťastie ich bolo málo. Suma sumárum, niečo originálne, nápadité a so šikovne zašifrovanou satirou v bizarnom obale. 80/100 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zvlastny poeticky film s atmosferou podobnou aku mal film Amelie z Montmartru. Sledujeme pribeh vecne nasraneho boha v podani znova vtipneho Benoîta Poelvoordeho, ktoreho ma uz po krk jeho dcera, ktora sa rozhodne zdrhnut na zem a trochu pozmenit svet. Okrej jej prihod sledujeme este pribehy 6 apostolov. Proste totalne WTF pojaty film. Obcas je to fakt vtipne (linia s bohom), väcsinou len divne (linie s apostolmi). Celkovo je to ale pojate dost originalne, takze za jedno pozretie to stoji. Mozno vam to sadne dokonale. Mne to nejak extra nesadlo. 5/10. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Film obsahuje ještě jednu scénu po závěrečných titulcích. (Fary)
  • Když Ea (Pili Groyne) píše na otcově počítači, slova na obrazovce neodpovídají tomu, jak rychle píše. Také můžeme vidět, že píše slova jako kdyby zadávala příkazy, ve chvíli, kdy se na obrazovce zobrazují jen obrázky. (Fary)

Související novinky

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Bitva cizojazyčných filmů začíná

Bitva cizojazyčných filmů začíná

25.10.2015

Poslední měsíce filmového roku vždy patří hlavně oscarové líhni. Americké snímky se předhání v tom, kdo urve nejvíc pozornosti, to samé ale dělají i celovečeráky ze zbytku světa, které touží po… (více)

Reklama

Reklama