Reklama

Reklama

Brimstone

(festivalový název)
  • Nizozemsko Brimstone (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Brimstone je epický thriller z dob starého Západu. Je příběhem ženy vzdorující své minulosti, která se jí neustále připomíná. Liz (Dakota Fanning) je mladá žena, která žije spolu s manželem a dvěma dětmi. Je porodní asistentkou a komunikuje prostřednictvím znakové řeči. Její vztah se čtyřletou dcerou by mohl být lepší, ale celkově se Liz cítí ve svém životě spokojeně. Když však poprvé uvidí v kostele nového reverenda (Guy Pearce), Liz ihned ví, že ona a její rodina jsou v nebezpečí. Postupně se reverend snaží vzít Liz všechno, co miluje. Do jejího života se vrací minulost, na kterou se snažila zapomenout... (mac000)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (419)

Happens 

všechny recenze uživatele

Dakota Fanning je úžasná od svých mladých let. Bravurní výkon. Je to takový ten trýznivý, bolestivý Lars von Trier styl filmu. Otázkou je, zda je opravdu nutné natočit film o pedofilním psychopaticky úchylném reverendovi, co posedlý sexuálními akty se svou dcerou a nebojí se za ní cestovat přes celé USA a zabíjet? Odebírám dvě hvězdy se plošnost filmu v jedné vrstvě bolesti a utrpení (nechuti?). No pomoc. Přidaná hodnota: dekadence posílá děkovné pozdravy. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nejsem Westernový fanoušek, ale Brimstone není tak úplně typický western. Provedení atmosféry, prostředí a brutalita je hodně skvělá. Škoda té délky a hluchých míst, nedokázal jsem se tak snadno vžít do děje a udržet pozornost. Rozhodně jde o lepší westernový zážitek a fanoušci budou radostí mlátit hlavou o zeď. Já se uspokojím tím, že se jedná o western, u kterého se nemusím dloubat v řitním otvoru .. 6/10 = 68% ()

Reklama

666teen 

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší expert na vše jsem z výsledné podoby snímku lehce rozmrzelý, jelikož působivý mysteriozní prolog ve mně vzbudil obrovská očekávání a dokonce i lehce asocioval atmosférickou Witch. Už jsem si připravoval pět prstů na self fisting, jenže jakmile jsou události z úvodu snímku zasazeny do souvislostí, tak se přítomný pásový opar velmi rychle rozplyne a Brimstone přesedlá. Wow, máme tu Dystopický Kalvinismus!!! 145 minut s rukou ve vlastní řiti sice uběhne jako voda, ale postrádám zde výraznější přidanou hodnotu. Proč režisér například neobohatil příběh o tematiku čarodějnictví, která se zde po úvodní kapitole vysloveně nabízela? Protože proto. Brimstone satanžel nedokázal plně využít svého potenciálu,ale vzhledem k tomu, že jsem si sám během sledování vyšetřil prostatu, tak výsledek je jasných pět hvězd. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Dvě a půl hodiny utrpení - nikoliv filmového, snímek je po řemeslné stránce v každém ohledu na vysoké úrovni. Terčem násilí, mučení, krveprolévání a zneužívání všeho druhu jsou tu zejména ženské postavy, ale krutosti okolního světa nejsou ušetřeni ani muži, děti a zvířata. Teatrum mundi jako apokalyptická scéna zalidněná neumírajícími náboženskými fanatiky, pasáky a vrahy a hlavní hrdinka, která má v životě opravdu neskutečnou smůlu. V závěru už je to poněkud ubíjející, ale pokud víte do čeho jdete a nečekáte selanku a nevyžadujete bezpodmínečně dobrý konec, rozhodně vás nemine originální westernový zážitek. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Příběh o ženství pojatý jako krvavé drama odehrávající se na Divokém západě. Postavení žen té doby (prakticky všichni muži, až na jednoho, je zde vnímají buď jako uklízečky nebo děvky - nebo obojí), síla křesťanské víry a její interpretace jsou zde pojaty mimořádně sugestivně. Chybí zde jakýkoliv humor, krutost dostává nový rozměr i díky démonickému reverendovi Guye Pearce, který si scény často krade zcela pro sebe. Velice funkční je zde nechronologické vyprávění, přičemž každá kapitola je skvěle vypointovaná a postupně odpovídá na divákovy otázky. Mistrovský kus. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (16)

  • Guy Pearce (Reverend) a jeho filmová manželka Carice van Houten (Anna) tvoria pár aj v skutočnosti. Zamilovali sa počas natáčania a v auguste 2016 sa im narodil syn Monte Pearce. Vďaka tejto veľkej udalosti dokonca zmeškali premiéru na filmovom festivale v Benátkach. (bj_)
  • Brimstone mimo jiné znamená řízenou střelu vzduch-země k zničení tanků nebo obrněných vozidel. (Emo-haunter)
  • Těsně před natáčením z projektu kvůli vyčerpání odstoupila Mia Wasikowska. Následně vycouval i jeden z producentů, takže aniž by byl natočen jediný záběr, projekt téměř zkrachoval, neboť vše bylo pro natáčení připraveno, včetně zbudování kulis a najmutí členů štábu. Když Guy Pearce tedy nasedal do letadla směr Evropa, podstupoval poměrně velké riziko, jestliže film nebyl zcela zafinancovaný. Byl ale natolik nadšený z postavy reverenda, kterou mu režisér Martin Koolhoven nabídl, že toho nedbal a přiletěl. Jeho zaangažování v projektu nakonec přineslo filmu zbytek nutných financí a mohlo se začít natáčet. Během několika dní byla M. Wasikowska nahrazena Dakotou Fanning, o které se uvažovalo jako o vůbec první volbě pro roli Joanny, ale z důvodu jiných filmování musela předtím odříct. Jenže pak se z natáčení musel omluvit Robert Pattinson, kterému do toho vstoupilo jiná práce (poslal zprávu Guy Pearcovi, který tu špatnou novinu musel předat režisérovi...). Naštěstí herec Kit Harington byl ochoten ukrojit si z dovolené a během pár dní se dopravit na plac a připravit se na roli. (Nine)

Související novinky

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Reklama

Reklama