Reklama

Reklama

Brimstone

(festivalový název)
  • Nizozemsko Brimstone (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Brimstone je epický thriller z dob starého Západu. Je příběhem ženy vzdorující své minulosti, která se jí neustále připomíná. Liz (Dakota Fanning) je mladá žena, která žije spolu s manželem a dvěma dětmi. Je porodní asistentkou a komunikuje prostřednictvím znakové řeči. Její vztah se čtyřletou dcerou by mohl být lepší, ale celkově se Liz cítí ve svém životě spokojeně. Když však poprvé uvidí v kostele nového reverenda (Guy Pearce), Liz ihned ví, že ona a její rodina jsou v nebezpečí. Postupně se reverend snaží vzít Liz všechno, co miluje. Do jejího života se vrací minulost, na kterou se snažila zapomenout... (mac000)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (420)

Nettrass odpad!

všechny recenze uživatele

Film na feministickou objednávku, kde si přijdou na své i masochisté a pedofilové. V rámci genderu je nám tu vysvětleno, že chlapi jsou zvrácená sadistická hovada, či nejméně idioti a ti nejlepší z mužů jsou jen totálně neschopní. Nejhovadovitější hovada jsou pochopitelně duchovní. Naopak ženy jsou dokonalá stvoření, plná lásky, obětavosti, odvahy, také pracovité a na muže vydělávající. A nejdokonalejší z těchto žen se nalézají (také zcela pochopitelně ) v bordelu. Svět se v prdel obrací a to za halasného potlesku. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Střezte se lživých proroků, kteří k vám přicházejí v rouchu ovčím, ale uvnitř jsou draví vlci'' ---- Sakra tohle byl mazec! Fakt to bylo skvělé! Nečekané a skvělé! Film co vás přitluče k zemi a drží vás tam celých 145 minut aniž by jste hlesli. Vůbec nechápu zdejší naprosto neodpovídající hodnocení. Dotyční jsou asi zvyklí na westerny ze šedesátek, kdy kapslíkové souboje nebraly konce a když už to někdo koupil a film byl v barvě, poznali jste spolehlivě, že jde o kečup od Heinze. Tohle bylo jiné. Syrové, drsné, nekompromisní a primitivní stejně jako Amerika těch let. Lid znal jen dřinu a kostel. Vzpěčovat se danému osudu bylo pro většinu lidí zhola nemožné. Pearce byl važně odporný a musím mu za jeho pastora zatleskat. Jak jsem tak četl komenty, někomu tu vadila ta drsnost, syrovost, mučednictví hlavní hrdinky... Jenže když si na vás v té době zasedl chlap a chtěl se pomstít, paradoxně proto, že vás miloval asi nebylo moc možností jak to řešit. V té době ještě ženské nesměly odmlouvat manželům jako dnes, natož neposlouchat či mít jiný názor... Ne že by se hned chodilo ke kováři, to byl myslím i na tu dobu už extrém, ale že manželé své neposlušné ženy občas srovnali do latě řemenem o tom jsem už něco četl. Každopádně už dloho jsem neviděl co se týče žánru western něco tak skvělého a vlastně už dlouho jsem žádnému filmu nebyl nucen dát za 5 hvězd. Tady je to po plném právu, fakt jsem si pošmákl ! 5 nábojů do winchesterky ! * * * * * ()

Reklama

666teen 

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší expert na vše jsem z výsledné podoby snímku lehce rozmrzelý, jelikož působivý mysteriozní prolog ve mně vzbudil obrovská očekávání a dokonce i lehce asocioval atmosférickou Witch. Už jsem si připravoval pět prstů na self fisting, jenže jakmile jsou události z úvodu snímku zasazeny do souvislostí, tak se přítomný pásový opar velmi rychle rozplyne a Brimstone přesedlá. Wow, máme tu Dystopický Kalvinismus!!! 145 minut s rukou ve vlastní řiti sice uběhne jako voda, ale postrádám zde výraznější přidanou hodnotu. Proč režisér například neobohatil příběh o tematiku čarodějnictví, která se zde po úvodní kapitole vysloveně nabízela? Protože proto. Brimstone satanžel nedokázal plně využít svého potenciálu,ale vzhledem k tomu, že jsem si sám během sledování vyšetřil prostatu, tak výsledek je jasných pět hvězd. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Tenhle film ve mně vyvolal pocity, tak rozporuplné, že jsem musel tenhle komentář, ale vlastně i hodnocení promýšlet po čertech dlouho. Vůbec by mi nevadilo brnkání na feministickou strunu, ale spíše samotné zpracování. Nevím, co na něm bylo myteriózního, mně přišlo spíše dost umělé a taky jako zoufalá snaha o to že, když do filmu dáme více násilí a rádoby šokujících momentů, bude se na to líp koukat. Jak vidím, tohle na ostatní možná působilo, na mě, jako na přísného a váženého, filmového recenzenta však nikoliv! Když k tomu připočtu hlavní, herecké duo, kde Dakota byla naprosto prkenná a Guy k uzoufání nudný, tak jsou ty dvě tak nějak akorát. Pokud se chcete vrátit pár století zpět, pusťte si namátkou The Witch z roku 2015. Sice jen maličko podobná, za to mnohem lepší filmová káva. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Hozená rukavice současnému americkému westernu. Brimstone je po všech stránkách film na velice kvalitní úrovni. Přední herecké duo je brilantní. Guy Pearce uvěřitelně ďábelský a Dakota Fanning uhrančivá, především v momentech, kdy je kvůli okolnostem nucena hrát pouze pohledem. Vyprávění je vrstevnaté a nechronologické kapitoly fungují emočně dobře (samozřejmě, že by šel příběh odvyprávět lineárně od začátku do konce, ale to přeci každý podobný snímek). Souhrnem všeho pak docházím k tomu hlavnímu: Brimstone má 2 a půl hodiny a ani náznakem jsem se nenudil. Příběh mě dokázal zajímat po celou svou délku a neměl jsem pocit, že by v nějakém momentě zaškobrtl, nebo ztrácel dech. Patrně nejzajímavější film westernového ražení posledních let. 8/10 ()

Galerie (98)

Zajímavosti (17)

  • Oči Carice Van Houten jsou normálně modré, ale ve filmu nosí hnědé čočky. Emilia Jones (hraje mladší verzi Joanny) má zase naopak hnědé oči, ale ve filmu modré. Guy Pearce má běžně modré oči, ve snímku ale pouze v kapitolách 2 a 3 - v kapitolách 1 a 4 jsou téměř černé. (Nine)
  • Natáčelo se v Maďarsku, Španělsku, Rakousku a Německu. (Kama12)
  • The Guardian o tomto snímku napsal: „Tento epicky dlouhý, děsivý a násilný western od holandského filmaře Martina Koolhovena má jakousi Tarantinovu prolixitu a vypravěčskou vynalézavost. Navzdory delší stopáži ani na chvíli nenudí.“ (Emo-haunter)

Související novinky

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Reklama

Reklama