Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvěma sestrám - dvojčatům je 15 a obě chtějí do Prahy na spartakiádu... Každou pětiletku vznikl radostný film o masových strahovských radovánkách. Ve studiu odškrtli jednu položku a tvůrci byli vyznamenáni medailí za zásluhy o tělovýchovu, jinak se nic nestalo. (oficiální text distributora)

Recenze (29)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Mne sa to celkom páčilo. Neviem, ako to hodnotili ľudia v čase vzniku filmu, ale dnes sa na spartakiádu môžete pokojne pozrieť s úsmevom, už je to za nami. Príbeh milý, na dnešné pomery až naivne nevinný. Scenár prostý, ako základoškolský sloh a aj tej ideológie tam bolo, chvalabohu, poskromne. Vrámci československej tvorby pre deti, mi to príde nadpriemerné. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Valčík pro milión po 15ti letech. Kromě mladé lásky jak z památníčku Boty jménem Melichar zůstává už jen z televizní inscenace vystřižené trio Hadrbolcová-Munzar-Dvorská. Direktivní učitelka a chápající rodiče jsou vskutku tím jediným, co brání krouhátku na cibuli dosáhnout svého cíle. Nestačí vám to jako báječné dějové pozadí Spartakiády? Ne? A to se divím. Přestože sester Holcátových věčná škoda rozhodně není. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Další z naprosto neznámých filmů. Který pojednává o spartakiádě 1975 dvou sestrách dvojčatech (velmi pohledných) z nich se jedna zakouká do kluka Vladimír Dlouhý či naopak a pak si to holky prohodí ,aby si ho otukli ,ale on to prokoukne. Jedna z nich má ject na Strahov cvičit a druhá by chtěla taky ,ale nevybrali jí a tak jede na černo za svím klukem ,který rovněž cvičí. Velice vtipné jsou konfrontace mezi sestrami na jedné straně a jejich otcem Luděk Munzar na druhé straně. Spartakiáda sice byla masová a nucená záležitost ,ale na druhou stranu aspon lidi něco dělali a ne jenom kynuli u tv (jako já) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Spartakiáda zde slouží v podstatě jen jako určení doby, ve které se ten celkem obyčejný příběh odehrává a vlastně slouží jako výchozí bod pro vystevení příběhu. Nápad, který měly holky je naprostá klasika, která je hojně využívaná a zneužívaná. U nás ve třídě to bylo to samé. Kluci taky procházeli takovou zkouškou. Odhalila je češtinářka. Ta si všimla, že děvčata mají drobnou a téměř neslyšitelnou odchylku v hlase, takže je parádně nachytala při zkoušení. Oficiální text distributora mi příjde jako škodolibý výsměch době. Každá doba měla holt své. Aby se taky jednou někdo neposmíval tomu, v čem teď žijeme. Mě nezajímá, kdo si co odškrtnul nebo kdo získal jakoukoliv medaily za to či ono. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Nikdy v životě jsem neviděla větší vymývač mozků než spartakiádu...Díky bohu takhle slaboduchý film zachránil perfektní herec tehdy ještě štěně Vladimír Dlouhý. Co jsem ovšem brala jako naprostou ptákovinu byl orchestr, který hrál při odjezdu cvičenců do Prahy...Navíc jak je možné, že se Anna v Praze neztratila a spolehlivě našla cestu nejen do školy kde přespávali nebo co ale i k Ondrovi...divné...ale nic co by mě uráželo. ()

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Děčíně, Sebuzíně a Praze. (M.B)

Reklama

Reklama