Reklama

Reklama

Epizody(7)

Obsahy(1)

Australská historická minisérie vypráví o čtyřech mladých pěšácích účastnících se bitvy o Gallipoli, kteří se odlišně vyrovnávají s osudem válečníka v zákopech.
Tento seriál byl odvysílán ke stoletému výročí bitvy o Gallipoli, tragické bitvy první světové války vedené Velkou Británií a Francií proti Osmanské říši. (geklon)

Recenze uživatele gogo76 k tomuto seriálu (1)

Gallipoli (2015) 

"Turci nevedia bojovať. Nikdy nevedeli..." Videl som zatiaľ iba prvý diel, k ostatným sa dostanem neskôr, ale už tu je vidieť obrovskú kvalitu. Hlavný predstaviteľ Kodi S. McPhee od filmu Cesta prešiel kus vlastnej cesty a z chlapca sa pomaly stáva chlap. Po tomto pekle s názvom Gallipoli sa ním zaručene stane. Je na najlepšej ceste stať sa hercom skutočnej veľkosti a vážnosti, už teraz hrá s hviezdnymi hercami- viď jeho nový western Slow West. Vo filme sme svedkami vylodenia a prvého kontaktu s tureckými jednotkami. Väčšinu scén tvorí dobíjanie kopcov a zoznamovacie scény z kruhu bežných vojakov i velenia. Akčné scény sú na slušnej úrovni, no kvalitu poznáš skôr podľa tých neakčných. Samotný dej i dialógy v nich sú zatiaľ napínavé a zdá sa, že v ďalších dieloch sa to naplno rozbehne. Pochváliť musím i dobrú hudbu. Predbežne dávam plný počet, prípadne po ďalších dieloch hodnotenie upravím, ale nemyslím si, že to bude menej ako štyri hviezdy. Kvalita tam je, to sa pozná. A čo by to bol za vojnový prínos v žánri bez Sabatonu? 90%. ()

Reklama

Reklama