Reklama

Reklama

Lovec žraloků Chase musí svému bratrovi pomoct zabít žraloka, který snědl vzácný diamant. Jejich cíl ale komplikuje skupina drsných gangsterů, která má o klenot rovněž velký zájem... Chase Walker pracuje jako lovec žraloků, je sukničkář a vede bohémský život. Jednoho dne u něj zazvoní advokátka Jasmine a odveze ho k jeho nevlastnímu bratru Jakeovi. Z Jakea se stal gangster, který má nevyřízené účty s mafiánem Nixem. Od Chasea požaduje zabít krvelačného žraloka přezdívaného Černá ploutev, který mu sežral jeho diamant, patřící k nejdražším na světě. Chase nabídku přijme a Jasmine mu jde ukázat místní pobřeží. Chase si pak začne připravovat plán útoku na žraloka. Ten mezitím zaútočí na několik lidí v místním přístavu. A Chase záhy přepadne několik mužů a unesou ho. Je odveden k Nixovi, který mu vyhrožuje: pokud nedoručí zadržený diamant jemu, zabije ho... (TV Prima)

(více)

Recenze (25)

tron 

všechny recenze uživatele

Ak čakáte žraločí horor, hoci len béčkarský, rýchlo zaraďte spiatočku a cúvajte. Hon na žraloka je skôr (céčkarský) mix akcie, humoru, exotiky a romantiky, kde hrá žralok naozaj len druhé husle, často z deja mizne doslova na desiatky minút (!) a jeden masaker s ním dokonca nevidíme, iba počujeme, ako o ňom neskôr hovoria preživšie postavy (!!). Nepatrný bod k dobru za sympatického hlavného hrdinu, ktorý sa podobá na Chrisa Hemswortha. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

I když plakát vypadá prďácky, tak tohle bylo bohužel jenom blbý, špatný a nudný, ale nikoliv zábavný. Žraločí zetka už tu byli v několikrát obměněný formě tolikrát, že už tady doslova končí veškerá sranda. Dneska každej ulítává na Sharknadu, ale to po pravdě taky není žádnej zázrak. Pár situací tu možná lehce pobaví občas se člověk zasměje nad zoufalostí tvůrců, ale to je všechno. Žánr trash bohužel začíná být nenávratně mrtvej.15% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Z hlubin oceánu se vynořil predátor, který už má "béčkových" vod plné žraločí zuby. Rád by to rozbalil, ale výrazného prostoru se mu tentokrát nedostane. Tenhle film o hororový žánr sotva otře svoji ploutev. Upřednostnil nepříliš nákladnou akční story šmrcnutou komediálními prvky. Urostlý dvoumetrový svalovec Chase (Derek Theler připomínal hvězdnějšího Chrise Pratta) má zakázku od svého bratra, aby z útrob vychytralého bílého žraloka dostal spolknutý vzácný diamant nedozírné hodnoty. Chase se lovem žraloků prakticky živí, ale má jednu slabinu, a sice nemá oceán příliš v lásce. Jelikož je svému úlisnému bratrovi zavázán, ujímá se pátrání po žralokovi, který se od svého druhu liší nápadně černě zbarvenou horní ploutví. Brzy ho však nevybíravým způsobem kontaktuje zdejší podsvětí, které zastupuje mafián Nix s tuhým kořínkem, jenž má rovněž eminentní zájem o drahý šutrák. Chase nebude čelit jen bandě zabijáků, žralokům, ale také svodům lásky, neboť s ním na palubě při lovu bude i atraktivní žena, kterou si vybral za svoji spolupracovnici. Scénář je místy ucházející, místy na hovno. První scéna se žralokem slibuje masakr. Na voru je v ohrožení dvouciferná skupinka návštěvníků pláže, žralok se blíží, ale ouha, zjeví se Chase, žraloka mimo záběr odpraví, scéna končí jeho vítězoslavným úsměvem. Další nedostatky pro hardcore diváka se vrší. Dál se totiž o žralokovi jenom mluví, na scéně je jen minimálně, nezjeví se v celé své kráse a zabije jen dva lidi a psa, ovšem mimo záběr. Vyvedení žraloků (není ve filmu jen jeden) je žalostné a legrační. Přidejme k tomu nepřirozený pohyb, žraloci ke všemu nevypadají ani tak monstrózně, jak by měli. Scén se žralokem je jen hrstka. O něco víc je akce. Bitky a přestřelky si režisér oblíbil. Nechybí špičkování mezi ústřední dvojicí, Chasem a Jasmínou, která je sympatická. Film na horor moc nedbá, jednoznačně upřednostňuje celkem zvládnutou akci a komedii, technická stránka filmu odpovídá rozpočtu, pravděpodobnost, že v nedozírném oceánu opakovaně narazíte na stejného žraloka, si raději dejte do kolonky zvýšené tolerance. Režisérovi Sheldonu Wilsonovi se nijak zásadním způsobem nepodařilo revitalizovat "žraločí" žánr. Nejlépe se mu dařilo v hereckém obsazení, k dobru přidal krasavici Ericu Cerra, technicky zdatný režisér to není, drastické scény eliminoval. Za sympatický pokus pohlédnout na oceán mixem hned několika žánrů, má ode mě body, které mu žádný žralok hned tak nesežere. 60% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Sheldon Wilson se stal nejpilnějším přispívatelem do scifi – hororové Maneater film Series, kterou obohatil hned o několik kousků. Bohužel se nedá říci, že by šlo zrovna o kvalitní filmy, ale spíše podprůměrné céčkové záležitosti. A ani tento rádoby akční kousek se žraločí tématikou rozhodně nepatří mezi ty dobré. Spíš než na akční horor bych to viděl na akční dobrodružný thriller ve stylu Temného přílivu (Dark Tide) z roku 2012 a to nejen svou mrzkou kvalitou, ale i jen nepatrným otřením o hororový žánr, leč oba filmy jsou oficiálně vedené i v něm. Ani v tomto filmu se žraločích útoků moc nedočkáme a když už, tak většinou mimo záběr kamery. Asi nejvíce zajímavá je animace v úplném začátku. Potom už diváci spíše sledují jen hodně slabou akční (dobrodružnou) zápletku, plnou nezáživných dialogů, marných pokusů sbalit atraktivní právničku, pěstních soubojů s mafiány a téměř nezničitelného bosse – kterého ztvárnil „Mumie“ Arnold Vosloo. Divákům je nabídnuta jedna podvodní pasáž, při které inteligentní žralok naláká Chase a Jasmine do vraku lodi – ta má i vcelku snesitelnou atmosféru, ale jinak je to doslova bída. Spíše se musíme spokojit s hašteřením hlavní dvojice, mezi kterými to postupně začne jiskřit, jenže nevím, jestli zrovna romantiku potřebuju ve žraločím filmu. Hlavní hrdina by se však rozhodně hodil třeba do takových Čelistí, protože na žraloky chodil zásadně jen v riflích s nožem v ruce. Sheldon Wilson tak po vcelku dobrém Scarecrow (2013) natočil další ubohou céčkovou záležitost, kterou stačí vidět opravdu jen jednou, nebo se jí raději rovnou vyhnout větším obloukem. Hon na žraloka prostě jako akční horor nefunguje vůbec a není ani moc dobrým dobrodružným thriller. Několik světlejších okamžiků by se tu našlo, ale to je tak vše. Jeden z nejslabších filmů z celé Maneater série. 30% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

O žraloka tu moc nejde a děj se spíš soustředí na bruslení hlavního hrdiny mezi padouchem, ještě větším padouchem a krasavicí, ale mě to ani tolik nevadilo. Hlavní hrdina je sice poleno, jehož netalent by se mohl vystavovat, ale ta prkenná snaha baví. Navíc Erica Cerra je k sežrání a Imhotep tady zase řádí, ačkoliv už to není co za mlada. Překvapivě funguje i, byť občas křečovitý, odlehčený tón a pobaví závěrečná povinná bitka s parybou. Celkově překvapivě koukatelné céčko. 50% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Tohle byl poslední žralok v našich vodách, tak hurá do vody............ Tento rok jsou DVD zahlcena žraloky. A tak po propadáku "Útok trojhlavého žraloka" a komediálnímu kultu "Žralokonádo 3" přichází "Shark Killer", česky pojmenovaný Hon na žraloka. CITÁT - Mě nejde jen tak zabít.............. Derek Theler je svým chováním a vzhledem velmi podobný StarLordovi, tedy Chrisu Prattovi. Někdy jsem měl dojem, že je to dokonce on. CITÁT - Chci aby si zabil žraloka.......... Už jsem říkal, že úvodní kreslené titulky jsou důvodem k tomuto příběhu? Tak tedy jsou, mají svůj počáteční příběh. CITÁT - Nesnáším moře.............. Je to zdlouhavé, honu na žraloka je tam poskrovnu, jedná se spíše o lehce nudný thriller z prostředí gangstrů. Na Žralokonádo 3 to nemá. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Film, ze kterého mám naprosto rozporuplné pocity. Byl jsem nadšen, že film z roku 2015, který ještě ani nebyl v kinech, už má premiéru u nás, na jedné z téměř hlavních televizí. Nečekal jsem naprosto nic, zhlédl jsem ho totiž v podstatě jen proto, že je to novinka. U sledování filmu se mi střídalo několik pocitů. Chvílemi jsem se bavil, chvílemi nudil, často jsem se divil, někdy zasmál, občas valil oči. Děj je totální chaos, který drží při sobě jen hlavní postavy, superman Chase a akční advokátka Jasmína. Je ovšem jasné, kam děj spěje, jen nás scénáristé mimo všemožná klišé překvapují naprosto šílenými zvraty. Možná to je právě to, co mě u filmu drželo až do konce. Zajímavé neprůměrné béčko, které osciluje od "A" okamžiků po naprostý "C" odpad... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Podpriemerny zraloci film, na poli zralocich filmov su aj lepsie veci. Imhotep, teda zase pardon, Arnold Vosloo nic nepredviedol : 30 % ()

pend 

všechny recenze uživatele

Béčková záležitost, u které jsem se chvílemi docela bavil - zejména slovní přestřelky mezi ústřední dvojicí, půvabná Erica Cerra. Naopak film pohřbívají nemožní digitální žraloci a k tomu střih akčních scén. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Tohle není akční film, ale trapná užvatlaná hovadina. Je to o tom, že velký gorilý muž, vrásčitá baba s obrovskou prdelí a neschopný skřítek celou dobu kecají a kecají a stále kecají. Taky občas plavou a ve vodě je žralok, který připomíná dětskou hračku na klíček. No hrozná blbost. Na druhou stranu jsem to s mohutným přetáčením dokoukal do konce a sic debilní, až tak to neškodilo. Za střízliva bych to ale nedal. (32%) ()

Reklama

Reklama