Reklama

Reklama

Zdravotní sestra známá jako Coffy (Grier) je spořádanou občankou města, která udržuje vztah s vlivným politikem Brunswickem, jehož hlavním cílem je vyřešit vzrůstající kriminalitu mezi černošským obyvatelstvem. Když se její mladší sestra předávkuje drogami a je s trvalými následky upoutána na lůžko, rozhodne se vzít Coffy spravedlnost do vlastních rukou. S její vizáží pro ní není problém vlákat muže do pasti a pak chladnokrevně udeřit. Nebude pro ní však mafián Vitroni příliš velkým soustem? (J.Connor)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Dějově srovnatelné s " Foxy Brown " s tím rozdílem, že Sid Haig dostane otrochu víc prostoru a Pam Grier dává na obdiv víc svoje vnady. Kdo by si na těch jejich dvorcích nezahrál. Její afro sice možná není až tak sexy, ale jako schovka ( třeba pro žiletky ) je to přímo ideální. Coffy je klasickým zástupcem blaxpoitation. S Pam Grier jsem určitě ještě neskončil. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Hubatý priesečník blaxploitation a rape and revenge filmu, prepájajúci všetky Foxy Brown, Shaftov a Blaculov so širším, drsnejším a sadistickejším svetom Thrillerov: Drsných filmov, Plutia na hroby ai. , pričom Coffy v každej komparácii a kombinácii vyjde ako definitívna jednička. A nemožno aspoň vágne nespomenúť azda najlepšiu expozíciu medzi blaxploitation snímkami. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Viem si predstaviť zaprášené kino plné černochov ako ujúchajú blahom pri pohľade na neohrozenú sexy Pam Grier ( v úlohe zdravotnej sestry Coffy ) ako účtuje s drogovými dealermi. Blaxploitation ako vyšitý, subžáner populárny v prvej polovici 70- tych rokov medzi černošskými divákmi. Nedá sa povedať, že by film ponúkal niečo výnimočné, jeho postupy sú klasické pre akčný žáner, kde sa neohrozený bojovník postaví presile, všetkých obkľúči a pobije.:) Film treba brať ako nenáročnú zábavu plnú akcie, poloobnažených žien a postrielaných gaunerov. Postavu šéfa gangu Vitroniho stvárnil Allan Arbus známy ako major Freedman zo seriálu M.A.S.H. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Dávám sice tři rudé stárs, ale musím dodat, že to rozhodně není šedej průměr. Ten film překvapivě funguje a přes svou nepopiratelnou brakoidnost (naivitu, zkratkovitost, přímočarost, stylizaci..) je v mnoha ohledech zvládnutej tak, že by nejeden "Áčkař"mohl závidět (hlavně po technické stránce).. Pam Grier není krásná úplně na první dobrou, ale je v ní něco živočišně provokativního a s brokovnicí ji to prostě sekne.... Jinak potěší takové ty xichty jako Sid Haig, A. Arbus, R. DoQui.... Vždycky když na tyhle filmy koukám, tak je mi vlastně líto Tarantina, kterej pořád točí pocty a odkazy, ale v těch jeho rafinovaných onaniích (jakkoliv je to zábavné a kvalitní) se nakonec vždy tak nějak vytratí ta esence řízené blbosti, která z těchhle braků dělá ty magické kultovky.. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Skvělý blaxploitation revenge flick. Film má teda zvláštní amatérskou atmosféru - zčásti proto, že stál 500 tisíc, zčásti kvůli scénáři - ale zase o to více překvapí, jak zručně je vlastně natočený (rozhodně ne filmařsky slabé, naopak). Však to také nebylo poprvé, co se Cormanův čarodějův učeň Jack Hill pustil do tohoto žánru. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Překvapivý úspěch tohoto filmu přinutil americkou výrobní společnost (AMP) odstartovat velmi slibnou kariéru Pam Grier, jejíž další film Foxy Brown (1974) byl natočen jen o 9 měsíců později. (Karlos80)
  • Film byl natočen za pouhých 18 dní. (Karlos80)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno