Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sexy černoška Foxy Brownová se bude nekompromisně mstít za svého přítele, kterého má na svědomí nebezpečný zločinecký gang... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Rutině natočený blaxploitation, má sice trochu pomalejší rozjezd, ale pak už to jen jede a pořád se v něm něco děje. Už od začátku filmu víte co se tak zhruba bude dít a o čem to bude, podobně jako u Coffy (námět odplaty zůstává, navíc je zde pojat skutečně originálně). Pam Grier je zde oproti Coffy, hlavně královnou účesů a všemožných převleků, oproti jiným svým filmům zde ani moc ze své přírodní krásy a předností neukáže, divák uvidí jen tak letmo jen její bradavku ale o to pak více z její strany akce a všemožných nápadů! Např. originální vypořádání se dvěma chlápky na chatě podobně jako scéna s letadlem s jejím kamarádem Sidem Haigem (který se jen nestačil divit), pěkná byla i ta akční scéna před novinovým stánkem o konečném zúčtování ani nemluvě. to dobytek: ale to byly typické 70' v černošském podání viz. komentář dzej dzej..Podobné filmy: Coffy ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Asi nejčistší a nejzábavnější blaxploitation jaký jsem viděl. Samozřejmě až na to, že tady je místo macho chlapa ženská. Pam Grier je prostě hvězda - střídá jeden extravagantnější (a vyzývavější) kostýmek za druhým, je zábavně nasraná a zároveň sexy (na to že je to řádně vyvinutá černoška), bílý svině drtí břitkou mluvou i žhavým olovem s upřímným nadšením, a nesklouzává přitom do nudné trapnosti... protože Jack Hill ji dokáže udržet v "žánrové trapnosti" tak akorát vyvážené, aby diváka neotravovala, ale naopak si ji mohl naplno užít. Zkrátka bezva brak, a pro ty co mají rádi Jackie Brown od Tarantina přímo povinnost... velmi příjemně zábavná povinnost. 8/10 ()

Reklama

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Po delikátnej "Kávičke" sa táto dodnes populárna "woman from prison" takmer obdobne revanšuje pod prezývkou "Foxy Brown". Tentokrát žiadne veľké fintičky, stačí len povesť pôvabnej milenky, ktorou si žena tisíca frizúr a prevlekov upriamuje na sebe chúťky spotených grázlov. Jack Hill reprízuje jej pomstychtivú náturu a to bez akéhokoľvek zmilovania. Aj napriek nadopovaniu heroinom, znásilneniu od zapáchajúceho vidláka si zbiera skalp za skalpom a letí naprieč finálnemu zúčtovaniu. Uniformita týchto kriminálok je zcela preukázateľná, tá amatérčina či vyhranenosť si dymí jak z továrenského komína, lenže fanboy uspôsobený recitovať nekonečnú glóriu k Pam Grier na takéto niečo serie, pohodlne si sedí a kochá sa. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Klasický příklad „blaxploitation“ 70.let, kdy vedle Shafta řádila na plátnech i Pam Grierová, zde coby oddaná milenka Foxy Brownová, které ani zdrogování heroinem, ani znásilnění odporným vidlákem nezabrání dokončit plán pomsty za vraždu přítele- plastikou předělaného tajného agenta. Krvavé, nechutné, zábavné, nezapomenutelné, podobně jako Itova japonská série Female Prisoner. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

,,Smrt by pro tebe byla příliš snadná, děvko!" Tento blaxploitation hodnotím nadprůměrně, protože jsem se bavil filmem samotným a nikoli na účet tvůrců. Je to vážně jak koukat na Tarantina - násilí, silácké cool hlášky, ňadra, retro oblečky a funk. Nadupaná zábava, co nenudí ani vteřinu. Jak řekl na LFŠ 2012 senzační Olaf Möller: ,,Co chcete od filmu víc?" ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení trvalo celkem 17 dnů. (ČSFD)

Reklama

Reklama