Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sexy černoška Foxy Brownová se bude nekompromisně mstít za svého přítele, kterého má na svědomí nebezpečný zločinecký gang... (oficiální text distributora)

Zajímavosti (7)

Jackie Brown (1997)

  • Quentin Tarantino byl odjakživa velkým fanouškem Pam Grier (Jackie Brown) a má rád její filmy z tzv. blaxploitation éry. Grier se svého času ucházela o roli Jody, manželky dealera Lance (Eric Stoltz) ve filmu Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994). Když tehdy přišla do Quentinovy kanceláře, všimla si několika pověšených plakátů svých filmů. Zeptala se: "To sis sem pověsil, protože jsi věděl, že přijdu?" a on odpověděl: "Ne, málem jsem je sundal, když jsem se dozvěděl, že přijdeš." Tarantino si usmyslel, že pro ni najde vhodnou hlavní roli a když se pak rozhodl zfilmovat "Rum Punch", knihu svého oblíbeného spisovatele Elmorea Leonarda, upravil ústřední postavu tak, aby přesně pasovala na Grier. Z bělošky udělal černošku a po vzoru jednoho z nejlepších hereččiných filmů Foxy Brownová (1974) změnil k její příjmení z Burkeové na Brownovou. (pan Hnědý)

Coffy (1973)

  • Překvapivý úspěch tohoto filmu přinutil americkou výrobní společnost (AMP) odstartovat velmi slibnou kariéru Pam Grier, jejíž další film Foxy Brown (1974) byl natočen jen o 9 měsíců později. (Karlos80)

Reklama

Reklama