Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film 8 Mile je o týdnu života skupiny mladých lidí, kteří se snaží najít svoji cestu v Detroitu roku 1995. Pro lidi jako Jimmy "Rabbit" Smith (Eminem) a jeho přátele, je hip hop jediným způsobem vyjádření se mezi sebou. Rabbit ví, že jediná jízdenka ven je přes jeho rýmy, ale aby zvítězil, musí převést svůj vztek do veršů a postavit se svému životu tváří v tvář. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (610)

MeanWhile 

všechny recenze uživatele

Nemusíte být velký fanoušek Eminema, abyste mohl tento film hodnotil velmi kladně. Já sám jsem poslouchal tohoto zpěváka dříve, poté jsem se dal už na jinou dráhnu. Přesto si ho velmi dobře pamatuju. Ale v tomto filmu se ukázalo, že Em umí i hrát (o zpěvu už vůbec nemluvě) a zřejmě ho to i baví. Písnička Lose Yourself, která dostala Oscara, mě dostane vždy když ji slyším a vždy si vzpomenu na toto suprové dílo, představující život nejlepšího současného bílého rappera světa. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Rap ho drží nad vodou. Navíc mu možná pomůže to někam dotáhnout. Průmyslový Detroit, nevlídné prostředí, zkrachovalé existence, vzory v rodičích, kteří selhali, temná budoucnost u lisu v automobilce. Navrch v rapovém battlu to také není nejrůžovější, protože náš hlavní hrdina ze sebe nedostal ani slovo. Zase. Je potřeba třísknout do stolu a něco změnit. A že to velkohubý Eminem sakra někam dotáhl. A ani jeho herecký debut nedopadl špatně, ba naopak. Leccos utáhne psíma očima, leccos rezignací v lepší příští. A jeho texty ukazují, že má solidně ujetý smysl pro humor. Navíc se spojil se zkušeným Curtisem Hansonem, kterého všichni právem velebili za L. A. – Přísně tajné (odkud si vzal solidní Kim Basinger), a který není laciný, dokáže ze scén vydolovat emoce i nějakou tu pravdu, takže ve finále dobré. A slušně dynamické a živočišné. Jen na příběhu se mohlo víc zapracovat, nějaká vedlejší linie mohla mít větší sílu/dosah. Brittany Murphy moc fajn. Tři nebo čtyři, vyberte si. ()

Reklama

Agatha 

všechny recenze uživatele

Zajímavé filmové pojetí a zpracování tohoto druhu hudby a světa kolem ní, který mi zrovna nic moc neříká. Snímek ale realisticky popisuje těžký život a špatné pracovní příležitosti v předměstích Detroitu a jiných velkoměst. Není tak divu, že tam vzrůstá kriminalita a v noci není radmo vycházet ven. Filmový scénář je také docela zajímavý, ale mohl být možná o něco pestřejší. Herecké obsazení a výkony spíš nadprůměrné. Rozhodně překvapil Eminem, nekpřekvapila Kim Basinger (vím že je dobrá herečka) a Brittany Murphy svou líbeznou tvářičkou také přispěla, ale přesto tomu něco chybí. Konec jsem si představoval víc vygradovanej, ale celkově velmi slušný. Titulní píseň "Lose Yourself" si podle mě Oscara také zasloužila. 8 Mile není obyčejný film, na který by se zapomnělo, jedině čas prokáže jeho kvality. Dodatek (30.12.2012) Po několika projekcích zjišťuju, že tenhle film je vážně dobrej a aktuální v každý době. Proto zvyšuju na 5*... ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Na to, že je celý film v podstatě o ničem (vše tvoří obehrané klišé) se na to překvapivě velice dobře kouká. Skvělá režie, perfektní texty písní (poklona tvůrci titulků) a překvapivě slušně hrající Eminem. Celkový verdikt je spíš tři a půl, ale čtyři nedám. Jsou i lepší filmy (a navíc mi tak trochu vadí, že jsem si po celou dobu vybavoval - díky stavbě příběhu - Rockyho)... ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Skús mi na mňa povedať niečo, čo som ti sám nepovedal." Od Eminema som čakal menej, od Curtisa Hansona viac. Výsledok je uchádzajúci kompromis a pomerne pôsobivá dráma na ohranú tému "talentovaný jedinec verzus systém". Nefunguje to tak dobre, ako v iných outsiderských príbehoch (ROCKY), ale vzhľadom na to, čo je Eminem zač, môžeme byť radi, že je výsledok tak zručne solídne priemerný. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (56)

  • Celosvětová premiéra proběhla 8. září 2002 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (Varan)
  • Ve filmu můžeme několikrát zahlédnout i ceduli 8. míle, která je přímo v názvu filmu a zároveň slouží jako jakási hranice. (cmenda)
  • Natáčelo se od 18. října 2001 do ledna 2002 v Michiganu (Detroit) a v New Yorku. (Varan)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno