Reklama

Reklama

Jejich nejlepší hodina a půl

(festivalový název)
  • Velká Británie Their Finest (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Být ženou ve Velké Británii za druhé světové války, ženou milující, ženou pracující, ženou mravnou a zároveň ženou šťastnou je nemožné. Catrin (Gemma Arterton) se právě takovou ženou snaží být. Přes všechnu snahu žít nerušeně se svým vyvoleným jí osud připraví krásný, ale přesto trpký život scénáristky válečných propagandistických filmů. Její nadšení a láska k filmu brzy přeroste v lásku romantickou. Život je ovšem plný nečekaných zvratů a spletitých cest, a tudíž ani Catrin není ušetřena. Film nevypráví spektakulární akční příběh pilotů RAF a jejich milostných strastí ani příběh hrdinů a nerozlučných kamarádů na život a na smrt, kteří sdílí vše, dokonce i dívku jejich snů. Přesto vás film ponoří do atmosféry války kruté a nemilosrdné a s notnou dávku nadsázky a špetkou britského humoru vám vřele vyjeví příběh skutečné ženy se skutečným životem a velice inspirativním a dojemným koncem. (I.ball)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (59)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Standartně dobrá romantika z Británie, s perfektní dobovou kulisou. I když to od začátku zavání tím, že nepůjde o happyend (i díky válečnému zasazení), tak se mi líbilo, jakým způsobem se to k zakončení dopracovalo. Hlavní dvojice k sobě pasuje a skvěle je doplňuje mnoho známých herců v menších rolích. Navíc to točení filmu bylo vcelku originální prostředí. Britové prostě dobové romantiky umí a Their Finest je toho jen dalším důkazem. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

mam rad anglické komédie, naviac osadené do takého obdobia ako bola vojna, nebránili sa "dělať si sami ze seba šprťouchlata" . Velmi dobrý komentár k filmu má Sidonka. Naozaj niet k tomu čo dodať. Ja som to síce nevidel na festivale ale vďaka mojej kamarátke Janke, ktorá má dobrý nos na linky, odkiaľ sa da ten ktorý film stiahnuť .. rovnako ako tento . ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Onehdá jsem kdesi v hospě vedl s kamarádem diskusi na téma krásy žen v rámci jednotlivých zemí. Překvapilo ho, že hned za Slovenkami jsem dal Angličanky. Vždyť jsou šeredné jak noc, podivil se. Tak hele řekl jsem mu. Keira Knightley, Emily Blunt, Rosamude Pike, Emma Watson, Kate Winslet, Audrey Hepburn... a samozřejmě Gemma Arterton. Jasně, je to o vkusu každého chlapa a některé krásky nám už odkvétají či dokonce odkvetly. Přesto nelze jen tak opominout tyto ostrovní růže a samozřejmě jsem jich vyjmenoval jen zlomek. Pod touto salvou krásek mi byl můj názor nakonec uznán. Koho poslední dobou hodně můžu je právě Gemma. A jsem tedy rád, že tohle byl další film s ní.  V podstatě se jedná o válečný snímek a jeho hlavní náplní je propaganda. Dnes to slovo vnímáme hodně negativně, ale za druhé světové uměla dobře použitá propaganda povzbudit válkou unavený národ, či zlepšit výkon pracovníků v továrnách vyrábějících zbraně a munici pro frontu. Dobrá propaganda uměla povzbudit unavené vojáky v poli či letce a námořníky. V první chvilce jsem si enbyl jist, jestli se mi to bude (krom Gemmy ovšem) líbit. Ale pak se to rozjelo a fakt jsem si to užíval. Válečný Londýn byl super i samotné natáčení. Bill Nighty opět prokázal nejen skvělý komediální talent, ale i to, že dokáže krásně zpívat. A z té společné písničky u klavir mi šel až mráz po zádech. Miluji, když lidé někde začnou takhle spontánně zpívat spolu. Je to úžasné. Pořád smát se ale u tohoto filmu nebudete, bohužel. Každopádně já jsem si moc pošmákl a doporučuji jej k vidění! Dávám za 4 namotaná lana na lodní šroub. * * * * ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se těšila nejvíce z toho důvodu, že miluji filmy o filmovém prostředí :) A nezklamal mě :) Nejvíce mě ohromilo, kolik témat a podnětů do života se v tomto snímku dá najít. Válka, atmosféra, morální hledisko, hrdinství, vlastenectví, láska, budoucnost, touha něčeho dosáhnout. Opravdu je ten film natřískaný mnoha pro mě významnými tématy, které pokud se pořádně zahledíte, tak tam objevíte. Pár scénáristů - jo, těšila jsem se na to, co bylo ve výsledku tak předvídatelné a dvakrát mě opravdu silně zasáhlo mrazení po celém těle, jelikož síla, s jakou tam byly prožívané zlomové okamžiky - celkově mám praci Lone Scherfig ráda :) Víc takových filmů a tímto u mě tato režisérka ještě více stoupla :) ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Utahaná milostná romance z válečných časů, kde je mnohem více romance a mnohem méně války, než by se mi líbilo. Nepříliš zajímavé vztahové peripetie jsou aspoň okořeněné zajímavým prostředím natáčení filmu, který musel za války plnit mnohem víc úkolů, než jenom pobavit publikum. Bill Nighy jako neokázale sebestředná hvězda sice ani tady nevynechal tu svou roztržitou hereckou manýru a pohyby starého baleťáka, přesto mi udělal větší radost než hlavní bledničková dvojice. A když se k němu ještě připojila sebevědomá a zručná krotitelka čtyř i dvounohé zvěře, tak jsem jejich lásce fandila. Zatímco ta hlavní milostná linka kolem mě jen proplula, aniž by vzbudila emoce. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Film mal premiéru 9. decembra 2016, na 13. medzinárodnom festivale v Dubaji. (chesterko)
  • Natáčalo sa vo filmových štúdiách Pinewood a taktiež na pobreží Walesu. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama