Reklama

Reklama

Obludárium

Trailer

Obsahy(1)

Billy Bloom (Alex Lawther) je naprostý unikát: báječný, třpytkami posetý a genderově nevyhraněný teenager, jehož ostrému smyslu pro humor můžou konkurovat jen přehnaně extravagantní módní výstřelky. Když jej musí jeho okouzlující matka (Bette Midler) poslat žít k prudérnímu otci (Larry Pine), Billy se na své nové ultrakonzervativní škole cítí jako diva na suchu. Neohrožený chlapec se však nenechá odradit šikanou ze strany spolužáků, kteří mu nerozumějí, a rozhodne se prosadit svým nezaměnitelným způsobem – vyzve protivnou královnu školy (Abigail Breslinová), aby se s ním utkala o svůj titul. Tato neotřelá komedie je působivou ódou na outsidery a nekonformisty všeho druhu. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (30)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Gayovská dramedy nové generace. 1) Už se neřeší sebepřijetí, coming out či rovná práva s heterosexuály. To už tu všechno víceméně je. Billy se dožaduje práva na extravagantní jinakost, ať už má jakoukoli podobu a tvar. Jeho chování může působit na spoustu lidí dost odpudivě, je rozmazlený, sebestředný s nejasnou motivací (volně podle Jhershawa****). Ale Billy je autentický. K tomu koment od Silentname*****._____ 2) Film je velice cudný - nevidět nejen žádný sex, ale ani žádné náznaky dotyků. A přesto je hodně odvážný. Nebýt jako ostatní bez ohledu na následky je jenom pro silné osobnosti._____ 3) Film nakonec nepřekročí svůj stín a skončí čistě po americku. Ale i tak je to sympatický počin, jakási nová vlna v (americkém) gayovském světě._____ 4) Zaujme 22letý přesvědčivý Alex Lawther (vykroucenka Billy) a 22letý přitažlivý Ian Nelson (Skokan Mark). ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, že Freak show na mě bude moc.. freak a queer. A zpočátku jsem s hlavní postavou dost bojoval, přišel mi moc rozmazlený a sebestředný, s nepochopitelnými motivacemi (tak chce od prvního dne zapadnout mezi spolužáky a zapůsobit na ně pozitivně, nebo se chce vymezit a stírat je??) Nicméně někdy od třetiny film přepne do spíše-komedie, a navíc je v něm fakt energie, živelnost (hlavně obrazové montáže na písničky), a to už jsem si užíval. Konec je možná trochu moc smířlivý a sentimentální, ale to k takovým příběhům trochu patří. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Čudné, zvláštne, iritujúce... Čakal som nejaké dramatické divadlo o chalanovi, ktorý to mal vzhľadom na svoje presvedčenie a spôsob vlastnej prezentácie v živote ťažké, no dostal som naozaj len akúsi freak show. Bez nejakého zmyslu a dramatického poňatia. Celý snímok vlastne stojí len na báze podivnej exhibície transgendera - útržkovite, nezaujímavo a bez hlbšej myšlienky. Téma bola síce jasná a nápad zaujímavý, no chcelo to poňať dramaticky iným spôsobom, teda aspoň čo sa mňa týka. Avšak niekoho možno táto podivná šatičková a šminková show zaujme, nehádam sa. V mojom prípade sa v pozitívnom zmysle môžeme baviť jedine o kamere a hudbe. Podpriemer. 40/100 ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+4* nedivím se zdejšímu nižšímu hodnocení a názory na něj rozdělují mé oblíbené uživatele na dva tábory. Na filmu bych zejména vyzdvihl kameru, herecké výkony - skvělý Alex Lawther a po dlouhé době jsem viděl Bette Midler a oběma role perfektně sedla. Nepřišel mi, že by se snažil z diváků ždímat emoce a postavy mají své klady a chyby, tak se nedají jednoznačně oblíbit, či zapudit. Je to zvláštní, extravagantní a provokativní film, který není určen pro každého, ale já si ho užil minimálně na 4 hvězdičky, které si zaslouží za odvahu a náboj, který film dává. Za mě můžu doporučit. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Nevedel som, do čoho idem a hoci som mal v pláne film i po pár minútach zabaliť, nakoniec si dokázal udržať moju pozornosť. Avšak s hlavným hrdinom som sa nejako nedokázal vibračne zladiť. Navyše ostatní mladí herci sa mi zdali, že boli neherci a Alex Lawther to sám jednoducho neutiahol. Hlavne jeho tandem Flip bol totálne herecké poleno. Film dostal podľa mňa poriadne gule až scénkou na streche, čo už bolo vlastne finále a z pola troch hviezdičiek ho nevytrhne ani nenormálne namakaná Pulp Fiction scéna, z ktorej mi padla sánka! Silné tri za mňa! 65% ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama