Reklama

Reklama

Krev z hrobky mumie

  • Velká Británie Blood from the Mummy's Tomb (více)

Tým archeologů objeví hrobku královny Tery. Jeden z nich ale ukradne z královniny ruky prste a přivolá tím kletbu na svoji dceru. (Netflix)

Recenze (24)

liquido26 

všechny recenze uživatele

"Ještě spí a spí a spí dívka zakletá, z pahýlu jí kaluž krve vytéká." ___ Poslední díl série Mummy filmů studia Hammer. S výjimkou jedničky je tento film rozhodně nejlepší a nejoriginálnější. Nejedná se totiž o ten klasický příběh, kde svalovec ve špinavých obvazech po tisíciletích ožije a začne terorizovat své objevitele. Tentokrát tu máme jakousi jednorukou polonahou egyptskou Šípkovou Růženku, která si poklidně spí ve své hrobce a z useklé ruky jí stále kape krev, zatímco ruka samotná si běhá po všech čertech. Úplnou náhodou jí hlavní hrdinka z oka zcela vypadla, no a nechybí ani hlavní záporák, který chce Sleeping Beauty Teru oživit a tak začne vražďovat bývalé členy expedice, neboť chrání artefakty, co jsou k tomu potřeba. Film je až netradičně krvavý, body count je opravdu velký (!!!!!!SPOILER!!!! Vlastně zemřou úplně všichni, co se na plátně objeví. !!!KONEC SPOILERU!!!), atmosféra je taková docela pochmurná a objevuje se zde pár dobrých a originálních nápadů. Hodně se mi také líbil nejednoznačný konec. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Jeden z mala Hammerov, ktorý ma moc nezaujal. Príbeh o múmii, ktorá ani múmiou nieje a nemá čo ponuknut. Skoro nič tu nevidíme, keby aspoň roztrhané telá, ale len vánok, a potom už len mierne natrhnuté hrdlo, čo z tohoto filmu robí len slabo pozeratelnú jedno hubku. Okrem toho, že som si spomenul na múmiu z roku 1999, kde i náš Imhotep zhanal artefakty, ktoré mali archeológovia a keď ich dostal, len pár slov a bol oživený. Hádam sa tvorcovia inšpirovali týmto filmom, a keď áno, chvalabohu len čiastočne. Dobre sa pozeralo asi len na V.Leon a kedže je to Hammer troška nadhodnotím, pravdaže musím. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Klasická hammerovka postrádá švih filmů s Draculou a Frankensteinem a navíc je zbytečně dlouhá. Přesto má několik působivých scén, mezi něž se řadí především úvodní obřad v hrobce. Ano, dnes bychom volali po větším naturalismu, doslovnosti, ukázání useknutí ruky v detailu a možná i úplné nahotě kněžky Tery, ale nahlíženo dobou vzniku jde o pěknou scénu včetně zakončení před hrobkou, kdy kněží padají v bouři k zemi s rozervanými hrdly. A jistě by nejeden současník uvítal mohutné rudé gejzíry z rozdrásaných hrdel...byť ke konci i na ten rudý výstřik dojde. Fanoušek Hammeru ale samozřejmě hledá něco jiného. Napětí, strašidelnou atmosféru, stylové kulisy, ulice zahalené v mlze, bouři a smrt číhající na každém rohu. Navíc Valerie Leon je krásná, byť chvílemi má člověk pocit, že sleduje erotický film a ona to rozbalí naplno (což je nakonec škoda, že nikoliv... a zůstalo jen u poodhaleného poprsí a dokonalé obnažené figury zezadu). Ač místy film poněkud drhnul v nevyváženém tempu, celkově jsem spokojen. A samotný závěr si zaslouží pochvalu. 3,5* ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

V pohode Hammer, klasicky elegantne natočený, s peknou výpravou medzi anglické domy, egyptské artefakty a občas trochu do hrobky múmie. Nájde sa aj ľahšie gore, atmosféra, mohlo by to byť častokrát svižnejšie, ale zasa Valerie Leon je asi najsexi múmia v dejinách filmu, o úlohe profesorovej dcéry ani nehovoriac. Wau. Má to fajn príbeh, napriek občasnej zdĺhavosti to pred obrazovkou ubehne veľmi prijemne. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

V prvom rade V TOMTO FILME NIE JE ŽIADNA MÚMIA! Jediné, čo stojí za to vidieť, je femme fatale Valerie Leon, ktorá je jednoducho neodolateľná! Zvyšok je nuda na kvadrát s asi jedinou ako tak výnimočnou vecou a to, že to nie je ikstý výluh klasického príbehu o oživenej múmii ale ide o adaptáciu Stokerovho románu. Čo ale zase nezaručuje samo o sebe kvalitu, veď čítali sme Draculu... ()

Galerie (49)

Zajímavosti (2)

  • Režisérem filmu byl původně Seth Holt, ale během natáčení zemřel a film dotočil Michael Carreras, který ale v titulcích není jmenován. (Matio)
  • Hlavní hvězdou filmu měl být původně Peter Cushing. Ten se ale nakonec natáčení účastnil pouze jediný den. Další filmování musel zrčit kvůli vážné nemoci své ženy. (Šakalík)

Reklama

Reklama