Reklama

Reklama

Půlnoční láska

  • USA Midnight Sun (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Katie (Bella Thorne) trpí přecitlivělostí na denní světlo, vzácnou život ohrožující chorobou. Od dětství je celé dny zavřená ve svém domě a ven může vyjít jedině v noci. Její život se změní, když jedné letní noci potká Charlieho (Patrick Schwarzenegger), svou platonickou lásku, se kterým začne prožívat neobyčejný vztah. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (155)

progression 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se film zdál jak jeden z mnoha průměrných filmů s tématem, se kterým se v poslední dobou ve filmové branži skoro "roztrhl pytel", jenže později se to začlo překlápět v nadprůměrné drama se slušnými hereckými výkony i vzájemnou alchymií hlavních představitelů, velkou dávkou empatie a mnoha náměty k zamyšlení. I když život dokáže být často "pořádná svině", je určitě smysluplné i v tom srabu zkoušet hledat alespoň zrníčka toho pozitivního. Ve skutečnosti je to určitě daleko složitější než ve filmu, ale to "pozitivno" je určitě malým balzámem na duši (vlastní i těch nejbližších). Předvídatelné rozuzlení bylo zobrazeno docela originálně a ta závěrečná píseň byla překrásná. U spousty současných filmů toho v divákovi moc nezůstane a chvíli po skončení filmu přemýšlí "o čem to sakra bylo", v tomhle případě to ale zdaleka neplatí a těch dojmů i námětů k zamyšlení zůstane v divákovi požehnaně a myslím, že jen tak brzy nevyprchají. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

V první půlce jsem si říkal, že buď koukám na variaci Everything, Everything s trošku pozměněnou dysfunkcí nebo na film, který je cílený na diváky, kteří vidí svůj vůbec první romantický film, tzn naprosto generický příběh se všemi zaběhnutými klišé, které lze v tomto ranku vyhrabat. V druhé polovině se mi přecejen povedlo naladit na onu romantickou linku a poměrně dobře jsem se bavil. Tenhle film se rozhodně nezapíše jako milník svého žánru, ale podobných jednohubek poslední dobou spíše ubývá, takže za mě palec nahoru...70% PS: Patrick Schwarzenegger si není ani fyzicky, ani herecky podobný s, vy víte s kým, a klidně bych se nezlobil, kdyby ho čekala nějaká zajímavá kariéra u filmu, samozřejmě mimo akční žánr (ovšem i takový Dylan O'Brien dokázal, že to jde). ()

Reklama

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Nemůžu věřit, že tomu nakonec dávám 4*. První polovina se tváří jako béčková teen romantická komedie. Celé je to hrozně klišé a křečovité, předvídatelné a hloupé. Herecké výkony podprůměrné. Nicméně v druhé polovině se dostane do hlavní role drama. A přestože je film stále lehce "cringe-worthy", příběh mě dostal. Nasmála jsem se, dojala a i rozesmutnila. Na konci filmu popotahoval celý sál. Pokud bych měla film k něčemu přirovnat, bylo by to Fault in our Stars. I když tam bylo spoustu momentů, které byly e-e, film jsem si užila a za pár let si ho možná zopakuji, až se budu potřebovat vybrečet. 4* ()

venison 

všechny recenze uživatele

"Půlnoční láska" je taková ta moderní teen umírací love story (Všimli jste si, že poslední dobou se s nimi roztrhl pytel? To nemůže být láska osudová i bez různých typů rakoviny?), která překvapivě dobře funguje především kvůli fajn obsazení.. Divák zde nenajde áčkové herce, ale myslím, že postupem času se na hollywoodské výsluní vypracují.. Mladý Schwarzenegger je rozhodně méně toporný a více líbivý než jeho tatínek.. Bella Thorne je naprosto roztomile úchvatná s takovým tím portmanovsky přirozeným hereckým projevem.. Příjemným změkčovadlem příběhu je milující otec hlavní hrdinky v podání Roba Riggla i rebelská kamarádka, kterou ztvárnila Quinn Shephard.. Scénář se dopředu odhaduje snadno a umírací téma v dnešní kinematografii už vyznívá tuctově, ale přesto mě "Půlnoční láska" zasáhla, rozebrala a nakonec i rozplakala.. Bezva zamilovaná podívaná pro holky (i kluky) do letňáku při temných horkých létem provoněných nocích.. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Přesvědčuji nás, že mít XPečka je špatné, o operačním systému můžeme polemizovat, ale vlastnictví nemoci Xeroderma pigmentosum to není žádná výhra. Bella Thorne sice občas nepěkně plní bulvár, zde jí to sluší. Patrick Schwarzenegger se svému otci Arnoldovi podobá a hráje docela dobře. Půlnoční láska je slušný romantický film, u kterého jsem uronil slzu. Výsledně je to za silných tří hvězd. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy jedou Katie (Bella Thorne) s Charliem (Patrick Schwarzenegger) vlakem a „připíjejí“ s čínou, je krabička jídla otevřená. Po střihu, než jídlo položí, jsou však obě krabičky zavřené. (vojacekr)
  • Natáčení filmu probíhalo od 12. října do 10. listopadu ve Vancouveru v Britské Kolumbii (Kanada). (griph)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno