Reklama

Reklama

Stopy spravedlnosti

  • Česko Nebezpečný cizinec (více)
Trailer 1

Jeho rodina se stala obětí IRA. Policie případ neřeší. Je čas se pomstít... (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (347)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Jackie "that fuckin´ Chinaman" Chan v úlohe starého zlomeného muža, ktorý ešte dokáže zlomiť aj zopár mladších mužov. Bolo by to super, Martin Campbell je výborný remeselník, ale niekto niekde rozhodol, že 70% filmu bude tvoriť dialógová politika a rodinná melodráma okolo Piercea Brosnana a až ten zvyšok sa bude točiť okolo Jackieho pomsty za dcéru zavraždenú írskymi teroristami. Napriek tomu solídna vec. ()

3497299 

všechny recenze uživatele

Jackie má mezi svými komediálními rolemi vážných snímků ještě méně, než Woody Allen. Po šedesátce už si je ovšem dovoluje. Pierre Morel v Taken ukázal, že starší pánové bojující za své ratolesti (či prostě nějaké chráněnce) s brutalitou a urputností bývalých členů speciálních jednotek (nebo něco na ten způsob), do nichž by to na první pohled nikdo nečekal, jsou hrozně cool. Nezáleží přitom na tom, zda jde o záchranu, nebo pomstu – vývoj vyprávění je stejný. Po Liamu Neesonovi Denzel Washington (The Equalizer) a teď Jackie Chan. The Foreigner je jinak celkem průměrný thriller, jenž je v rámci možností obstojně provedený, ovšem bez nějaké hloubky či zásadnější originality. A k tomu Pierce Brosnan, který si ve své záporácké kreaci vysloveně užíval rodného irského přízvuku. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Neviem, čím si získal tento film toľkých priaznivcov. Už to nie je ten typ filmov, ktoré vyhľadávam, ale premiéra na tv markíza ma zaujala, takže som dal filmu šancu, samozrejme na druhý deň cez archív, neznášam reklamy. Bol som zvedavý na starnúceho J. Chana na ktorom bol vyšší vek aj vidieť, možno aj zámerne. Samozrejme potvrdil svoju kondičku, už to síce nie je non-stop action movie, ale stále na to má. Herecky mu pekne nahráva P. Brosnan, takže ako akčná jednohubka splní účel. Hodnotenie filmu 75% sa mi zdá príliš štedré, nič mimoriadne som na tom nevidel. 100x prevarená akčná klasika, nič viac, nič menej. 60%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Režisér mé nejoblíbenější bondovky, (Zlaté Oko) můj nejoblíbenější Bond (Brosnan), nejoblíbenější čínská hvězda (Chan) v akčním thrilleru, který jakoby vypadl z mé oblíbené doby 90. let. Po všech směrech dokonalá kombinace a ačkoliv není film dokonalý, povedl se naštěstí opravdu hodně. Oblíbené téma pomsty za smrt bližních je v tomto případě zabalena do politického thrilleru a přestože tempo není tak svižné, jak by si film zasloužil, je radost se na něj koukat a já jsem rád, že ještě pořád vznikají filmy ze staré školy. Campbell si u mě po průseru s Green Lanternem, zdárně napravil reputaci. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Campbell natočil chuťovku. Krásne plynúci, špionážny thriller, kde sú karty krásne rozdané a kde každá z postáv plný svoju funkciu do bodky. Od tých vedľajších až po tie hlavné. Príbeh je komplexný, bez zaváhaní. Dve línie síce na začiatku pôsobia nesúrodo, ale kupodivu fungujú. Ukáže sa to hlavne na konci, kedy nastáva pocit zadosťučinenia. Chan aj Brosnan perfektní. Pohrával som si s myšlienkou na plný počet. Má to v sebe všetky atribúty, ktoré mám na tomto žánri rád. A som milo prekvapený, že si Campbell strihol takúto hru na istotu. Toto bude vo mne rezonovať ešte dlho. Nič čo v tomto príbehu bolo nepôsobilo ako fikcia. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (8)

  • Pri natáčaní výbuchu autobusu na Lambert Bridge v Londýne bol policajtom dvakrát nahlásený teroristický útok, keďže nie všetci v okolí o natáčaní vedeli. (Astonko)

Reklama

Reklama