Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dosiahnutí veku trinásť rokov nastáva pre deti zásadný zlom, pretože sa začína bezstarostný život tínedžerov, ktorý mnohí ľudia nazývajú najkrajším obdobím života. Pre Maddie však znamenal vek 13 rokov úplne niečo iné. Prestala rozprávať a ohluchla. V dospelosti je pre takýchto ľudí veľmi ťažké nájsť zamestnanie, takže sa Maddie uchýlila na samotu a stala sa spisovateľkou. V blízkosti žijú jej priatelia John a Sarah, ktorí sa s ňou občas stretávajú. Po jednom obyčajnom stretnutí so Sarah sa však pred jej dverami objaví neočakávaný hosť. Neznámy muž s maskou na tvári a kušou v ruke sa snaží dostať do jej domu, pričom je jasné, že sa nejedná o žiadnu priateľskú návštevu. (Marceloo)

(více)

Recenze (182)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem ducha (z plakátu), po pár minutách variaci na Čekej do tmy. To, co jsem ale dostala, bylo jako pecka mezi oči. Proč ho proboha nezabila hned? Proč hned nezabil on ji? Kdo byl on a jak vlastně na Maddie přišel? Co ti ostatní účastníci týhle hry - bylo to nutný, aby všichni v Hush byli úplní hňupové? Samé otázky... Kuše byl výborný nápad a má ode mě hvězdičku speciálně kuší, jinak je to černočerná nuda (chvílemi jsem netušila, co se v domě děje, neb obrazová stránka filmu je velkým nešvarem tohoto snímku). ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Home invasion je hororový subžánr, který v dnešní době může překvapit skutečně máločím (ale nic proti němu nemám, když funguje). Proto nápad s hluchoněmou hlavní postavou mi přišel hodně zajímavý a doufal jsem, že by z toho mohlo vypadnou něco zajímavého. Začátek vůbec nebyl špatný, jenže bohužel to pak začalo být čím dál tím nudnější a já zoufale čekal v nějaká zvrat, v nějaké překvapení, jakékoli další oživení děje... a nakonec z toho vypadl další horor z kategorie "neurazí, nenadchne". Navíc jsem se ani nedozvěděl, co byl zač ten chlap, co ji ohrožoval, pak taky nevím proč ji ohrožoval a taky bych rád věděl, jestli Craig byl nějaký její ex nebo někdo jiný. Možná to byl ten vrah, ale ona ho neznala, takže to Craig nebyl. Jako na jedno zhlédnutí to asi ujde, ale skutečně od toho člověk nesmí mít velké očekávání, protože nic extra to fakt není. Navíc o hlavní hrdince moc nevíme a na nelogičnosti taky dojde - a ne zrovna v malém počtu. Takže od ostatních hororů typu "neurazí, nenadchne" se to liší jen hlavní hrdinkou, jinak ničím. 2* ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|60%| HUSH - nízkorozpočtový, stopáží krátký, příběhem jednoduchý a celkově nenáročný počin a jak solidně zabavil. Samozřejmě, o nějakém zázraku se tu hovořit nedá, škoda, že se to nedalo nějakým způsobem vylepšit, obohatit scénář, přidat větší počet zabitých obětí, vsunout zapamatovatelnější scény a byl bych hodnotil o level lépe. Přesto to nemělo žádnou chybu, jako jednohubka to bylo zábavné. Námět byl slušný - hluchoněmá žena žijící osamělý život, který jí naruší maniak, co si ji vybral jako terč. Rko, krev a brutalita zde byla chvílemi využita docela dost. Třeba drcení ruky hlavní hrdinky, kdy byl slyšet velmi nepříjemný zvuk praskajících kostí. Hudba byla v pohodě. Takže škoda, dalo by se vylepšovat, potenciál nebyl zcela využit. Ale i tak dobrý. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Povedený home invasion thriller, který svůj účel plní dostatečně, přičemž i když není ničím originálním, za poslední dobu si zas na tolik žánrovek nevzpomínám, takže je matrošem i uvítání hodným. Hlavní hrdinka je xichtem sympatická, Miku Flanaganu se daří plodit napětí, bohužel celý film je 50 odstínů černi, které místy přechází do černočerné tmy. Mě navíc vždy naserou handicapovaní klaďasové, protože nejen že je to laciné, ale já se vždy musím smát už na začátku, když si představím, jak asi bude vozíčkář utíkat před vrahem nebo hluchoněmej volat o pomoc. Ale jako jinak je to dobrá žánrkovka se svými klady i zápory, směle do toho. 69% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Už jsem byl svědky podstatně lepšího dobývání do domečku. Počáteční atmosféra je fajn, ale postupem času začne působit hlavní padouch, čím dál více amatérsky. Chválím rozumnou stopáž. U tohohle typu filmu je 90 minut až nad hlavu. Hlavní hrdinka opravdu vypadá jako mladší ségra Angeliny Jolie. Flanagan po zajímavém a netradičním hororu Oculus přecejen zase až tak zajímavým režisérem není. 55% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Film obsahuje méně než 15 minut dialogu. To znamená, že přes 70 minut nepadne ve filmu ani slovo. (MeanWhile)
  • V scéne, keď Maddie pripája svoj notebook na nabíjačku, si môžeme všimnúť knihu „Mr. Mercedes“, od jedného z najvýznamnejších hororových spisovateľov, Stephena Kinga. (Marceloo)

Reklama

Reklama