Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou kamarádů, kteří provozují prosperující půjčovnu dronů, se odehrává v současné Praze. Majitel firmy přezdívaný Plech (Jiří Mádl), ve volném čase rapper, sní o velkých penězích a neochvějných jistotách. Chemik a vynikající letecký navigátor Pavel (Kryštof Hádek), který se právě vrátil ze zahraničí, sní o spravedlnosti a osobním angažmá v nápravě světa. Drony jsou pro bývalé spolužáky ze střední školy propustkou do mnoha oblastí lidského konání, kam by se jinak nepodívali. Mezi jejich klienty patří prezidentský kandidát i výtvarníci pořádající happeningy. Drony ve filmu monitorují elektrárny, nosí luxusní kabelky na přehlídce místo modelek nebo sprejují ze vzduchu Petřínskou rozhlednu. Když se však jeden z hrdinů rozhodne využít dron k něčemu úplně jinému, situace ve firmě se začne komplikovat. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (317)

claudel 

všechny recenze uživatele

Pro mě nadále platí, že Petr Zelenka je jeden z našich nejlepších a nejoriginálnějších režisérů, a že Kryštof Hádek a Jiří Mádl jsou nejlepší neprotekční herci své generace. Modelář pro mě však představuje velké zklamání. Nesedl mi vůbec námět. Nechápu, co měl film sdělit. Všichni víme, alespoň ti, kteří nepodléhají obluzujícímu americkému kouzlu, že USA v Iráku neměly co pohledávat, a že si Bushe jako loutku vodil mazaný Cheney. Všechna čest bojovníkům za spravedlnost, kteří věří v ideály. Nicméně českou realitu vystihuje scéna rozhovoru Kryštofa Hádka s Kristýnou Frejovou - pro mě nejlepší scéna filmu. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Určitě velmi neotřelá látka v českých barvách, která má v sobě dva základní příběhový prvky, vztah dvou hlavních hrdinů a fakt, kam až může zajít smysl pro spravedlnost a taky to v jakým světě žijeme a na jakých hodnotách stavíme svou existenci. Oceňuji, že ač obě témata mě přišli silný vzájemně se nerušili a ke konci se hezky zasnoubily. Jediný co jsem moc nepobíral, že když jmenuji na český straně současnou vladu, proč americká administrativa je úplně z jiné doby. Na Kryštofa s Jirkou nemám moc co vytknout, jsou to talentovaný sympaťáci, jen doufám že Jiřík Madlů už si dá pokoj s těma šišlounama, začínám se o něj pomalu bát, aby mu to nezůstalo. Někde mezi 3 -4* , ale za odvahu dávám směrem nahoru. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zelenka asi točí tie najoriginálnejšie filmy spoza hranice, respektíve s tými najzaujímavejšími námetmi, ktoré dokonca pôsobia dojmom, že nemôžu dávať zmysel. Ale dávajú a sú aj husto ambiciózne. Modelář akosi mimochodom aj výborne vyzerá, stále svieti slnko, zákutia Prahy, obrovský interiér Pavlovho príbytku a tak podobne. Uberá sa to taktiež zaujímavými smermi, má to netradičných hrdinov a cieľ potencionálneho atentátu vyznieva buď ako od Monthy Python, alebo ako z veľkorozpočtového thrilleru zaoberajúceho sa islamským terorizmom. Zelenka vyjadril svoj politický svetonázor, za čo ho možno viacerí premúdrelí pokrytci odsúdia, ale doporučujem mu, aby mu to bolo úplne ukradnuté. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době neokoukaný námět politického dramatu je velice dobře zpracován scenáristicky. Snímek udržuje diváka celou dobu v příjemnén napětí. Největší pihou na kráse je jako obvykle noční můra Thálie Mádl. Ona to již není piha, to je přímo ohavná bradavice, Mádl se hrát evidentně nikdy nenaučí a opět neskutečně přehrává a pitvořením svoji postavu karikuje. Ostatní se musí snažit za něj, záležet na své práci si dává především talentovaný Hádek, který je opět nejlepším hercem filmu. Mádlova role je naštěstí skutečně vedlejší, ale v jeho případě by bylo samozřejmě lepší, kdyby znásilňoval herecké řemeslo rovnou v nějakém vedlejším filmu. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Když se řekne "film Petra Zelenky a jeho přátel," stále si představuji nějakou super bombu, ale i to přestává v posledních letech platit... Zejména proto, že od současnosti je potřeba větší odstup, aby její zobrazení ve filmu mělo větší dopad. Z hlediska myšlenek, které si rozumný člověk pokládá, je snímek předimenzovaný, neplatí to však postavách a vyústění příběhu, které byli docela povrchní a zbrklé. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (22)

  • Když přichází Pavel (Kryštof Hádek) na pohovor k Michalovi (Jiří Štrébl), tak ten položí pálku s míčkem a je vidět, jak se druhý míček kutálí po zemi pryč. Při jeho odchodu leží na stole oba míčky. (p3tris)
  • Hned v úvodu chytá Plech (Jiří Mádl) dron Matrice při přistání do rukou, což není úplně bezpečné a do jisté míry je to i zbytečné, když dron mohl přistát na rovném povrchu na zemi. (TheSlezy)
  • Natáčelo se i v opuštěném nákladním nádraží na Žižkově. Petr Zelenka zde natáčel také seriál Dabing Street (od r. 2018). (mar48)

Související novinky

28. České lvy vyhrál Šarlatán

28. České lvy vyhrál Šarlatán

06.03.2021

Dnes večer byly v rámci svého 28. ročníku uděleny výroční ceny České filmové a televizní akademie (ČFTA), Český lev. Komorní ceremoniál se tradičně odehrál v pražském Rudolfinu, nicméně z důvodu… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno