Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V době, kdy úspěšný vedoucí pracovník newyorské reklamní agentury (Will Smith) prožívá hlubokou osobní tragédii a zcela se stahuje do ústraní, jeho kolegové vymyslí drastický plán, jehož cílem je přinutit ho překvapivým a hluboce lidským způsobem se vyrovnat se svým žalem. (Freeman Ent.)

Recenze (378)

trickmaster 

všechny recenze uživatele

Stacil by jeden blbej skemrajici bezdomovec o housku ci prachy na krabicak, nebo otazka nejakeho kolemjdouciho "nevite pani, kolik je hodin?" a celej jejich plan by sel rychle do hajzlu. Ale s trochou nadhledu se jedna o pekne, dialogove rozmanite a herecky skvostne zahrane drama. Az sem hnedle uronil slzaka, jak ta zelva. Skoda ze jsem jen skodolibej zmrd a nic moc si k srdci nepripoustim 😉 ()

imaginer21 

všechny recenze uživatele

Tak jak to vlastně bylo? Byli skuteční? Smith už poněkolikáté v roli plné smutku a slz, která mu paradoxně jde někdy i líp jak ta humorná. Spoustu pěkných odkazů a symbolů završuje fakt, že proslovy samotných herců/emocí nejsou jen takové ty tlachy na výplň scénáře, ale mají něco do sebe. Závěr by si zasloužil důstojnější podání celého rozuzlení, ale i tak moc pěkná záležitost. Rozhodně ne každý ji ale ocení, je na ní potřeba správné naladění. ()

Nugat 

všechny recenze uživatele

Motiv postav času, lásku a smrti v podání herců by se hodil do skvělé komedie, ale tady mi to přišlo přes čáru, zvlášť s tím cílem zbavit někoho svéprávnosti.... Jsou lepší filmy... ()

Misha.d 

všechny recenze uživatele

Jako dlooouho jsem si tak nepobrečel. Ano. Na konci předchozího slova není "a". Nestydím se za to. Držel jsem se dlouho, ale tvůrci patrně tímhle filmem chtěli diváka totálně emocionálně rozštípat.A to se jim fakt povedlo. Z toho displaye na mě ty emoce doslova šlehaly a stříkaly. Ta myšlenka, jakým způsobem Willíka vytáhnout z tý maxidepky je dokonalá a skvěle propracovaná... Pro mě, jakožto otce malého dítěte, to bylo fakt náročné a místy doslova nervydrásající. Takže milí budoucí diváci. Připravte si kapesníky a hurá na doják. Za mě rozhodně a definitivně 5*. Za myšlenku, zpracování, obsazení a jeho herecké výkony, za hudbu.. Pecka! ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Netradičný film, ktorý sa oplatí vidieť hlavne kvôli luxusnému hereckému obdadeniu. Horšie je to hlavne u scenára ktorý je až príliš prekombinovaný. A aj trpiaceho Smitha už bolo v posledných rokoch už dosť. ()

belinko 

všechny recenze uživatele

Láska, čas a smrť.. pekná myšlienka, ústredná spájajúca sa s každou entitou a každým priateľom Howarda, ktorý s ňou prišli do styku. A aj keď to bola čistá práčka na slzy, nedá mi to dať tomu plné hodnotenie. Hviezdičku strhávam za detajl, ktorý sme vedeli už predtým a teda jeho odhalením istý "WOW" efekt zaniká (smrť v nemocnici) a druhú hviezdičku od plného počtu strhávam poslednou scénou a pohľadom na most. Pre mnohých tak dej filmu zahaľuje do istého tajomna, pre mňa však táto nepodstatná scéna prišla, akoby chceli autori vyvolať v každom z nás dojem niečoho, čo sám neviem vysvetliť, lebo ani autori vlastne nevedeli, čo by chceli. Snáď aby sme si nakoniec mysleli, že to hrané divadielko bola pravda? Nech je pravda kdekoľvek, film je jasným príkladom, že ak človek moc tlačí na pílu, môže sa zlomiť. 3* ()

Radek273 

všechny recenze uživatele

Bezesporu odvážné zpracování těžkého tématu! Možná nejvýraznější "chybou" snímku je jeho zaměření (teda alespoň to tak příjde) na dost úzkou skupinu. Zároveň velká předvídatelnost děje hned od začátku škodí celému příběhu. Herci fajn, obzvláště Helen Mirrenová, ale všemocní nejsou! ()

Dvorik 

všechny recenze uživatele

Emocionální ždímačky W. Smithovi sedí a v tomto nemá snad konkurenci. Pseudo herci z Ordinace by mohli chodit k Willovi na večerní doučování, jak vyvolat v divákovi emoce pouze výrazem tváře bez mluvení. Překvapivé finále jako v mé topovce 7 životů. ()

Majkl91 

všechny recenze uživatele

Výbornej námět, skvělé obsazení, ale hodně nevyužitý potenciál, který se tvůrci snaží kompenzovat umělou snahou vyvolat v divákovi soucitné emoce. S Howardem jsem to nedokázal procítit, protože jeho vztah s dcerou reprezentovala jen jediná vzpomínka, jak ji za ruce roztáčí kolem sebe - to prostě fakt nestačí. A že se 3/4 filmu choval k manželce jako k naprosto cizí osobě, aby se pak s ní na konci najednou láskyplně usmířil, to jsem mu prostě neuvěřil. A když mezitím vším mají všichni tři jeho přátelé taky nějaký problémy - úplně mi to roztříštilo dějovou linku, že jsem vlastně nevěděl, koho bych měl vlastně litovat jako prvního. Bohatě stačila ta Whitova paralela, zbylí mohli mít fungující rodiny s nějakými legračními nedostatky, což by postavám i divákům odlehčilo děj. A korunu tomu nasadily záběry Howardových setkání s abstrakty: ta byla super, ale nepochopím, jak je mohla "detektivka" natočit v HD bez sebemenšího třesu kamery s perfektním zvukem - obzvlášť v tom metru o 5 řad sedaček dále od aktérů přes ostatní stojící lidi... ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Kýčem a citovými vyděračkami prošpikovaný příběh, které film určitě srážejí na bodech, ale vcelku objemný je i balík plusových bodů, kterými si mne získal. Děj příběhu je nápaditý, svižný, má hlavu a patu a vychází z něj zvláštní síla a naléhavost. K tomu herecká sestava, která se pohromadě v jednom filmu často nevidí. Mě toto dílo Davida Frankela vcelku bavilo. 65%. ()

Leník 

všechny recenze uživatele

Hvězdně obsazený slzopudný film o lásce, času a smrti a hlavně o těch, co tu zůstali. Což je pro mě celkem osobní téma, ale těch životních mouder tam bylo přece jen trochu moc. ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Ťažký a smutný film plný filmových hviezd, od ktorého som čakal trochu viac optimizmu. No ešte aj kombinácia s Vianocami dá pocítiť, akokeby tvorcovia prežívali osobnú tragédiu. Idea s personalizovaním času, smrti a lásky bola skvelá, no filmovo pôsobila trochu umelo. Detto Will Smith, u ktorého sa striedali vlny parádnej hereckej autentickosti s neprítomnými až umelými scénami. Spracovanie voči idei mierne pokuľháva, no šestica hereckých hviezd to zachránila. ()

Heywood 

všechny recenze uživatele

Přestože film oplývá mými oblíbenými herci, tak mě nenadchl. Poprvé byl až příliš předvídavý, podruhé Will Smith sice truchlí, ale s nulovou odpovědností několika let (!) vůči lidem, které zaměstnal a k jejich rodinám. V podstatě je málem zničí, ačkoliv mu nic neprovedli a to se žádným zármutkem omluvit nedá. Režie nám postavu dělá sympatickou a máme mít soucítit, ale je to spíše bezohledný člověk, byť chápeme, že úmrtí dítěte je děs. Helen Mirren opět předvádí herecký koncert, Edward Norton přesvědčivý (na rozdíl od přehrávající Keity Knightley, ta je zde hodně slabá), Naomie Harris ukazuje, že její vzestup není náhodný a film přidává i malou zápletku. Will Smith odehraje svůj part profesionálně, ale.. do kina bych na to nešel. Jediné, co mě oslovilo navíc byla architektura prostředí PR firmy a typické vyřizování si účtů u rozvedené manželky přes společnou dceru. Takže je to všude stejné- režie si za to zaslouží kladný puntík. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Emotívny príbeh otca, ktorý prišiel o dieťa a nedokáže sa s tým vyrovnať. Tentokrát priatelia/kolegova sa hlavnému hrdinovia pokúsia pomôcť prostredníctvom večných hodnôt, ktoré sám oslovil. Môžeme sa síce pozastaviť nad ľahkosťou ako Howard pristúpil na ich hru, ale môžeme to považovať za umeleckú imagináciu. Herci aj produkcia zvládli túto citlivú tému so cťou. Will Smith si už podobnú rolu zahral vo filme Sedem životov. Hoci stvárnenie hlavného hrdinu mi celkom nesedelo, myšlienka filmu prevážila na týmto drobným nedostatkom. Scenár skrýva aj malé prekvapenia hoci šťastný koniec prekvapením nie je. ()

GemBirD 

všechny recenze uživatele

Film o emociach bez emocii a twistom, kt. vnimavejsi divak prekukne po 15 min filmu. Od TV produkcie ala Hallmark to deli fajn casting a najma skvela Kate Winslet. ()

Reklama

Reklama