Reklama

Reklama

Zabiják & bodyguard

  • Česko Zabijákův osobní strážce (více)
Trailer 10

Obsahy(1)

Nejlepší bodyguard na světě dostane nového klienta, nájemného vraha, který musí svědčit u Mezinárodního soudního dvora. Aby se včas dostavili k soudnímu řízení, musí oba zapomenout na to, že jsou tak trochu jiní a že si možná až příliš lezou na nervy. (Vertical Entertainment)

Videa (17)

Trailer 10

Recenze (739)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„A jaký je náš slogan?“ - „Nuda je vždy nejlepší!“ Že je snímek zcela předvídatelný a natočený maximálně na efekt, aby snad každá scéna vyzněla „cool“? Ano, je. Že to byla neuvěřitelná blbost? Byla, ale tak strašně zábavná, pohodová a odsýpající, že jí rádi odpustíte nejedno klišé. Upřímně řečeno, už dlouho jsem neviděl „buddy film“, který by dokázal s takovou lehkostí a samozřejmostí vzpomenout na klasiky žánru, nejvíc mi v hlavě rezonuje Poslední skaut, a ačkoliv se této pecce rovnat nemůže, alespoň se jí zdatně přibližuje (což je kompliment sám o sobě). Zběsilé tempo, nadsázka, spousta akce, krve, vtípků, výborně sehrané ústřední duo (na čemž u daného žánru záleží možná vůbec nejvíc), perfektně obsazená Salma Hayek (nemusím být jejím obdivovatelem, abych docenil, že tahle role je přesně pro ni) a (mimo jiné) lokace Holandska, jehož „kulisy“ dodávají filmu ten správný prostor pro jednu nekončící honičku. Možná neobjektivní, ale za mě silné 4*. „Vem to z tý lepší stránky. Pořád máme dodávku těch padouchů…“ ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

AAA auto Praha...ne moment...AAA Deadpool je bodyguard u kterýho jste v bezpečí jak mimino v čistý plíně a to až do dne kdy se to posere a jeden japončík si nechá projít hlavou něco víc než jen myšlenky. Z AAA je B- a našeho guarda to rozhodí natolik, že si uchcáva do flašky v autě s tupým výrazem v obličeji. Jeho ex, co s ní míval sex mu ale obstará parádní úkol - Hlídání nájemnýho vraha SLJ, kterej se už Ryana pokusil cca 27-28x sejmout. Že ani jeden z kluků dopředu nevěděl o koho jde nám krásně ukáže jejich první společná scéna. Celej film jsem pak s radostí koukala jak se posílaj do prdele a u toho kosej bandu všech možnejch i nemožnejch týpků co po nich jdou ve snaze ukázat tomu druhýmu, kdo má větší koule a hustější stěry. Velkej bonus je, že je to opravdu vtipný a opravdu akční, což se dneska vidí tak 3x do 3 let tedy jednou do roka, pokud by měl někdo problém pobrat složitou matematiku. Starej Muž Gary hraje záporáka jako vždy famfárově a až na ten happy end u kterýho div netrnou zuby jak je sladkej to je kurva hustý. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Akční buddy movie přesně v tom stylu, který mám rád už od dob, kdy jsem ještě jako malej capart pořád dokola koukal na Smrtonosné zbraně, Posledního skauta, Tango & Cash atd. Sympatické hlavní postavy (chemie Jacksona a Reynoldse funguje bez problémů), na jistotu obsazení padouši (Gary Oldman jako brutální běloruský diktátor - beru za každé situace), zábavná akce, kde okatě digitální jsou snad jen některé výbuchy, ucházející humor a dostatek nadhledu. Flashback seznámení Jacksona se Salmou Hayek je skvělá ukázka ladného skloubení krvavé akce, černého humoru a ryzí romantiky. :-) Nevím, jak ostatní, ale já takovéhle filmy zkrátka pořád potřebuju. Mám z nich totiž lepší pocit a zážitek, než z většiny těch padesátidílných pseudoepických ság, které na nás všelijaká filmová studia v posledních (hodně) letech sypou ze všech stran (a už to začíná být kapku otravné). 70 % ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vynikající Akční komedie, která má veškeré potřebné atributy státi se úspěšným a kvalitním filmem. Hlavní dvojice s opět ďábelským Samuelem L. Jacksonem a Deadpoolovsky založeném Reynoldsovi naprosto vládne a kraluje na scéně, ale vydařil se i záporák Gary Oldman, sice s menším prostorem, přesto solidní práce. Co se týká Akce, tak se jedná přesně o druh, který můžu- tedy pořádně brutální, velmi přehledné, nechybí jak souboje, tak přestřelky a dojde i na naháněčky, takže v tomhle ohledu si opravdu nemůže vůbec nikdo stěžovat a navrch je jí dostatek. Pokud zrovna nestříká krev či nepadají mrtvoly dostává prostor Humor, který je řádně sprostý a drzý, ale bránici vyloženě netrhá, přesto má divák vykouzlen úsměv na tváři po celý film. Příběhově to také není vyloženě špatné, takže v Ranku Akční/Komedie za mě zasloužená letošní jednička, při které jsem se neskutečně dobře bavil. 90% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

A co ta délka Patricku Hughesi? Pro podobnou "zápletku" by přeci bohatě stačila svižná hoďka a půl. Málokdy to napíšu, ale akce je tady prostě hrozně moc a to myslím v negativním smyslu. Některé honičky jsou docela fajn. Například ta na lodi nebo s Fordem, ale celkový dojem z filmu je spíš takový, že jsem z něčeho podobného jako divák asi už vyrost. Přitom se nedá říct, že by ústřední duo nebylo solidně zvoleno. Jak Ryan tak Samuel mají solidní vyřídilku a dostatek slovních nápadů aby se mohli špičkovat po většinu filmu. Trošku tomu ubližuje, že hlavní záporák jen nečině sedí a čeká na vyjádření tribunálu. Holt nikdy člověk nedostane co si zamane, ale tohle nejde označit jinak než za lehký průměr i v rámci žánru. 60% ()

Galerie (88)

Zajímavosti (19)

  • V závěrečné honičce, kdy Kincaid (Samuel L. Jackson) pronásleduje Dukhoviche (Gary Oldman) po střeše, střelec v helikoptéře pálí ze zbraně H&K G36 s pevnou optikou, nicméně o záběr později (přes střelcovo rameno) vidíme jinou variantu této zbraně, a to G36C bez optiky. (polabecak)
  • Na začátku má Michael Bryce (Ryan Reynolds) hodinky Patek Philippe Sky Moon Tourbillon 5002P,  jejichž cena se v roce 2017 pohybovala okolo 1,2 milionu amerických dolarů. (Chevees)

Související novinky

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

21.06.2021

Do amerických kin tento víkend vtrhlo pokračování Zabijáka & bodyguarda s názvem Zabijákova žena & bodyguard v hlavních rolích s Ryanem Reynoldsem, Samuelem L. Jacksonem a Salmou Hayek – na… (více)

Zabiják & bodyguard dostanou pokračování

Zabiják & bodyguard dostanou pokračování

02.11.2018

Loňská akční komedie Zabiják & bodyguard se Samuelem L. Jacksonem (Skleněný) a Ryanem Reynoldsem (Deadpool) dostane pokračování. Snímek ponese v originálu název The Hitman’s Wife’s Bodyguard a… (více)

Zabiják a bodyguard se vrátí

Zabiják a bodyguard se vrátí

15.05.2018

Z malé akční komedie Zabiják & bodyguard se loni vyklubal solidní hit. Nikoho by tak nemělo překvapit, že se pracuje na dvojce, k níž by se měl vrátit celý vítězný tým. Scénář znovu sepíše Tom… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama