Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vtipný a nonšalantní Samuel (Omar Sy) si užívá bezstarostný život na francouzské Riviéře. Jednoho dne ho však navštíví víkendový flirt Kristin (Clémence Poésy) a oznámí mu, že dítě, které drží v náručí, je jeho. Předá mu holčičku a uteče. Samuel vyráží s malou Glorií do Londýna, kde Kristin marně hledá. Nakonec mu nezbývá nic jiného než si najít práci a ve velkoměstě se usadit. Samuel se okouzlujícím způsobem pouští do výchovy malé Glorie. Během následujících osmi let se ukáže, že je nejen milující, ale i hodně netradiční táta. S humorem se vypořádává s nástrahami každodenního života osamělého Francouze v Londýně. Rodinná idylka se však záhy změní, když se zničehonic před jejich dveřmi objeví Kristin.... (Bohemia MP)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (364)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Vtipný, milý, hřejivý i emotivní film, který prostě zahřeje na srdci.  Omar Sy je velký sympaťák a s tou holčičkou měl takovou přirozenou chemii. Hned jsem si je oblíbil. Takový idealistický vztah.  Není to žádné velké úmění, naopak spíše sázka na jistotu. Ale  nechybí tomu ani filmařské invenční nápady (autonehoda, ze které na konec vyleze pouhé natáčení filmu) a řekl bych, že je to dohromady moc pěkné i se na to pěkně divá. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tenhle film už vlastně sleduji tři měsíce, dokonce jsem si ho musel rozdělit na tři části. Poprvé jsem s tím sekl těsně před koncem první poloviny, ke které jsem sice měl výhrady a to především k postavě Samuela, jehož charakteru a životu (tz. nedávalo mi smysl, jak si ho vede) jsem nerozuměl, ale i tak to bylo celkem fajn, dobře se mi na to dívalo, pár vtipných scének tam taky bylo, záhada ohledně Kristin byla příjemně osvěžující... a pak přišel zvrat tak strašně imbecilní, že jsem to naštvaně vypnul a v duchu pak ještě několik hodin nadával, jak to Gélin celé podělal. O něco později jsem si řekl, že bych to snad mohl dokoukat jen kvůli tomu, že mě hodně zajímalo, kam Kristin zmizela, jenže odpověď přišla vcelku rychle a taky mě značně vytočila, protože nejen že s žádným zajímavým vysvětlením nepřišla, ale navíc z ní bylo dost patrné, že Gélin ani neměl v plánu s ní jakkoli pracovat a že ta záhada pro něj záhadou nebyla. No a dneska jsem to konečně dokoukal celé a vůbec se to nezlepšilo. Chování Samuela zde bylo ještě víc nepochopitelné, chování Kristin jsem taky nechápal, do toho to celé skutečně dost zvážnělo (ve vyděračském slova smyslu, to nebyly přirozeně a uvěřitelně podané zásahy života, to byl jenom vypočítavý kalkul) a pár osvěžujících humorných scén to moc nezachránilo a hlavně tu je velké množství nahodilých zvratů, které ve vztahu se zbytkem filmu nesouzněly. A to ani nemluvím o konci, který sice má silnou hudbu a silně působící (ačkoli ne přirozeně, ale vyděračsky) monolog Samuela, ale osudy postav nijak neuzavře. Co tedy se všemi bylo POTÉ si prostě divák musí celé vymyslet, přitom mě osobně by to dost zajímalo. Nakolik ty postavy byly nedůvěryhodně napsané (snad s výjimkou té malé holky, i když...), určitou moji pozornost si prostě získaly a takovýhle závěr holt vnímám jako zbabělý. Hlavně ať diváci vypláčou moře slz, koho by zajímal nějaký kvalitní a promyšlený scénář, který dojímá opravdově, že? Když umělé dojímání funguje nejlíp, dojme většinu lidí a nedá takovou práci ho vymyslet? Ale tak musím uznat, že MOŽNÝ SPOILER se Gélin vyhnul aspoň všem umíracím a nemocničním scénám plných srdceryvných loučení a (nedej Bože!) patetického filozofování o tom, jak žít vlastní život KONEC MOŽNÉHO SPOILERU - když už nic jiného. Celkově mi to ale na žádné kladnější ani průměrné hodnocení fakt nevychází, protože ani ta spousta drobných kladů nezachrání to, jak často (a jak hodně) mě to sklamávalo. Jako komedie by to určitě nebylo špatné, ale to by to fakt musela být komedie po celou dobu, ne komedie, která s vtipnými scénami v určitý čas skončí a pak z ní je jen drama o těžkých tématech... 2* ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

“EXISTUJÍ TĚŽŠÍ ZKOUŠKY, NEŽ SKOČIT V 9 LETECH Z ÚTESU...“ /// Velkej černej chlap a malý (černý) dítě. Omar je šoumen a tak ta část (3/4 hodiny), než přejdou k vážnějším věcem funguje … prostě tak jak to v takovejhle rodinnejch filmech bejvá. Pak těm dvěma vstoupí do života kunda (všichni, co maj životní zkušenosti s kundou uznale zakejvaj hlavama (– byť je to takovej příběhovo-spojlerovej obrat)) a začínáme se věnovat vážnějším věcem. Omarovi to může bejt jedno, páč von je doma i tady. Buď seš tvrďas, nebo tomuhle veselýmu příběhu vo smutnejch věcech, ve kterým je vobčas dovoleno lhát, flákneš 4*. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, kdy prachy na tágo jsou klíčem ke štěstí. 2.) Su na malý holky. 3.) Thx za titule „tkimitkiy„. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ * ()

golfoxovox1 

všechny recenze uživatele

Krásný lidský příběh o smyslu života jako takového, ve kterém chválím zejména sympatický námět, scénář, který dokáže vyvolat jak smích (některé repliky opravdu stojí za to), tak slzy a výborný herecký výkon hlavního představitele. Vzhledem k tomu, že nechci spoilerovat, nechci se vyjadřovat k ději jako takovému a spokojím se s konstatováním, že se jedná o citlivě natočený příběh o člověku, který se ve správném okamžiku zachoval správně a tím dospěl, po kterém s kina budete odcházet spokojeni :-) Doporučuji a děkuji za čsfd projekci :-) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Definitivní důkaz toho, že Omar Sy je králem dramedií se sociálním podtextem. Nedotknutelní mohli být náhoda, Samba pak štěstí, ale tentokrát už jde o sázku na jistotu. Na svojí domácí půdě tenhle chodící optimismus zkrátka vedle nesáhne. A i když se zvraty mohou zdát jako očekávané a až příliš na city hrající, vine se celým příběhem menší, ale o to důležitější, oči otevírající myšlenka o užívání si života plnými doušky. A to pak slzy pálí pořádně. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se od 21. září do 10. prosince 2015 v Londýně, Paříži a Nice. (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 4. listopadu 2016 na Filmovém festivalu v Arrasu (Francie). (BMW12)

Reklama

Reklama