Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V této velmi černé komedii si počestný americký obchodník Harold Soyinka (David Oyelowo) vyjede na projížďku a po překročení mexické hranice věci naberou nečekaný spád. Když se Harold zaplete s mexickými narkobarony, mezinárodními žoldáky a americkým úřadem pro boj s narkotiky DEA, překročí tenkou hranici mezi slušným občanem a zločincem. A když se snaží zůstat naživu na jednom z nejnebezpečnějších míst na světě, vyvstává otázka: vězí tento obyčejný muž až po uši v problémech nebo má vše plně pod kontrolou? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (16)

Trailer 3

Recenze (75)

DJMaroko 

všechny recenze uživatele

Nic jsem od toho nečekal, podle zdejšího hodnocení, ale bylo to příjemné překvapení. Český dabing to výrazně pozvedl (až mě to překvapilo v dnešní době rychlokvašek). Je škoda, že to někteří nepochopili a patrně se v tom ztráceli. Na to jaké se poslední dobou točí sračky si tento film zaslouží více pozornosti. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Prima komedie, ve který si snad každej najde kousek svýho smíchu. Je to vo tom: Jeden má strach že přijde vo práci a skončí pod mostem, tak si vymyslí todle, stane se tohle a támhle to, celý se to vomotá kolem koňskýho hovna, a nakonec se z tý neskutečně páchnoucí patlanice stane docela dobrej biják. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Bezoš se svou éšopově našmelenou šrajtoflí urputně snaží umlátit Netflikse, a tak bezhlavě kupuje kdejaký popsaný hajzlpapír, kterým obalí bandu profláklých držek, načančá jej a přetaví v obří hovno, vhodné leda tak jako blúrej podpoložka pod viklající se hajzl v akci za $1,99 na Černý pátek. Takovou úděsnou sračku by snad nezmák ani Aliexpres s Čenovic Džudynou! Přitom je ve výpravě ta lichva řádně vidět na každém kroku, a ač šestimístné cifry přemluvily pár holyúdských primadon nečíst „scénář“ k zoufale nevtipné a totálně unylé dementní taškařici o oslizlém negrovi, ani ony to prostě nevytrhly. Kromě vynikajícího čtyřicetisedmichromozomálního podkladu, načmáraného prstem od „Nutely“ na stěnu Ústavu pro léčbu genetických malformací, navíc Žžžoel zřejmě přičinlivě polykal a vykouřil svému mantáckému bráchovi první plněstopážní počin. No a brácha samo sebou po pár dost ubohých pětiminutových kraťasech ví o dynamice, vodění loutek a dramatizaci úplně všechno, čili asi tolik jako metař o neurochirurgii. Zákonitým výsledkem je tedy sto deset minut trvající, nudné neinventivní užvaněné nic s mimořádně trapným a obludně přehrávajícím čokoládovým jelimanem v hlavní roli. Nic, o němž patrně ve třech čtvrtinách natáčení zjistili, že nikam nevede, a tak ho raději během posledních deseti minut utnuli způsobem, za který by se nemusel stydět ani několikanásobný premiant postlobotomických kurzů tvůrčího sraní. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nezajímavá a nudná rádoby komedie, která svým tempem a scénářem doslova uspává. Vážně, mám dojem, že pokud byste na začátku snímku Gringo usnuli, pravděpodobně o nic nepřijdete, jelikož tento film se téměř okamžitě řadí do dlouhé fronty zcela zbytečných počinů. Škoda. „I know I'm not supposed to touch the mini-bar but I'm going to do it. You know, I don't even care anymore, I'm doing it. I'm having the merlot!!“ ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Film si k mému nemilému překvapení neklade velké ambice, přitom ze scenáristické dvojice minimálně Anthonyho Tambakise řadím k těm ambiciozním, má poměrně nepřehlednou až roztříštěnou kostru vyprávění a černoch v hlavní roli je na zabití. Je škoda, že hlavní roli získal právě špatný David Oyelowo, když je tolik kvalitních černých herců, kteří by černohumornost story a sociální podtext zprostředkovali mnohem zábavnějším a odpovídajícím způsobem. Naštěstí elitní herecké sdružení kolem něj je charakterově pestré, že dokáže z průměrného příběhu získat kvalitní částice, až je z toho postupem času, rozhodně ne hned, obstojná směsice komedie a thrilleru se špetkou akce. Ano, akce tvoří jen minimum, když se ale objeví, je zručně natočená. Projektu produkčně vévodí Charlize Theron, její zákeřná obchodnice plánuje intriky, dává na odiv svoji sexuálnost a dostává se přes ni k jejímu šéfovi, jimž je Joel Edgerton, muž postrádající jakýkoliv mravní kodex. A pak je zde ještě jeho bratr, drsný žoldák, ztvárněný Sharlto Copleym, vyslaný černocha v "úzkých" zlikvidovat, výčet známých hereckých akvizic zakončím párem turistů, který tvoří Amanda Seyfried a Harry Treadawaye. Postav je fakt hodně, v drtivé většině mají nekalé úmysly a vyvstal problém, komu vlastně fandit. Rozhodně jsem ale nijak nesoucítil s hlavní obětí, který se nedokázal stát středobodem vyprávění, kterým měl být, a pranic mně nezáleželo na tom, jestli z nebezpečného Mexika vyvázne živý, nebo ne. Postupně se rozháraná režie bratra hvězdného Edgertona ustálila, až film nabral celistvější tvar a stal se i zábavným. Určitě v sobě měl film zakopaný sociální náboj, který by zdatnější tvůrce uměl zakomponovat s větší naléhavostí. Takhle zde máme černou (a humornou) směs neurčitého tvaru, co zanechá rozpaky. Kontroverzní pel i záměr se kamsi vytratil.I tak se vydařilo vyústění filmu, technicky je to natočené na úrovni a neotřelé manévry tomu nechybí. Takže v podstatě zajímavě zkomponováno. 7/10 ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v Kalifornii, Illinois a v Mexiku. (Varan)
  • V otevírací víkend film vydělal celosvětově 2,7 milionů USD. Jedná se o 27. nejhorší otevírací víkend všech dob. (PaTeXx)
  • Celosvětová premiéra proběhla 8. března 2018 v Izraeli. (Varan)

Reklama

Reklama