Reklama

Reklama

Hořkých sedmnáct

  • USA The Edge of Seventeen (více)
Trailer 2

Nadine (Hailee Steinfeldová) a Krista (Hayley Lu Richardsonová) jsou dvě nerozlučné nejlepší kamarádky, které se snaží protloukat střední školou společně... dokud Nadine nezjistí, že se jí Krista za zády tajně schází s jejím starším bratrem. Dívky si brzy uvědomí, jak tenká je hranice mezi nejlepšími kamarádkami a úhlavními nepřítelkyněmi. Herecké obsazení doplňují Kyra Sedgwicková, která hraje Nadineinu dobrosrdečnou, ale naprosto neschopnou matku, a Woody Harrelson, jenž exceluje v roli pana Brunera, Nadineina učitele Angličtiny a mentora, který se až podezřele dobře vyzná v dívčích neshodách. (Cinemax)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (240)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Ráda jsem Hailee viděla v nějaké novější roli a musím říct, že i když je to role malého pubertálního sobečka - sedmnáctileté holky, která se nedokáže povznést nad některé rádoby problémy svého života, přesto v Haileeně podání působila tato postava sympaticky. Navíc je v tom určitá nostalgie mládí - snad každý přece v pubertě řešil nějaké problémy, které mu zpětně přijdou směšné a trapné, nebo se pletu? Každopádně si mi obzvlášť líbila postava učitele, kterou hrál Woody Harrelson. Celý ten jeho nadhled a v ironii zabalený chápavý přístup k jedné studentce - to bylo něco, co z něj dělalo možná i nejlepší postavu v celém filmu. Celkově tedy musím hodnotit nadprůměrně, protože to pro mě byl velmi příjemný a vtipný oddechový zážitek. Soundtrack se taky povedl. ~(4,0)~ ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Hailee Steinfeld utáhla celý film. Její přerod ze zakomplexované nekomunikativní bytosti do snesitelné holky věřící v nějakou budoucnost zvládla velice slušně. Takových filmů jsem viděl už nespočet. Tady byl zajímavou třešničkou na dortu Woody H., který rozhodně nezklamal, měl vtipně napsanou roli a zhostil je jí s plnou parádou. Docela příjemný film, ale na to, abych ho založil do archivu, mu přeci je něco schází. 65% ()

Reklama

hygienik 

všechny recenze uživatele

A tak som sa tešil... Štart behu Depresia - rande - sex- začlenemie do kolektívu- šťaste, bol podľa očakávania. Hailee bežala prvé kolo ako z hollywoodskeho manuálu, a potom.... skrátila si beh odbočením z trasy. Čo však bolo horšie jej spolubežci (ostatné postavy) bežali stále pomalšie, takže sa to v polke zmenilo na konverzačku: "Podajte mi kapesník, trpím jak hovado a budem plakať". Prečo trpí nie je až také podstatné, veď všetci tam tíško "trpia", a tak poučenie z filmu je: Trpitelia všetkých krajín spojte sa a pokecajte si! Záver: Nebola to komédia a nemyslím, že to bolo pre teenagerov. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film, ale hlavní postava je strašná kráva co se chová zle vůči okolí, které to s ní myslí dobře. K tak debilní holce nešlo pociťovat sympatie a její "problémy" byly k smíchu. Hailee Steinfield jí ale hrála dobře. Bavil mě tam Woody Harrelson, i když tam ta jeho postava byla vlastně zbytečná. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $9miliónovTržby USA $14,431,633Tržby Celosvetovo $18,803,648Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,333,903Tržby za predaj DVD v USA $1,621,269║ Podarená teen komédia. Typovo sme tu už mali niekoľko podobných filmov o dospievaní či puberte mladých, našťastie sa občas aj trefne vydaria ako táto. Dospievajúca tragédka Hailee Steinfeld boduje a obratne hrá skľúčenú pubertáčku, ktorá je v skoro neviditeľná u svojich rovesníkoch. /70%/ ()

Galerie (39)

Zajímavosti (5)

  • Kostymérka filmu Carla Hetland řekla, že měla být Nadine vykreslena jako outsider, proto se záměrně vyhla stylu geek nebo goth, protože by existovala možnost, že ve škole taková skupina lidí už je a tím pádem by Nadine někam patřila. Rozhodla se proto pro lyžařskou bundu. Na australském eBayi našla pánskou lyžařskou bundu, ze které kostymérský tým ušil repliku. Řekla: „Věděla jsem, že hledám pánskou bundu, kdyby to byla dámská bunda, bylo by to příliš roztomilé a příliš trendy.“ Jeden z osobních favoritů Carly Hetland ve filmu je šedé tričko, na kterém je nápis „University of Tuktoyaktuk“, odkazující na severní oblast v Kanadě. Toto tričko má pro Carlu sentimentální hodnotu. Řekla: „Nosila jsem s sebou toto tričko v kostymérském kufru od 90. let a čekala na správnou postavu, která ho oblékne. (vojacekr)

Reklama

Reklama