Reklama

Reklama

Extrémní předsudek

  • Česko Extrémní prostředky (více)
TV spot

Obsahy(1)

Jack Benteen, hrdina tohoto "moderního westernu" je mírumilovným, spravedlivým šerifem. Ale pak se v jeho městě objeví skupina dokonale vycvičených vojáků, kteří oficiálně neexistují. Z jeho nejlepšího přítele se stane úhlavní nepřítel. Žena, kterou miluje, ho zradí. A on musí znovu sáhnout po zbrani... (Guild Home Video)

Videa (1)

TV spot

Recenze (66)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Nevzdám se svý zbraně, aniž by to někoho kurva bolelo !!" Jak už jsem psal dříve jinde, režijní klasik Walter Hill tyhle netypické westerny opravdu umí, což nejlépe dokazuje jeho jiný parádní kousek Poslední zůstává.. Tady v případě Extrémního předsudku sice schází nějaký superbourák Willisových výšin a charismatu, byť především Nick Nolte se jako Jack Benteen opravdu zatraceně snaží, jeden z něj nemůže spustit oči a uvěří mu prakticky cokoliv, ani Michael Ironside jako major Paul Hackett, ani Powers Boothe v roli lahůdkového záporáka Cashe Baileyho prostě alespoň v mých očích nepatří k té vpravdě akční top class, což ovšem nakonec není úplně na škodu, protože tak nikdo vyloženě nevyčnívá, což spolu s těmi dalšími základními stavebními kameny celého příběhu, v prvé řadě mám na mysli kodex cti vojáka, policisty, ale především cti muže, z Extrémních předsudků činí ryze chlapáckou zábavu plnou neskrývaného násilí, úderných hlášek a opravdovosti podpořené vší tou samozřejmou špínou, potem a krví, které zcela jasně vystupují z toho všeobjímajícího mračna prachu mexického pohraničí, znepokojivě nehezká atmosféra, kterou dokáže se svojí kamerou Matthew F. Leonetti vytvořit, jednoduše nestrpí výhrad !! Za mě se jedná o opravdu, jak tu zmiňují mnozí další, jeden z nejzajímavějších snímků daného žánru s opravdu jedinečným soundtrackem Jerryho Goldsmithe, byť se na něj poněkud pozapomnělo, jemuž k dokonalosti chybí málo, přeci jen bych ocenil silnější scénář, jaký by člověk od takového machra, jakým John Milius bezesporu je, čekal !! [ Dabing 6/10 ] Česká televize si dala tu práci, když původní naprosto odpudivý dabing pro VHS od Smrček production ve studiu Smart Video Film nahradila novým, za což patří velká pochvala Tvůrčí skupině Vladimíra Tišnovského. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Za všechny scény jsem si nejvíce zamiloval tu, jak Jack za deštivé noci v klobouku, pršiplášti a s puškou v ruce vstoupí do baru a v sebeobraně zastřelí tlustého drogového překupníka. Walter Hill dokázal, že westernové prostředí obstojí i v moderní době a do akčního kabátu navlékl chytrý a ne úplně přímočarý scénář. Přestřelky nemají chybu, stejně tak herecké obsazení v čele s výborným Nickem Noltem, typově přesnými záporáky a rajcovní krasavicí Marií Conchitou Alonso. 85%. ()

Reklama

dyfur 

všechny recenze uživatele

.......tak tento film by mohol mať maximálne úspech za socializmu v televízii v sobotu večer...keď v televízii skoro nič nešlo a človek bol vďačný za akúkoľvek blbinu zo Západu.....ale v tomto prípade ...... dosť pochybujem,že by i v tej dobe toto niekoho nadchlo.No a z dnešného pohľadu úplne NIČ. Ozaj bieda. Pozitívom je len N.N. ,aj keď hrá pomerne toporne....ale tí ostatní už ozaj nič. Trápne-pózerské - taká nepodarená paródia na elitných vojakov....ozaj nemusím viackrát pozerať.Veľa sa toho  dialo vo filme - behalo sa, strieľalo, bitky, vzťah dvoch mužov a jednej ženy - ale ja som pociťoval len hrozitánsku NUDU. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Velkolepe vybuchy, hromadne prestrelky a herecke obsadenie plne drsnych beckovych zaporakov, ktore by ine filmy mohli zavidiet. Potencial na vznik kultovej 80s klasiky tu bol velky. Lenze to by musel byt Walter Hill ovela lepsi reziser. Obcas sice natocil par solidnych filmov, ale toto nie je ten pripad. Tempo je pomale, prestrelky fadne, vybuchy mizerne nasnimane a herci maju iba plnu hubu namachrovanych prazdnych kecov, ale sancu vyniknut nemaju. Niekoho mozno aspon trochu uspokoji zaverecna megaprestrelka, ale kto videl finale Peckinpahovej Divokej bandy, z ktorej táto prestrelka očividne čerpá, musi uznat, ze napriek Hillovej celozivotnej snahe sa z neho novy Peckinpah nestal. Proste sa jedna o jednu velku premarnenu prilezitost. 4/10. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Ve většině svých filmů se W.Hill obrací k westernovému žánru, zde v moderních kulisách americko- mexického pomezí. Příběh dvou bývalých přátel, texaského rangera (N.Nolte) a drogového barona (P.Boothe, jinak sympatický seriálový Phil Marlowe) režíruje jistou rukou s odkazy na S.Peckinpaha, v hudební složce J.Goldsmith zajímavě mixuje mexický folklór s elektronikou. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy v baru u jednoho stolu společně sedí Jack (Nick Nolte), Cash (Powers Boothe) a Sarita (Maria Conchita Alonso), má Cash jinak dlouhé vousy, než když do baru vcházeli. (Fenk)
  • Maria Conchita Alonso naozaj naspievala všetky svoje vokály počas barovej scény. (m.a.t.o.)
  • Nick Nolte sa pri stvárnení svojej postavy inšpiroval Joaquinom Jacksonom, skutočným texaským rangerom. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama