Reklama

Reklama

Extrémní předsudek

  • Česko Extrémní prostředky (více)
TV spot

Obsahy(1)

Jack Benteen, hrdina tohoto "moderního westernu" je mírumilovným, spravedlivým šerifem. Ale pak se v jeho městě objeví skupina dokonale vycvičených vojáků, kteří oficiálně neexistují. Z jeho nejlepšího přítele se stane úhlavní nepřítel. Žena, kterou miluje, ho zradí. A on musí znovu sáhnout po zbrani... (Guild Home Video)

Videa (1)

TV spot

Recenze (66)

Radko 

všechny recenze uživatele

80. roky v ich esenciálnom zhmotnení - chlapské nedvojzmyselné zápolenie, akcia ako účel, hľadanie inšpirácie v minulosti, keďže súčasnosť je kultúrne sterilná (Peckinpah, špagátové westerny). Namiesto originality sa ponúka len vyšumenejšia nápodoba vzorov, namiesto presvedčivých prenikajúcich pohľadov, ulepené malé očká plejády hviezd druhého rangu. Všetko sa schyľuje k záverečnému bengálu. Ten, spoločne s ďalšími strieľačkami, je síce obstojný, no čakanie naň nie je žiadnym ternom. Extrémne priemerné. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa , sa tento film len hrá na to, že by sa mal niekedy statť klasikou medzi klasikami. Ani zďaleka sa mu to nepodarilo. Keďže som tento film videl v TV s odfláknutýn CZ dabingom (ktorý znehodnocuje samotné dielo), mohlo to ovplyvniť môj negatívny postoj k filmu ..... Ale nemyslím si, že len dabing je vinný .... Za celých 96 minút stopáže filmu som nepocítil ono klasické napätie, ktoré zatláča diváka do kresla , neuvidel som žiadnu akčnú scénu, ktorá by stála za to. ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Extrémní vypalovačka, donutila mě konečně některému filmu Waltera Hilla udělit pětihvězdu (ne, že bych dříve již minimálně 2x kolem ní nepřešlapoval :)). Skvělá atmosféra dýchající navzdory modernímu prostředí závanem drsného westernu, zajímavě gradovaný děj s dlouhodobým policejním bojem proti drogové síti a osobním sporem s vrcholem v jedné „osobní“ přestřelce navrch, charismatický Nick Nolte (5 let po první spolupráci s režisérem v 48 hodinách) coby stylový šerif s bílým kloboukem a přesně mířenou brokovnicí... a těch silných kladů je samozřejmě víc. Navíc když to točí jeden z těch režisérů, kteří dokážou s akčním žánrem pracovat osobitěji, než většina ostatních, a spoléhají vedle akce přibližně stejným dílem i na řádně propracovaný scénář. Seriózněji plynoucí děj nepostrádá vhodně přítomný nadhled a osobně mě u Hillových filmů vždy dostane, když se ve vrcholné akci (často ve stylu náhlého překvapení) objeví za jedním z bojovníků celý dav jeho přívrženců vyzbrojených do velkého boje. Přestože výjimečně Walter vyměnil hlavního skladatele, ruka Coodera, tentokrát uvedeného v titulcích jako hudebního dramaturga, se opět nezapřela. Návštěva mexického salónu překvapila mj. zjištěním, jak hezky může znít nezvyklá kombinace sóla na trubku se sólem na housle, a Goldsmith přispěl nejen do závěrečných titulků úžasnou majestátnou melodií. [90%] ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Není to tím, že se v přátelském znamení potkal mikokosmos s makrokosmem, ale spíš tím, že jde o jeden z vůbec prvních akčních filmů, co sem po revoluci přišly do kin, a čirou náhodou jsem ho tehdy viděl. Nolteho s brokovnicí jsem si zamiloval a přestřelka u benzínky je podle mě parádní akční scéna. Už je to fakt dlouho, ale myslim, že bych se nezlobil to zase vidět. Závěrečná scéna tady. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Asi sa reziser Walter Hill hral na Sama Peckinpaha - jo, su tu drsne prestrelky, drsne dialogy, kopa vybuchov. Lenze Hill nie je Peckinpah a nikdy nan nemal a nikdy mat nebude. Rezisersky je to len zrucna rutina, tempo pomale, a hlavne v strede vladne priserna nuda. Nick Nolte bol len navnadou aby sa divaci chytili - ja som sa nechytil. Potencial to malo, utopene v reziserskej rutine a casto az vatovo planom plkani : 68 % ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Nick Nolte sa pri stvárnení svojej postavy inšpiroval Joaquinom Jacksonom, skutočným texaským rangerom. (m.a.t.o.)
  • Ve scéně, kdy v baru u jednoho stolu společně sedí Jack (Nick Nolte), Cash (Powers Boothe) a Sarita (Maria Conchita Alonso), má Cash jinak dlouhé vousy, než když do baru vcházeli. (Fenk)
  • Nick Nolte schudol viac ako 23 kíl, aby sa mohol lepšie vžiť do svojej úlohy. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno