Reklama

Reklama

Extrémní předsudek

  • Česko Extrémní prostředky (více)
TV spot

Obsahy(1)

Jack Benteen, hrdina tohoto "moderního westernu" je mírumilovným, spravedlivým šerifem. Ale pak se v jeho městě objeví skupina dokonale vycvičených vojáků, kteří oficiálně neexistují. Z jeho nejlepšího přítele se stane úhlavní nepřítel. Žena, kterou miluje, ho zradí. A on musí znovu sáhnout po zbrani... (Guild Home Video)

Videa (1)

TV spot

Recenze (66)

movie 

všechny recenze uživatele

Bohužel trochu pozapomenutá hillovina, která je slušně vyseklou poctou Peckinpahovi (především WILD BUNCH) a která by mohla být dokonalou klasikou, ale chtělo by to víc dovařený a nekompromisní scénář. Ale i tak jasné klady vítězí: Nick Nolte s tuhým jižanským akcentem, Powers Boothe a Michael Ironside v záporných rolích, Maria Conchita Alonso a další plejádá "béčkových" 80's tváří. Atmosféra mexického pohraniční, hudba (Jerry Goldsmith), závěrečná řež (mohla být klidně delší). EXTREME PREJUDICE rozhodně stojí za shlédnutí jako trochu nedoceněný klenot starého válečníka Waltera Hilla. 70% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Western zakomponovaný do moderního prostředí. Tak by se v kostce dal charakterizovat počin veterána Waltera Hilla. Jeho poctivá stará režijní škola dala vzniknout poměrně přehledně natočenému kousku bez zběsilých střihů, ale v poněkud ošuntělém hávu. Do takového prostředí Nick Nolte a spol sice spolehlivě zapadnou, ale jen stěží se vám po skončení jejich texaské mise vybaví nějaké silné momenty. Mé hodnocení: 60% ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Ve většině svých filmů se W.Hill obrací k westernovému žánru, zde v moderních kulisách americko- mexického pomezí. Příběh dvou bývalých přátel, texaského rangera (N.Nolte) a drogového barona (P.Boothe, jinak sympatický seriálový Phil Marlowe) režíruje jistou rukou s odkazy na S.Peckinpaha, v hudební složce J.Goldsmith zajímavě mixuje mexický folklór s elektronikou. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Jak udělat film, který by námětem, prostředím a podáním, jako by z oka vypadl Samu Peckinpahovi, ale přitom nekopírovat jeho režisérský styl. Přestřelek mohlo být více, ale ty, co tu jsou, jsou parádní. Navíc je film obsazen hodně drsňáky. Byť i v té době nebyli nejznámější a dnes se po nich slehla zem, jako Nolte, Boothe, Ironside, Torn, Brown a Forsythe. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Asi sa reziser Walter Hill hral na Sama Peckinpaha - jo, su tu drsne prestrelky, drsne dialogy, kopa vybuchov. Lenze Hill nie je Peckinpah a nikdy nan nemal a nikdy mat nebude. Rezisersky je to len zrucna rutina, tempo pomale, a hlavne v strede vladne priserna nuda. Nick Nolte bol len navnadou aby sa divaci chytili - ja som sa nechytil. Potencial to malo, utopene v reziserskej rutine a casto az vatovo planom plkani : 68 % ()

Galerie (36)

Zajímavosti (6)

  • Maria Conchita Alonso naozaj naspievala všetky svoje vokály počas barovej scény. (m.a.t.o.)
  • Ve scéně, kdy v baru u jednoho stolu společně sedí Jack (Nick Nolte), Cash (Powers Boothe) a Sarita (Maria Conchita Alonso), má Cash jinak dlouhé vousy, než když do baru vcházeli. (Fenk)
  • Nick Nolte schudol viac ako 23 kíl, aby sa mohol lepšie vžiť do svojej úlohy. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno