Reklama

Reklama

Mamka a taťka

  • USA Mom and Dad (více)
Trailer 1

Když davové šílenství neznámého původu způsobí, že rodiče z poklidného předměstí obrátí svou zlobu proti vlastním dětem, Carly Ryan (Anne Winters) a její bratr Josh (Zackary Arthur) musí bojovat o holý život a bránit se surovým útokům ze strany těch, kteří je přivedli na svět (Nicolas Cage a Selma Blair). (Bontonfilm)

Recenze (217)

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Razantní rodičovský instinkt naruby s dobrým Cagem, gradací i slušnými gore scénami v rámci ulítlého mainstreamu. Plus za Henriksena ve finále. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Má to niečo do seba. Či už to, že niečo také sa skutočne môže stať. Signál je signál, je jedno, či budu zabíjať deti alebo navzájom sa. Námet je taktiež fajn, to tu ešte nebolo. A dokonca aj herectvo je obstojné. Celé to prevedenie je ale také crazy, že to uberá celkový zážitok. Nechápem preto, ako sa na tom niekto dokázal baviť. Rozpačité 3 z 5 ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Milé děti, neserte svoje rodiče jinak dostane domácí vězení, které může propuknout až k domácím radovánkách prostřednictvím různých druhů trýznění a pokusu o zabití. Šílenej Cage už se delší dobu upisuje do slátanin, ale tady měl z obou rodičů určitě navrch. Nečekejte, že tady budou lítat kousky dětských končetin a potečou zde potoky krve, ale na jedno zhlédnutí je to asi v pohodě i když tam není vše vysvětlené. Dávám 40% ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Minulý týden jsem byl v Kauflandu a byla tam ženská s neskutečně nevychovaným děckem nicméně proti tomuto co vystupuje v tomto filmu jako syn Cage a Blair to byl slabý odvar. Ono ostatně všechny postavy v tomto filmu jsou příšerné po všech stránkách. Dcera by se dobře uživila jako prostitutka a vůbec by nemusela chodit na školu syn je rozmazlený parchart, kterému jsem přál smrt od prvních minut filmu (spoiler nedočkal jsem se) Cage neskutečně přehrává (nejhorší film jeho kariéry, ale snad mu to aspoň zaplatili) a ostatní nestojí za zmínku. Navíc většina postav je tu nesmrtelná tím padá možnost se o někoho bát Cage přežije výbuch plynu a několikanásobné pobodání nožem a jakýsi černoch přežije pád ze schodů a propíchnutí raménkem na oblečení. Do žánru připsat sci-fi rovnou. 20 procent za tu Čínskou uklizečku jinak nic. P.s. filmová a scénaristická chyba při scéně v porodnici chce matka své novorozené dítě zabít a ten co jí ho udělal nedělá nic přitom je zde řečeno, že ty děti chtějí zabít oba rodičové. P.p.s chtěl bych mít plat 45 000 dolarů. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Další velmi podhodnocený film. Je to skvělá originalitka, která ve svém žánru musí fandy pobavit. Brian Taylor prostě umí! Celý ten nápad je strašně vtipný a jeho forma mě velmi baví. Film má tempo, nehraje si na nic, čím není a má parádní soundtrack! Navíc je má parádní Selmu Blair a naprosto pro roli nejlépe se hodícího Nica Cage! Cage hraje v kdejaké sra*ce, ale tohle není ten případ. Tady se jedná o žánrovou libůstku. ()

mickyreed 

všechny recenze uživatele

Vražední rodiče naháněj svý děcka. Zobrazení zabití dítěte přímo v záběru je asi stále tabu (i po 90 letech od Frankensteina), zobrazení mrtvoly dítěte je asi úplně nemyslitelný. Párkrát mi ucukly koutky nějakou momentální legrací ve filmu, ale komedie bych tomu neřekl. Napjatou atmošku to taky postrádá, takže horor taky ne. Spíš obyčejnej teenage thriller, kterej dneska nikoho nešokuje. Film několikrát v průběhu nakousne otázku PROČ? se to děje... ale vlastně se to nedozvíme. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Zaujimavy napad. Brian Taylor vie ako tocit sialenosti. Ale tu mu nieco chybalo. Mozno kolega Neveldine. Tymto filmom sa vo mne cely miesil pocit ci sa mi to paci alebo nie. Nakoniec asi nie. Ale tesne. Koniec nedostatocny. Cage losing his shits. Je to strasna blbost ale strasne by som chcel vediet a vidiet viac z tohoto universa. 3* ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Otočit lidskou, resp. jakoukoli rodičovskou přirozenost? No proč ne :) Škoda že krom toho nebylo méně asympatických postav (prototyp zobrazovaného amerického teenagera je mi odporný) a více napětí, když má jít o horor, ten nějaká ta krev/násilí přece nedělá. Nebo ano? (Btw Cage je tu jako "šílenec" fajn.) ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

Deti im prakticky zničili život. Boli nespútaní, plní nádeje, pripravení pokoriť svet, užívali si život. A potom sa to stalo, bum, uzrelo to svetlo sveta a život ako ho poznali sa razom skončil. Prebdené noci, obetovanie všetkého čo ich doposiaľ robilo šťastnými, strhané matky, oteckovia zodratí pretože tá hypotéka sa sama nesplatí. Zabudni na kariéru, svoje najlepšie roky si prešustrovala. A nie, nemôžeš si kúpiť čo si zmyslíš lebo sa blížia Vianoce a deti potrebujú darčeky. Konečne to niekto povedal nahlas a nebral si pri tom servítku pred ústa. Čiernočierna satira, matka rodinných filmov, namieru ušitá atmosféra a Yesterday When I Was Young od Dusty Springfield hneď v úvode a ja som vedel, že toto nebude strata času. Áno, film pôsobí trošku amatérsky, ale o to realistickejšie to celé vyznie. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage a Selma Blair vyzeralo sľubne, meno Lance Henriksen potešilo. Základná premysa, v ktorej sa snažia rodičia zlikvidovať svoje deti bola zaujímavá. Musí sa nechať, že akčné scény boli zvládnutné skvele. Mali dynamiku, dokázali strhnúť, skvele im sekundoval soundtrack. Keď ale napätie gradovalo a tempom sa to začalo podobať voľnému pádu, Brian Taylor, scenárista a režisér v jednom, nepochopiteľne vložil do deja flashback. Absolútne nepotrebný flashback. Ako celok teda Mom and Dad nefunguje. Je v ňom cítiť scenáristickú nemohúcnosť, ktorá vyvrcholí absentujúcim záverom. A nezachránil to ani Nicolas Cage a jeho šialené kreácie. Oveľa viac sa mi herecky páčila Selma Blair. Celkovo teda sklamanie. Ak nie ste fanatickí obdivovatelia Nicolasa Cagea, ruky preč. 40% ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Taylor má od výborného Zastav a nepřežiješ totálně sestupnou tendenci. Máma a táta je fakt děsná zhovadilost. Jinak téma, že rodičům hrábne a začnou vraždit svoje děti není špatný,ale je to prostě debilně natočený.A řekněte někdo Cageovi, že to co má na hlavě je fakt děsný. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Cage sa znovu vrátil k horrorom. Po bráne do temnoty, si zahral rolu rodiča, tentokrát vražedného. Nápad skvelý, už tu nieje klasická zápletka o zombíkoch ani mutantov ale o ovládnutých rodičoch ktorí chcejú zabiť svojich potomkov. Má to brutalitu a šialenosť ako v osvietení. Ale toto nieje taká filmová kvalita ako Kubrick. Ale ako thrillerový horor je to snaživé a niečo nové, ak si odmyslíme nedomyslený záver film si zaslúži plus a za pozretie stojí. 4* ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Polovina režisérského dua stojícího za výborným prvním Crankem dokazuje, že tento povedený film byl pouze náhodou, neboť Mom and Dad stejně jako zbytek jeho/jejich filmografie stojí za prd. Jediným pozitivním znakem Taylora je, že se ve svých filmech nebojí šíleností a rád se utrhne ze řetězu, k čemuž námět tohoto filmu přímo vybízí, ovšem z neznámého důvodu je tato fáze omezena na minimum na konci a většina stopáže je jen nudnou a irelevantní přípravou na beztak chabé finále, které za to čekání nestojí. Tady je zkrátka všechno špatně a dokonce ani Nicolas Cage není dostatečně mimo, aby dokázal udělat film zajímavějším zážitkem. Film má pohých 83 minut a i přesto dokáže hrozně nudit. ()

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Parádní odvaz a konečně role která padne Cageovi jako ulitá. Šílená hororová komedie, kde se nešetří ani krví, ani ujetými hláškami. Chvíli trvá než se to rozjede, ale pak už se to valí jako urvaná hlava z kopce. P.S. Jestli ještě jednou sáhneš na moje auto, tak tě kurva zabiju! ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Upřímně, kdyby tvůrci při tak krátké stopáži věnovali pár minutek odůvodnění proč a jak, a kdybych se v závěru dočkal alespoň nějaké pointy, šel bych v hodnocení s klidným svědomím klidně do plné palby, neboť něco tak ulítlého a námětově kontroverzního jsem už dlouho neviděl. Celý film je tedy vážně pošahaná jízda, která se sice i přes svou žánrovou příslušnost k hororovému thrilleru vyhýbá nějakému výraznějšímu krvavějšímu řádění, či jiným explicitnějším momentům, nicméně samotná myšlenka, kdy prostě všichni rodiče najednou chtějí zabít své potomky, a že se jim to tu docela daří, to je originální a odvážný téma jak bejk a já se u toho vážně zatraceně královsky bavil. Zábavnější je to ale o to víc, že to celé funguje i díky napětí, atmosféře, slušnému spádu, nehorázně kulervoucímu vygradovanému finále, ale především hlavně díky šílenému, ale jako opravu doslova šílenému Nicolasu Cageovi, který tu opět předvádí další ze svých na jednu stranu naprosto obludných, výstředních a nesoudně přehrávajících výkonů, ovšem na druhou stranu, především díky právě němu nelze na tuhle šílenost zároveň jen tak nezapomenout, protože ty jeho excentrické výstupy jsou prostě žrádlo. Každopádně je u této podívané nutné to celé brát s notnou rezervou, neboť se v podstatě hlavně jedná o černočernou komedii, bez pravidel a mantinelů, prostě odvaz jako kráva, který ovšem, jak jsem zmiňoval, potřeboval dotáhnout do smysluplnější podoby, a pak by se jednalo o fakt parádní undergroundovou béčkovou pecku. ()

Kienast 

všechny recenze uživatele

Zběsilý styl filmu a šílená kamera mě bavily, bohužel to působí jako pilot seriálu. Ještě k tomu když to skončí až moc nečekaně brzy. Cage mi nevadil, Šelma Blair marná, děti fajné. Jednohubka na večer na kterou si za dva měsíce nevzpomenete, ale teď a tady zabaví. 5/10 ()

Reklama

Reklama