Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Motorkářský gang "The Bombers", vedený ničemným Ravenem Shaddockem (Willem Dafoe), unese rockovou hvězdu Ellen Aim (Diana Lane). Její osud leží v rukou netradičních hrdinů: žoldnéře Toma Codyho (Michael Paré) a jeho pobočníka, ochmelky McCoye (Amy Madigan). Společně s Elleniným manažerem, Billy Fishem (Rick Morranis) se pustí do světa deštivých ulic, žhavých bouráků a ostrých zabijáků. OHNIVÉ ULICE - tento kultovní film vyniká nejen skvostným hereckým obsazením, ale také hity Stevie Nickyho, Toma Pettyho a Ry Coodera, které nazpívaly takové hvězdy jako The Blasters či The Fixx. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (97)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Král osmdesátkové stylizace Walter Hill v jednom ze svých nejhravějších filmů. Streets of Fire mají ve Státech kultovní status a potvrzují nástup MTV generace, kde se jede hlavně na efekt. Hill se s dějem nesere a užívá si volnosti, kterou dostal od producentů Joela Silvera a Lawrence Gordona, užijeme si vybuchujících motorek (!), pěstí, prkených herců (a hlavně dialogů - Rick Moranis v jedné ze svých nejlepších rolí), ďábelského záporáka a spousty rock'n'rollu. Pokud nebude Ulice brát příliš vážně, je tady potenciál na nové GP. 75 % ()

Fordzy 

všechny recenze uživatele

Michael Paré je strašně nudný hovado a svým "nevýkonem" tahá film ke dnu. Na druhou stranu, Hill namíchal skvělý koktejl akce(při každém výstřelu bouchají motorky i auta), rokenrollu (na hudební vystoupení krásné Diane Lane je radost se dívat), pouliční atmosféry a přihodil ďábelsky přiteplenýho záporáka Willema Dafoea. 60% ()

Reklama

Zombi 

všechny recenze uživatele

Akční Pomáda. Kdysi jsem to měl pujčené na videu a těšil se, že to bude pořádnej akčňák, tenkrát jsem byl celkem zklamanej, protože tak akční to zase není a navíc je to tak trochu muzikál. Teď jsem to viděl znovu a je fakt, že film má své kouzlo, je to taková akční Pomáda z padésátých let s trochu westernovým příběhem a spoustou hudby. Výbornej je záporák Dafoe v latexových montérkách a s upíří vyzáží, pěkná je taky stylizace celého filmu a zvláštní atmosféra. Je to mezi 3 a 4 hvězdama, ale protože jsem byl napoprvé trochu zklamanej, dám ty 3. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Být to v TV o hoďku dřív, možná bych i dokoukala, ale to nic nemění na faktu, že mě tahle akce křížená s muzikálem kdovíjak nebavila, nezaujala a nepřekvapila (jedině zdejším přemrštěným hodnocením). Celkem chápu, že pro někoho, kdo to viděl před 25-ti lety, může jít o kultovní záležitost a tak z nostalgie napaří 5*. Pro současného diváka však jde stěží o průměr, který nemá prakticky co nabídnout: akční slaboduchost s obstojnou hudbou (pro rockovější posluchače). Pokud Dafoe (s neskutečně debilním účesem) náhodou v závěru M. Parého neumlátil (a já o happyendu vůbec nepochybuju), nezaslouží si z mého hlediska víc než slabé 3*. 51% ()

erl 

všechny recenze uživatele

I když mi na tomto filmu pár věcí úplně nesedělo , tak Hillova stylová režie , rock n rollový feeling a neuvěřitelný cit pro komiksovou estetiku , které se jen tak žádný režisér nevyrovná to vždy vyžene do velice kladných čísel. Navíc Dafoe je super a nějak nechápu proč Paré skončil tak jak skončil když talent rozhodně měl. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (3)

  • Během zpěvu Ellen (Diane Lane) byly použity zkombinované hlasy vokalistek Laurie Sargent a Holly Sherwood. (SOLOM.)
  • Jméno klubu "Torchy's" je také viděno ve filmech 48 hodin (1982) a Řidič (1978). (ČSFD)

Reklama

Reklama