Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Motorkářský gang "The Bombers", vedený ničemným Ravenem Shaddockem (Willem Dafoe), unese rockovou hvězdu Ellen Aim (Diana Lane). Její osud leží v rukou netradičních hrdinů: žoldnéře Toma Codyho (Michael Paré) a jeho pobočníka, ochmelky McCoye (Amy Madigan). Společně s Elleniným manažerem, Billy Fishem (Rick Morranis) se pustí do světa deštivých ulic, žhavých bouráků a ostrých zabijáků. OHNIVÉ ULICE - tento kultovní film vyniká nejen skvostným hereckým obsazením, ale také hity Stevie Nickyho, Toma Pettyho a Ry Coodera, které nazpívaly takové hvězdy jako The Blasters či The Fixx. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (97)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Postupně se mi do mysli vkrádaly pochybnosti, zda autoři toto stylizované motorkářské béčko v (glam) rockovém rytmu nemysleli nakonec vážně. Mně totiž přišlo jako přepálená skoro (postapo-pohádka) parodie, kde drsní bezrozměrní hrdinové cedili opovržlivé jednovětné hlášky a měli všechno na háku. Jenom jim jaksi (tvůrcům i postavám) unikala nadsázka – a samotná akce také nebyla nic moc. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Kdepak, Walter Hill prostě umí. Ohnivé ulice jsou poctivé a hlavně zábavné béčko, které má několik zbraní, kterými může zaujmout. Tou první je do posledního detailu vychytaná vizuální stránka, jež má kryta záda stylovým střihem. Druhou zbraní je parádní, řízná hudba. Další součást arzenálu tvoří solidní obsazení. Ať už se jedná o do kožených pumpek oděného Dafoa, o krásnou Diane Lane, nebo o sympatického Michaela Parého, kdo by se tehdy nadál, že skončí jako dvorní šašek Uweho Bolla. Na Warriors to sice nemá, ale je to svižné, zábavné. A to je co říct, protože ruku na srdce té akce tu zase tolik není. ()

Reklama

giovanni3 

všechny recenze uživatele

No dle některých komentářů a vcelku vysokého hodnocení jsme čekal kvalitní film, ale tomu tak není. Herci nebyli moc sympatičtí (až na pohlednou Dianu Lane) a scénář taky nebyl nějaký zázrak (od rozhovorů počínaje, přez logičnost boje (motorkářský gang vlastně pořádně nebojoval, hlavní hrdina porazil kohokoli) po ,,náhodné,, setkání v baru či celkově trapné chování toho movitého přítele hlavní hrdinky)... Moc jsem se nebavil. = s bídou 2z5. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Ohnivé ulice zčásti připomínají post apokalyptickou Pomádu a zčásti western odehrávající se ve velkoměstě. Příběhem a hudbou jde ovšem o typickou osmdesátkovou mlátičku. Výprava je zkrátka parádní a sama se postarala o celou atmosféru. Bylo to potřeba, protože nikdo ze zúčastněných (čestnou výjimkou je Willem Dafoe) nepředvedl žádný zázračný výkon a o scénář se opřít nemohli. Fanoušci Waltera Hilla nebo Johna Carpentera ale zklamáni nebudou. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Je to skvelej osmdesatkovej produkt. Pokud jste mladi duchem, zvladnete par nijakejch pisni a par docela dobrejch, chcete videt gangy a holky a lasku a hrdinu a tak dal, tady je vsecko. Plus spickovej osmdesatkovej destivo-neonovej vizual. Co mi nesedelo byla hlavni postava zpevacky, ktera mela bejt jako strasne dobra, uspesna a strasne FF, ale ani jedno z toho me nepresvedcilo. Kdyz byla nejaka nudna pisen, byla to od ni a hezci holky tam taky byly. Treba Deborah Van Valkenburgh. Ale jinak spokojenost velika. V ramci zanru. P.S.: a nejvtipnejsi postavu hrala Amy Madigan. PPS: a jeste bych vypichnul tanecnici Marine Jahan, ta byla teda zvlastni... ()

Galerie (62)

Zajímavosti (3)

  • Během zpěvu Ellen (Diane Lane) byly použity zkombinované hlasy vokalistek Laurie Sargent a Holly Sherwood. (SOLOM.)
  • Jméno klubu "Torchy's" je také viděno ve filmech 48 hodin (1982) a Řidič (1978). (ČSFD)

Reklama

Reklama