Reklama

Reklama

Wind River

  • Velká Británie Wind River (více)
Trailer 1

Stopař Cory Lambert objeví uprostřed zasněžené pusté krajiny Wyomingu tělo mrtvé indiánské dívky. Vyšetřování se ujímá novopečená agentka FBI Jane Bannerová, která do odlehlé indiánské rezervace Wind River přijíždí z Las Vegas, zcela nepřipravená na drsné podnebí, jež tam panuje. Na pomoc s vyšetřováním si přizve stopaře Coryho a společně se snaží přijít na kloub záhadné smrti... (Falcon)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (1 146)

H34D 

všechny recenze uživatele

Mrazivý, krutý, ale přesto svým způsobem sympatický film, který vypráví obrazem/atmosférou především o hostilním prostředí, v kterém se odehrává. Pocit života v zasněžených pustinách byl na plátno přenesen skvěle. Co se týče samotného kriminálního příběhu, nehraje zde vyloženě prim. Zdá se mi, že v popředí filmu zůstávají samotní lidé a jejich charaktery. Jako celek kompaktní a docela působivé. 8/10 ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem nic neočekával a také jsem ho dlouhou dobu odkládal, ale dnes jsem moc rád, že jsem si ho konečně pustil. Děj diváka pohltí již od samého začátku a celý film se odehrává v nádherném prostředí, kde platí zákony divočiny. Za herecké výkony bych ocenil především Elizabeth, jelikož Jeremy je spíše mužem jedné tváře. Dále bych vyzdvihl akční scénu ke konci filmu, jenž byla mistrně natočená a pravděpodobně na ni nikdy nezapomenu. Atmosféricky i příběhově dokonalé! PS: Je fajn, jak to nakonec dopadlo s pumou :) ()

Reklama

3497299 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi trochu přeceňovaný. Na jednu stranu by se mohlo jednat o docela pěkně a působivě natočený thriller, byť po formální stránce se poněkud držící při zemi, respektive u osvědčených postupů. Jenže WIND RIVER má vyšší ambice, než být jenom žánrovou zábavou. Nevadí, že je jeho výpověď konzervativní, větší problém je ten, že je poměrně přímočará a v podstatě docela banální. Banální v tom smyslu, že v divákovi nejspíše emocionálně zarezonuje, ale nevyvolá v něm žádnou změnu náhledu, jelikož všechno, co ukazuje, je za prvé interpretačně jednoduché a prosté, za druhé to není nic, co by už nebylo viděno stokrát v jiné podobě. Tudíž mi to přišlo trochu jako ne zcela povedený pokus o nápodobu Cormaca McCarthyho (nebo adaptací McCarthyho děl). V některých momentech skoro jako mccarthyovská parodie (závěrečný dialog o smrti). Navíc se film sice tváří sebevědomě ve smyslu "true life story", ale přesto v něm zůstává spousta filmových klišé - vč. takových, jako třeba že skrytý střelec ze záhadného důvodu čeká až na vyvrcholení masakru, aby na jeho konci mohl pěkně umělecky zasáhnout na způsob poněkud očekávaného deus ex machina. (Co mu asi běželo hlavou? Koukal na probíhající masakr a říkal si: ještě ne, to bych zkazil dojem?) Celkově WIND RIVER ovšem není špatný snímek, jenom zdaleka ne tak dobrý, jak se o něm píše. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Wind River je velmi chladný thriller z prostředí Wyomingu, kde vynikající stopař a lovec Jeremy Renner, který se mimochodem z akčního hrdiny pomalu stává oscarově hrající herec společně s FBI agentkou Elizabeth Olsen vyšetřují smrt Indiánské dívky. Chladné prostředí, indiáni, skvělé herecké výkony, slušná dávka napětí, vyhrocené emoce a stupňující se atmosféra vrcholící v působivou CrossFire, což je bezpochyby nejlepší scéna filmu. Nebýt pomalejšího úvodu šel bych s hodnocením ještě výše, každopádně solidní záležitost z neobvyklého prostředí.Finální monolog podrthuje sílu celého filmu. 80% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,V TÝHLE KRAJINĚ SE POSIL NEDOČKÁTE. TADY JE KAŽDÝ SÁM ZA SEBE“ /// Indiánská rezervace Wyoming, ochránce hospodářskejch zvířat – to se mi na Rennerovi líbí, může zahrát Avangera, ale i vobyčejnýho člověka s gráciíí vyšších hodnot. Takže země sněhu a indiánů a v ní rozmrdaná a mrtvá holka. Hej, hej, hej - tady prej štěstí nehledej, se po celou dobu snaží říct a ukázat Taylor Sheridan, frajer, kterej mně už 2x dokázal, že má budování atmosféry v malíkovi. Bohužel mi připadá, že tenhle „sněžnej western“ nemá zase tolik co říct jako ten western texaskej. Sice kouzlí s mrazem a sněhem, ale na sáně mě neposadil. Jako dobrý, ale… možná, kdybych měl péro na čelence… (3a půl!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Potřebuju poučit, kdy je lepší zdrhnout a kdy se nechat sejmout. 2.) Nevím, že Indiáni jsou ohroženej druh. 3.) Thx za titule „JustMeeKatie“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (240)

Zajímavosti (18)

  • Agentka FBI Jane Banner (Elizabeth Olsen) používá pistoli Glock 17, Ben (Graham Greene), velitel indiánské kmenové policie, má Smith & Wesson SW1911 E-Series. Coryho (Jeremy Renner) můžeme ve filmu vidět s revolverem Ruger Super Blackhawk. (J.F.B.)
  • Počas jedného z posledných záberov na telo pri pitve, telo evidentne dýcha. (De Large)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2017 na Sundance FF. (Varan)

Související novinky

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Chris Pratt spojí síly s režisérem Wind River

Chris Pratt spojí síly s režisérem Wind River

26.10.2018

Chris Pratt (Jurský svět, Parks and Recreation) má teď díky odkladu třetích Strážců galaxie relativně volno, a vzhledem k tomu, že jeho Cowboy Ninja Viking zdá se taky před kamery nijak brzy nedorazí… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama