Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v pohádkovém kraji leží docela malé, nepříliš bohaté, ale milé královstvíčko. Velký Titěrákov se tam říká. Této zemičce vládne král Valentýn (J. Satinský) a jeho moudrá choť (J. Bohdalová). Anebo je tomu naopak? Každopádně, oba královští manželé by už rádi viděli svého jediného syna, prince Huberta (I. Hora), ženatého a na královském trůnu. On si však nemůže princeznu, jakou si pan otec přeje, vybrat. Královským rodičům se zdá, že budoucí mladá královna je v nedohlednu. Ani jeden zatím netuší, že Hubert si už dávno našel královnu svého srdce – krásnou, avšak chudou Božidaru ze statku (A. Elsnerová). Oba zamilovaní ale svoji lásku tají. Vědí, že sňatku prince s chudou dívkou pan král nikdy nepožehná. Leda by se stal zázrak… (Česká televize)

(více)

Recenze (129)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Pohádkový příběh Jana Wericha 'RumplCimprCampr' je tak krátký, že na celovečerní snímek nevystačí a tak si tvůrci vypomohli začleněním už mnohokrát zfilmovanou pohádkou 'O princezně na hrášku.' Výsledek je velmi rozpačitý. V jednom filmu tak máme, bohužel viditelně, pohádky dvě. Nejdříve ta o hrášku, kde je vsazen onen podivný mužík. Když vše dobře dopadne a příběh se směle uchyluje ke konci, objeví se zase a podlou zradou začne vydírat. No, a jede se dál. Pohádková atmosféra se sice vyskytuje, ale ten děj měl být přeci jen daleko více zpracován. Finále má být na konci a ne už uprostřed. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Ten pocit, když si uvědomíte, že Zdeněk Zelenka je Troška z Wishe. Je to pitvořivý a je to stupidní. I přesto jsem si to převážně užil, ale jedna scéna mi zanechala pachuť v ústech. Hrdinka je zmlácená otčímem a to je nakonec důvod, proč nemůže spát na tom jednom hrášku. Ne, kvůli tomu, že rozmazlená, ale kvůli modřinám. Takže domácí násilí zachránilo den, yay? Pěkně stupidní. ()

Reklama

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Nepříjemný nejen Rumplcimprcampr, který nepříjemný být měl, ale i Bohdalka, jako vždycky a také představitelé těch mladých nestáli za nic. Jediný Satinský snese tvrdší kritiku. Z ženských postav vynikla jen Tereza Brodská, ale ta měla malou roli. Z předlohy Jana Wericha zmizel veškerý humor, který tam byl. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Celkem hezká, zajímavě obsazená pohádka, s pěknými interiéry a především exteriéry, která ale stojí a padá na hlavním záporákovi, jenž je opravdu spíše k smíchu. Pro malé děti je to určitě zábavné, pro větší a dospělé příliš uvřískané. Možná by této Werichově pohádce více slušelo obyčejné, kratší, zhuštěné a zjednodušené televizní zpracování. ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Tak pozor, tahle pohádka je neuvěřitelně podhodnocená. Satinský spolu s Bohdalovou tvoří sehraný tým a skvělé královské rodiče, na nichž mi žádná topornost nepřišla, natož nepřesvědčivé výkony. To samé i u princezny (na hrášku). Jen ten škrhola s divným jménem v názvu filmu byl trochu ujetej :-)) ale tím líp. Já nevim jak vy, ale já se bavil. A pořád je to lepší než třeba Z pekla štěstí. A Andrea Elsnerová je tu neuvěřitelně krásná :o) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Statek, ze kterého pochází Božidara (Andrea Elsnerová), se nachází v Dolánkách u Turnova. Jmenuje se Dlaskův statek. (Tommy872)
  • Jedná se o pohádku, točenou primárně pro štědrovečerní vysílání v roce 1997. (JT19)
  • Podle stejného scénáře vznikla v roce 1993 v režii Karla Weinlicha i rozhlasová pohádka „Hrášková princezna a skřítek se šišatou hlavou". (Miggi90)

Reklama

Reklama