Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Česko roku 2016. Poté, co se ukázalo, že vytunelovaný kosmický program nelze kvůli unijní pokutě zrušit, obrací ministr školství a mládeže Šnajdr všechny síly k jeho uskutečnění. Zatímco tajemník Repelent nemilosrdně škrtá školám, které se nacházejí v blízkosti vápencového lomu, z rozpočtu křídy, ministr hledá sponzora letu mezi nejbohatšími Čechy – tedy těmi z nich, kteří aspoň trochu umí česky. Čtveřice kosmonautů zatím podstupuje těžkou zkoušku, testy fyzické způsobilosti pod dozorem německého astronauta dr. Schmidta, autora cvičebního systému "2000 kliků na zahřátí". Ministr Šnajdr s Ruskou federací vyjednává pronájem kosmodromu Bajkonur, což by bylo dost těžké, i kdyby Rusové nepoužívali své klasické vyjednávací metody, do věci se nemotali Američané, Číňané a veřejné mínění. Nakonec už nejde jen o to, zda budou Češi první Slované na Měsíci, ale jestli jim zůstane alespoň Karlštejn... (Česká televize)

(více)

Recenze (54)

Beginek87 odpad!

všechny recenze uživatele

Doufam, ze prijde nejaky humor a on neprichazi ..... docetl jsem se, ze postupne ma serial dostavat grady .... a ja se ptam, kde jsou ony grady, kde je nejaky humor, kde je vubec cokoli co by me melo na tomto serialu zaujmout? To ze Plodkove vycpali tricko a nasledne ji vymenili za Josefikovou? Mimo jine, tu mam fakt rad, takze na 3. dil se podivam, ale uz ted bych mohl rozdavat skepsi, kterou v sobe k budoucimu chovam. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na rozdíl od prvního dílu jsou hlášky lépe vypointované a humor má větší tématický záběr, že si každý najde něco, s čím se může identifikovat. Dávám palec nahoru za nestrannost v zahraniční politice. Koukám, že nejsem jediná, kdo si všiml podobnosti s Ano, pane ministře. Vtipy samotných kosmonautů ještě potřebují doladit. Třeba na začátku se dozvíme, že jeden použil koloběžku, takže už pak není vtipné 5 minut rozebírat stopy na běžecké trase. ()

Reklama

Castrator odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V komentářích k seriálu jsem se dočetl, že seriál má "pomalejší rozjezd" a to pravé ořechové začíná po 1. díle. 2. díl hodnotím jako ještě slabší než 1. díl, kterému jsem udělil odpad. Tak snad ta satira a vtipy vybafnou v plné parádě v následujícícm díle. Nechám se překvapit. (Trapné, hloupé, nevtipné.) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velké a strašně milé překvapení! Druhá epizoda Kosma jako by přiletěla z úplně jiné planety než ta předchozí. Humor má rázem šťávu, satira přijatelně drzý říz, není to až tak únavně ukecané nebo spíš prokecané a postavy se najednou vyvinuly tak hezky, až je člověku líto, že jedna z nich zřejmě nikam nepoletí (pokud se tedy vůbec někam poletí, že). Když bude seriál takhle vypadat i nadále, první část mu rád odpustím. ()

ForGump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Některé vtípky byly až moc laciné jako třeba matrjoška Zeman - Putin nebo sledovací talismany, ale něco bylo trefné až to bolí. Karlštejn, ruský generál z druhého osvobození, razítka, brněnské metro ve Vídni nebo totální zabiják Hrabiš a jeho drůbežárna a miss Kurník. Dialogy dvojice Myšička - Hána jsou tak skvělé, že by vydaly na samostatný seriál (spin-off). Tady je vidět jak je důležité míti Baldýnského. 75% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Na konci epizody hraje píseň „Oxford Comma“ od skupiny Vampire Weekend a během závěrečných titulků hraje píseň „Blue Moon“ od The Mavericks. (OJan)

Reklama

Reklama