Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojácnou malou rybku Nemo uloví potápěč a odveze daleko od domova do svého akvária. Jeho velmi starostlivý otec Marlin se ihned vydá za svým synkem na dalekou pouť. K němu se připojí Dory, milá rybka, která ovšem trpí poruchou krátkodobé paměti. Na cestě spolu potkají vegetariánské žraloky, frajerské želví surfaře, fascinující medúzy a stále hladové racky! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (14)

Trailer 3

Recenze (897)

tron 

všechny recenze uživatele

„Kvôli tomuto som do Sydney neišiel.“ Po TOY STORY 1 - 2, ŽIVOTE CHROBÁKA a MONSTERS A.S. ďalší skvelý rodinný film štúdia Pixar. Tentokrát o pestrofarebnej rybičke, ktorú ulovia do akvária zubárskej ordinácie (PSYCHO!), ale jej ovdovený tatko sa rozhodne (spolu s rybkou, ktorá trpí stratou krátkodobej pamäte) preplávať pol oceánu, aby záchrannú misiu doviedol do šťastného konca. Na svojej vyčerpávajúcej púti sa spozná so žralokmi, ktorí sa chcú stať vegetariánmi (a nenávidia "tie zlaté delfíny"), priplávajú korytnačky a možno priletí aj dobrácky pelikán Geoffrey Rush. Farebné, hravé (bomby), pôvabné, tak akurát dojemné a výborné dialógy k tomu („Ty si klaun? Povedz vtip.“). Kino Považan NMnV 2003 ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Animáky spravidla pozerám iba z hľadiska posúdenia ich vhodnosti pre vnuka, ale Nemo ma prekvapujúco nenudil ani jednu z celkových sto minút. Bezchybná animácia, dobrý scenár a hudba a množstvo vtipných nápadov vysvetľujú jeho obľúbenosť u širokej vekovej kategórie divákov. Aj na tých niekoľko málo animákoch, ktoré som videl, je zrejmé, že latka sa posúva stále vyššie a tvorcom držím palce, aby ju ešte dlho dokázali prekonávať. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

-"Musím najít svého syna! Musím mu říct, jak staré jsou mořské želvy!" Bezodpadková dramaturgie radost pohledět, tuto brilantnost nikdo nezpochybní, ale nabízí se jiná zásadní otázka: Jaký by asi byl můj vztah k tomuto filmu, kdybych ho neznala v brilantní české dabované verzi? Protože při vší úctě k Ellen DeGeneres a zbytku ansáblu se mi zdá, že by se počet míst, u kterých brečím (ať už smíchy, nebo pohnutím) značně snížil. A kde nejsou slzy, není láska. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Pixar maratón pokračuje s filmom "Finding Nemo". Myslím si, že na svoju dobu to bol opäť revolučný film, ktorý posunul hranice počítačovej animácie na úplne nový level a myslím si, že aj po 14-tich rokoch ten film stále vyzerá vynikajúco. Kým predošlé filmy Pixaru možno kategorizovať ešte do éry, kedy sa dali v počítačovej animácii prekračovať určité hranice, myslím si, že tu prekonali sami seba na dlhú dobu a vytvorili jeden z najúžasnejšie vyzerajúcich filmov svojej doby ako aj dnes. Ale nielen je animácia absolútne na top úrovni. Postavy sú skvelé, film je svieži a vtipný. Ellen DeGeneres tu absolútne žiari a prináša maximum komédie, čo môže. Všetky malé postavy z filmu sú veľmi zapamätateľné a len tie malé momentky ostanú v pamäti. Ako napríklad skupina rýb, čo rada robí imitácie a hádanky. A nikdy nemôžem zabudnúť, ako imitujú Marlina. To je perfektná scénka. Ale aj všetky postavičky z akvária, pelikán Nigel, alebo aj čajky, ktoré sú jedna ako druhá, no i tak mám pocit, že je s nimi obrovská dávka komédie. Má to srdce na pravom mieste, veľmi dobre ale vyvažujú aj komédiu s drámou a film dáva ako deťom, tak aj dospelým dobré lekcie do života. "Finding Nemo" je podľa mňa stále jedničkou. Na svoju dobu revolučný a ohromujúci film, v dnešnej dobe stále ohromné dobrodružstvo, ktoré nadchne. A nemám problém sa k nemu kedykoľvek vrátiť. Hodnotenie: A+ ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ve filmech od studia Pixar mám mezery...ano, já vím, je to ostuda :-) Tenhle snímek je ale parádní. "Morální ponaučení" pro děti (toho jesem si ale všiml, je to u filmů, které jsem od Pixaru zatím viděl, pravidlem) a ten zbytek, jako humor, animace, či třeba perfektní (!!!) český dabing, pro dospělé. Jojo! ()

Galerie (71)

Zajímavosti (93)

  • Meno žraloka Bruce je narážkou na slávny Spielbergov film Čeľuste. Jeho rekvizitári tak pomenovali maketu obrovského ľudožravého žraloka, okolo ktorého sa točil celý dej. (Theatis)
  • Devět lodí v přístavu Sydney má následující jména: Sea Monkey, Major Plot Point, Bow Movement, iBoat, Knottie Buoy, For the Birds, Pier Pressure, Skiff-A-Dee-Doo-Dah a The Surly Mermaid. (D3VIL)
  • V Pixaru se traduje historka, že prvotní inspiraci pro dobrodružství malého Nema našel režisér a scenárista Andrew Stanton v roce 1992, když se svým synem navštívil Vodní svět. Právě tehdy si uvědomil, jak krásně by barevný podmořský svět vypadal v počítačové animaci. Celý příběh vychází ze životních situací samotného Stantona a spadá do roku 1997. Při jedné z procházek se synem si povšiml, že svého potomka tak úzkostlivě střeží a opatruje, až to má dopad na jejich vztah. Ihned začal pracovat na scénáři, ačkoliv na pořadu dne byla postprodukce filmu Život brouka (1998). (Dlee)

Související novinky

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Kovbojové versus emzáci?

Kovbojové versus emzáci?

18.06.2008

Ano, a dokonce ve dvou projektech. O plánované adaptaci komiksu Cowboys & Aliens, kterou pro DreamWorks a Universal produkují Brian Grazer a Ron Howard, jsme už psali. Na světě je scénář autorů… (více)

Reklama

Reklama