Reklama

Reklama

Na začátku detektivního příběhu je ve vaně nalezena mrtvola majitele autoopravny Martina Horáka (D. Prachař). Policie tento případ nejprve považuje za sebevraždu. To se však nezdá detektivovi Pavlu Vondrovi (V. Dlouhý), který začne znovu rozplétat nitky tohoto zpočátku jasného případu nehody… Ty ho zavedou až na začátek jiného případu a k ženě, se kterou se už jednou setkal – k překladatelce Evě Jarolímové (P. Jungmanová). Tenkrát vyšetřoval sebevraždu její sestry Jany (Z. Dřízhalová), která skočila z okna a nikdo nevěděl proč… (Česká televize)

(více)

Recenze (75)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Na Němcovou dobrý. 1)  Jednoduchý děj nemate diváka žádnými záhadami nebo odbočkami a směřuje přímočaře k jasnému cíli. Na konci si tvůrci dopřáli jenom malé překvapení._____ 2)  O Vladimíru Dlouhém (detektiv), zde 43letém, platí, že čím byl starší, tím byl přitažlivější._____ 27letý Viktor Limr (detektivův podřízený) byl taky pěkný._____ 30letá Petra Jungmanová (překladatelka Jarolímová) měla příjemný úsměv._____ 42letý David Prachař (majitel autoopravny) byl sexy jako vždy. ()

quixote 

všechny recenze uživatele

Úmorně se táhnoucí vyprávění, v němž city a jejich dávání na odiv nahrazují napětí a překvapení. Přestože čas nemilosrdně odhalil mnohé slabiny filmu, stojí za zhlédnutí díky hercům a kvalitní Décziho muzice. Dobrá je i kamera, i když někdy se s ní kouzlí až moc (asi i to má zamaskovat to, že se po většinu času nic neděje). ()

Reklama

Véronique 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem dát "zasloužené tři hvězdy" a o nic více, ale konec mě tak trochu zviklal. Každá detektivka by měla mít překvapivý konec. Což se zde - ačkoli tomu průběh filmu nenasvědčoval - docela povedlo. Ale místo mezi začátkem a koncem se dalo využít lépe. Proto zůstávají ty tři hvězdy, ale kdyby to šlo, dám tři a půl - vyjádřeno číselně 65%. Věta "Vítejte na palubě" mi doteď nahání husí kůži... ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Na polistopadový úhor slušný scénář, na kterém se Němcová mohla vyřádit a naznačit, že i dnes lze tvořit, byť ve velmi strohých limitech. Podařilo se jí výchozí poněkud topornou fabulaci oživit a s využitím kvalitních hereckých výkonů (relativně nejvíce prostoru se dostalo znamenité brněnské herečce Petře Jungmanové) vytvořit vcelku zajímavý příběh s určitou pachutí zvrácenosti a zpustlosti na moderní způsob. Ani náznaky intimních vztahů mezi vyšetřovatelem-kriminalistou a hlavní hrdinkou nevyzněly jako křoví do počtu. Poměrně působivý byl i závěr. V pomyslné kategorii dlouhodobého televizního průměru se jedná o zajímavý čin. Bohužel nikoliv o čin mimořádný a ojedinělý. Ale to už není režisérčin problém. Dokázala totiž víc, než se dalo čekat. Na smutné pravdě, že dnes musíme být vděčni leckdy se zaťatými zuby, však - bohužel - ani DEN nemůže změnit nic. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Atmosférická detektivka bez krve a vlastně i bez násilí je doprovázena podmanivě tesknou Decziho trubkou. Petra Jungmanová se mění jako chameleon a je zcela důstojnou partnerkou jako vždy výbornému Vladimírovi Dlouhému. Němcová nechává děj líně plynout, maně zabrousí na pole citového vzplanutí vyšetřovatele, ale především se věnuje objasnění podstaty zločinu. Od počátku je jasné, kdo ho spáchal, průběžně nám střípky napovídají, proč. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v Praze. Hřbitov se nachází na Vinohradech. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)
  • Petra Jungmannová a Vladimír Dlouhý si počas natáčania padli do oka a neskôr sa stali partnermi. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama