Reklama

Reklama

Frank Adler (Chris Evans) je svobodný muž, který všechny síly věnuje výchově své energické neteře Mary (Mckenna Grace), zázračného dítěte. Jejich společný šťastný život se ale ocitá v ohrožení ve chvíli, kdy se o matematickém nadání vnučky dozví Frankova arogantní matka (Lindsay Duncan), která už má s Mary jiné plány. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (306)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Marc Webb má velké plus. Velmi dobře si je vědom faktu, že Chris Evans už dávno není jen nasvalovaný Captain America, ale charizmatický herec bez problémů zvládající role křehkých chlapáků se srdcem na dlani. A tahle poloha není pro Evanse zdaleka premiérou. Tématicky se jedná o podařený film, který je emocionálně koherentní, přístupem k divákovi zdravě odlehčený a místy správně naléhavý, pravdivý a osobní. S životními moudry a pravdami, nicméně nemoralizující a bez vnucování vlastní stopy. Málokdy je film o dětech tak věrný reálu "jak by to asi mohlo doopravdy vypadat". Tady jsme velmi blízko. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Vynikající snímek o mimořádném nadání malé dívky a o boji mezi dvěma stranami, z nichž každá chce pro ni něco jiného. Chris Evans coby strejda jí chce dopřát normální život v běžné škole s ostatními dětmi. Jeho matka však bojuje o to, aby jí bylo dopřáno patřičného vzdělání a aby mohla naplno rozvinout a využít svůj talent. Soudní tahanice o malou dívku mají přinést řešení. Zajímá se však někdo o to, co chce ona? A může vůbec vlastně vědět, jak se svým darem správně naložit? Úžasné herecké duo Chrise Evanse a Mckenny Grace doplňuje sympaticky nehollywoodská Jenny Slate. Chris mě již v každém filmu přesvědčil, že nepotřebuje štít, aby dokázal, že je výborný herec a Mckenna to na nás zase dokáže koulet jen svýma velkýma, modrýma očima:) Skvělý scénář a příjemná hudba. Myslím, že malá Mary by si výborně rozuměla s Willem Huntingem:) ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $7miliónovTržby USA $24,768,464Tržby Celosvetovo $36,424,447Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Civilnejšia dráma, ktorej chýba silnejší vnútorný element, ktorý by skutočne dostal do kolien, otriasol príbehom v plnom rozsahu. Rozohrané to je dobre, aj keď v dosť pomalom tempe, má to dobré úseky, aj súdny proces nie je zlý, herci fajn, až na toho strašiaka v podobe babičky tej malej talentovanej dievky. /60%/ ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Captain America vychovává nadané dítě, avšak po čase si tohoto nadání začnou všímat i ostatní lidé, což spouští emocemi a soudy nabitý "kolotoč". Gifted tedy do tohoto bodu zní stejně jako jiné filmy s podobným tématem a ani nepřináší do daného subžánru nic navíc. Takže čím se tedy tak moc odlišuje? Pravděpodobně to bude poklidným tempem, skvěle zvoleným soundtrackem a hereckými výkony ústřední dvojice s mimikrami Chrise Evanse a McKenny Grace, kteří snímek povznáší do výšin filmového nadprůměru. Nebýt emocemi přepáleného finále, neváhal bych snímku Gifted udělit plný počet hvězd. Takto film zůstává "jenom" skvělou nedělní filmovou jednohubkou, která pohladí po duši a vykouzlí úsměv na tváři. „He's a good person. He wanted me before I was smart.“ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mám rád 500 dní so Summer, ale obaja Amazing Spider-Mani sa Marcovi Webbovi sčasti vymkli spod kontroly a tak mu nakoniec asi neostalo nič iné, než sa pokorne a poslušne vrátiť k malému a dialógovému filmu, v ktorom je dôležité to, čo kto komu povie a nie to, koľko newyorských mrakodrapov vyletí do vzduchu (nič proti). Napriek tomu, že obvykle mám podobné patetické a gýčovité feel good filmy rád, Veľký dar ma stopercentne nedostal. Chris Evans vcelku áno a Lindsay Duncan bola roztomilá, ale občas štvala svojou premúdrelosťou resp. bola rozkošná až príliš (hoc ako vravia Taliani: dá sa byť rozkošný príliš?). Je dobré, že tvorcovia sa snažili nikomu z dospelých nedržať stranu a obe súdiace sa strany majú svoju pravdu, ale aj tak nakoniec budete mať chuť hrdinovu matku zaživa zamurovať hlboko do pivnice. Tri štyri scény veľmi silné a dojemné (napr. plavba, pôrodnica), ale ako celku tomu miestami dochádza dych, hrdinov románik s učiteľkou ma nudil a celkovo to bolo predvídateľné. Možno ak by sa finále odohrávalo o 15 rokov neskôr a bolo by na spôsob Otcov a dcér s Russellom Croweom, bol by som spokojnejší. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (13)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama