Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rozvedený novinář Jack Taylor, do jehož péče svěří bývalá manželka na týden jejich dceru Maggie, a rozvedená architektka Melanie Parkerová, která se stará o syna Sammyho, shodou okolností zmeškají odplutí parníku na celodenní školní výlet dětí. Oba exponovaní rodiče musí v běžném pracovním dni plném povinností vyřešit, co s dětmi, ale nejjednodušší řešení – předat je na hlídání příbuzným – selhává. Situaci komplikuje jak averze dětí vůči sobě navzájem, tak nedůvěra a averze rodičů k opačnému pohlaví. Stresová situace nutí rodiče k vzájemné pomoci: Melanii čeká prezentace jejího významného architektonického projektu, Jacka tisková konference, na níž má předložit důkazy o tom, že starostovu volební kampaň finančně podporuje mafie. Hektický den, vyplněný překotnou koordinací osobních programů, dětským nezáměrným torpédováním snahy dospělých, nedopatřeními a drobnými nehodami sbližuje nejen děti, ale i dospělé… (TV Prima)

(více)

Recenze (110)

BlackVelvet 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mne nechytl. Nerikam, ze nemam rada obycejne filmy z obycejneho zivota, ale tohle mne proste nenamotalo. Asi je to mozna i tim, ze nezeru George Cloonyho ? ()

ABC1 

všechny recenze uživatele

Clooney je krásnej, charismatickej chlap, Michelle taky kočka, oba umějí hrát přirozeně a s nadhledem. Příběh sice nic extra, ale trocha humoru se najde, kdyby občas děti seřezali rákoskou, dala bych i čtyři hvězdičky!!! ()

BONOBON 

všechny recenze uživatele

Dokonalá odpočinková komedie, které v rámci žánru nelze nic moc vytýkat. Ale na druhou stranu, jediné co bych pochválil, je Michelle Pfeifferová... ()

PRASÁK 

všechny recenze uživatele

Když se tehdy před lety sešli tvůrci (včetně režiséra Michaela Hoffmana) chystaného filmu "Báječný den", asi neměli v úmyslu z něj dělat něco jiného než jen odpočinkovou a příjemnou komedii s úsměvnými a milými scénkami. Mám hlavně na mysli ty záběry, v nichž pobíhají a štěbetají obě malé děti, Maggie Taylor (Mae Whitman) a Sammy Parker (Alex D. Linz). Táta Maggie, Jack Taylor (George Clooney) je předním novinářem New York Daily News, a máma Sammyho, Melanie Parker (Michelle Pfeiffer) je architektkou v jedné prestižní firmě. Oba dva i se svými dětmi se jednoho rána potkají v newyorských ulicích a to ještě netuší, jak hektický den je čeká. Jak to asi dopadne, je zřejmé, přesto se divák může nechat unášet tímto nenáročným příběhem a příjemně u toho relaxovat. Odpočívání začíná již během úvodních titulků, kdy se éterem rozlévá líná melodie "One Fine Day", hit newyorské skupiny Chiffons z léta 1963, a přehoupne se do písně závěrečných titulků "For The First Time", kterou roce 1996 natočil známý americký zpěvák Kenny Loggins... ()

Lannes 

všechny recenze uživatele

Občas se mi zdá, že si tu někteří neuvědomují, co hodnotí... Tenhle film má být oddechovou romantickou komedií a v rámci tohoto žánru je poměrně povedený. Nebudu po jeho shlédnutí půl hodiny sedět s otevřenou pusou, ale pobaví, navodí příjemnou náladu. Ta naivní romantika lehce chytne za srdce (uznávám, jsem trochu sentimentální člověk :-)). 70% by si zasloužil, takže dávám **** na truc těm, kteří dali pouhé dvě :-) ()

Benoit 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie u které člověk nemusí ani trochu přemýšlet, přesně ví od začátku jak to dopadne a při tom mu to vůbec nevadí. Velice příjemně na mě působí zdejší atmosféra i obě hlavní postavy. Jedno vím ale jistě. Kdybych zažil jen jeden takový hektický den, potřeboval bych minimálně týden dovolené! ()

Tonula 

všechny recenze uživatele

BÁJEČNÝ DEN je zdlouhavé představení dvou hlavních herců a jejich filmových dětí. Pfeiferová je ustaraná maminka rozmazleného fracka, která se usilovně snaží, aby její dítě neofoukl ani větříček. Cloony je naopak otec, který si s dítětem příliš starostí nedělá. Když se takoví dva lidé setkají, musí z toho nutně vzniknout roztržka a někdy i zajímavý film. V tomto případě je to však nuda. Oba herci jsou ideální pro rmantickou komedii, ale tohle není ani přliš romantické, ani směšné. Ještě že alespoň ty děti jsou milé a chvílemi mě pobavily.. 2* ()

Reklama

Reklama