Reklama

Reklama

Tokyo Ghoul

  • Japonsko Tókjó Ghoul (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Plachý tokijský student Kaneki Ken jde jednoho dne na své vysněné rande s tichou dívkou, kterou často pozoruje v kavárně, již oba pravidelně navštěvují. Nicméně pro něj se jejich schůzka náhle změní v noční můru. Dívka je totiž ve skutečnosti lidožravý ghúl a Kaneki se právě stal hlavním chodem na jejím jídelníčku. Šťastnou náhodou ale útok děvčete přežije a po probuzení v nemocnici zjišťuje, že se z něj stal také ghúl. Chlapec se nyní musí naučit žít mezi ostatními predátory a zároveň skrývat svou identitu před lidmi, zvláště pak před úřady zabývající se vymýcením ghúlů. (Arigato)

(více)

Recenze (19)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejsem znalec předlohy, ale Japonské Mangy nikdy nebyly mým šálkem kávy a zde nejsem také velmi potěšen. Je to typicky přestřelené a japonsky podivné. Akce moc není a stejně se mi nelíbila, jsou zde divné zbraně, divné postavy, nic moc CGI, potěší aspon krev,ale je to hlavně spíš nuda s nezajímavým příběhem. Po hororové stránce také slabota.Nic pro mě tohle. 45% ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Další dílo, co se mi víc líbilo hrané než animované. Od filmu jsem odcházela spokojená, herecké výkony na takovou live action byly víc jak slušné. Příběh je samozřejmě ostříhán jen na jednu linii a vlastně mohu říct – díky bohu! Kdyby se do toho míchaly ještě ty ostatní, tak sice ano, bylo by to mnohem brutálnější, ale zase by to jako samostatný film nefungovalo. Třeba nám natočí pokračování, kde pokryjí zase kus něčeho dalšího. Prostor by tu byl. Chápu, proč fanoušci v Japonsku byli proti obsazení Óizumi Jóa do role Mada Kurea, přece jen má pověst spíše komika a herce, co hraje slabochy, ale podle mě to nebylo nijak špatné. Zahrál, co měl. Z filmu samozřejmě děs nejde, spíše lze cítit kritiku nespravedlnosti ve společnosti a nepříjemný pocit, že je něco špatně. Víte, že ani jedna strana není špatná, ani dobrá, a proto může být těžké si vybrat komu fandit. Ale abych to neprotahovala, mně se to líbilo, hudba, kamera a CGI na velmi slušné úrovni. Silné 3*. Titulky. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nemám skúsenosť s údajne úspešnejšou "animo" predlohou. Nemôžem si pomôcť, no všetko kreslené z Japonska, vrátane "porna", mi neustále pripomína futbalovú legendu z krajiny pol mesiaca, Benjamena. Keď sa však jedná o sfilmovanú adaptáciu, človek dúfa, že keď nebude z hororovej stránky vyslovene "nadšený", minimálne sa dostatočne zabaví. "Tokyo Ghoul" nebola úplná nuda, no sú to Japonci, ktorí nie vždy dokážu predať svoj potenciál. Dve hodiny trvajúci snímok, sa najmä v prvých dvoch tretinách nevyhol množstvu hluchých pasáží bez akcie, CGI efekty taktiež nijak prevratné, no a napriek tomu, že mne Japonská čudesnosť mimoriadne nevadí, nápad a realizácia sa podľa mňa rozhodne nestretli s "pochopením". Celé mi to totiž prišlo, ako nejaký príbehovo obohatený "Street Fighter" bez fight-u, ktorý má s hororom len pramálo spoločné. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Tohle není zrovna můj šálek čaje, ale nakonec to nedopadlo tak nejhůř, odkoukala jsem to pěkně celý. Líbil se mi příběh a šedé zobrazení ghúlů a agentů, kteří je loví. Ani jedna strana nebyla úplně bílá nebo černá. Místy to ale na mě bylo až moc ujetý a celkem nechutný. U scény, kdy jí oko, mi nebylo zrovna dobře od žaludku :) Ve výsledku lehký podprůměr - 2,5* ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Spokojný, mohlo to dopadnúť horšie. Brutalita a nechutnosti skvelé, vystihnutie postáv a atmosféra ako tak. CGI tomu dodalo niečo, čo v anime ani mange nebolo (aj napriek svojim kvalitám). Určite dobrý štart. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Od filmu s názvem Tokijský Ghoul bych čekal, že se tam ti ghoulové objeví déle než zhruba 15 minut ze 119. Většinu času jsou to totiž blbé kecy ve stylu jak jim všeci ubližují a oni chtějí jen žít a akce se zde objeví jen zhruba 30 minut a to možná přeháním. Navíc ty zbraně té jednotky co je likvidovala vypadají jak z levné verze Mortal Kombatu a nějak jsem nepochopil kde je jako vzaly a jak to, že ti ghoulové mají různé velikosti a jedni mají jako by křídlo zatímco druzí jako by chapadla. Dám 60 procent za úvodní scénu a za ten závěr. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Po celkem zpackaném Death Note je tohle příjemné překvapení. Výběr herců se povedl a navíc tvůrci ani neodbočovali výrazně od hlavní dějové linie. Sice některé scény vidět v reálu je víc nechutný, než v kreslené formě, ale myslím, že i toho se zhostili všichni velice dobře. Možná by stálo za to takhle natočit i pokračování. Chci vidět přeměnu Kanekiho in real life. ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Niekedy si naozaj želám, aby sa prestali robiť live-action anime adaptácie. Napadne niekomu zo štábu niekedy, že robiť film podľa young adult mangy postavenej na bizarnej kultúre asi nie je tak úplne dobrý nápad? ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Po technickej stránke celkom OK, ale čím to chcelo byť, tak to neviem a nevie to asi tvorca. Nebolo to ani akčné, ani horor, ani dráma, ani bohvie či nevie čo. ()

Torako.chan 

všechny recenze uživatele

Za mě překvapivě povedené. Samozřejmě to nedosahuje kvalit anime, ale nijak zvlášť mi to nevadilo. Líbilo se mi herecké obsazení, působilo hezky přirozeně. Vynikající byl pan Yoshimura, jako by tomu z anime z oka vypadl. :D Docela mi chyběl úchylák Tsukiyama, ale obešla jsem se i bez něj. :DD Jednoduše jsem s výsledkem spokojená. :) ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Mangu mám rozečtenou a anime jsem ještě neviděl, takže z příběhu znám jen část. Do čeho jdu jsem teda věděl jen okrajově. Film jako takový docela ušel a určitě bavil víc něž dvojice filmů Shingeki no kyojin, který se vůbec nepovedly. Masataka v roli Kena docela válí a chvílema z něj jde i strach a znechucení. Hinami je kouzelná a když na konci roztáhne křídla, tak je radost sledovat její přeměnu. Akce ujde, brutalita potěší a celkově to pěkně utíká. 60% ()

Tirkus 

všechny recenze uživatele

Až na první brutální scénu, která vypadala jako z nějakého levného japonského porna, mě tento film bavil. Do poloviny se film jakžtakž drží předlohy, poté si přidává vlastní věci a detaily, což ovšem vůbec v tomto případě neškodí. Je pravda, že skoro všechny filmy dělané podle mangy či anime jsou naprostý odpad, ale tohle není ten případ. Pokud neznáte předlohu a ani nemáte rádi ujeté japonské filmy, tak se tomuhle vyhněte. Průměrný film, který ovšem zabavil. ()

ing.man 

všechny recenze uživatele

Nejsem znalec předlohy ani obdivovatel žánru, spíš se těmto filmům vyhýbám, ale tohle se mi líbilo. Tak trochu John Wick mezi strašidlama :D ale s jiným koncem. Není to prostě úplně tuctový. Škoda jen toho konce a filozofování na téma jak je tenhle svět špatnej.. Podivuhodné pocity viny a smutně-nápadité zroje potravy pro ghúly :/. Okouzlující Fumika Shimizu a hlubší pochopení filmu stojí ještě za jedno shlédnutí. ()

Athree 

všechny recenze uživatele

S filmem jsem nadmíru spokojen. Když vezmeme v úvahu, že Death Note filmy byly dost různorodé a Shingeki no Kyojin film byl naprosto dějové fiasko, tak Tokyo Ghoul je zpracován velice úctyhodně. Masataka Kubota se pro mě stal skvělým hercem již v seriálové verzi Death Note a zde opět září jeho psycho stavy. Je pravda, že mi tady chybí jedna postava, kterou vynechali (no spoiler), každopádně pevně věřím, že ji uvidíme v dalším filmovém zpracování. Neboť tento snímek se pohybuje pouze v průběhu první řady, tak se dá tedy očekávat i pokračovaní. Nechť rozhodne ten Nejvyšší. Doporučuji! ()

Kushina 

všechny recenze uživatele

Když se nad tím tak zamyslím, tak ve výsledku to byli takoví upíři v japonském stylu. Trošku víc sci-fi než v evropském stylu, pár grafických efektů a film je na světě. Bohužel to bylo tak nějak vše, příběh neměl větší zápletku, ale dalo se na to koukat. 50% ()

arctican 

všechny recenze uživatele

Na to že je to Live Action sa to rpedlohy držalo až príliš dobre, sem tam niejaké detaily/miesta boli vymenené ale inak som úplne spoko. Tiež som rád že sa do 2och hodín nesnažili natrepať celú prvú sériu, ale dal itam iba polovicu z nej, snáď sa dočkáme pokračovania. ()

Maysha 

všechny recenze uživatele

V první části filmu byla uvedena cca 1/4 mangy, tudíž předpokládám, že v budoucnu budou natočeny minimálně 2 další části. Doufám, že se budou držet mangy a nezklamou nějakou větší dějovou odchylkou, jelikož film vypadá slibně. Potěšili mě. Dle mého názoru byl film skvěle sestaven, byly tam všechny hlavní body z mangy a herecký výkon byl taktéž dobrý. Především, co se týče hereckého výkonu Kuboty (Kaneki). CGI překvapilo a neměnila bych. Avšak u ztvárnění kagune mi chybělo nějaké vizuální oživení. Ovšem ne vše bylo dokonalé. Kameramana bych vyměnila a mrzí mě, že téměř nebyl slyšet hudební doprovod. Co mi však znepříjemnilo film, byl nedostatek jasu, čili světla (displej mám kvalitní). Sotva jsem viděla, co se ve filmu odehrává, ale to mohl zapříčinit špatný záznam. 3/5 ()

Lucinda4 

všechny recenze uživatele

Toto filmové zpracování bylo velice příjemné překvapení. Tvůrci se opravdu věrně drželi předlohy. Jen doufám, že bude další pokračování, vzhledem k tomu, že zvládli odvyprávět sotva polovinu první série. Herecké obsazení nemohlo být lepší, hlavně Kaneki a Touka zaslouží palec nahoru. Souboje byly kupodivu také velmi dobře zpracované, až na slabší hudební doprovod nemám co vytknout. Dvě hodiny plné napětí, krvavých soubojů a emotivních příběhů, přesně jak nám již servírovala manga. Skvělý odrazový můstek pro (doufejme) ještě lepší budoucí pokračování. Za mě 70% ()

blexster 

všechny recenze uživatele

Pro někoho koho zajímá toto anime a nemá čas, tak ho to okrajově přenese do prostředí, ale stojí to vůbec zato šetřit čas za tuto cenu ?? ()

Reklama

Reklama